Svi smo mi barem jednom, makar i nesvesno, iskusili blagodeti vizuelizacije. Kada nam je tesko, misli nam odlutaju na neko idilicno mesto, a kada nam je hladno, zamisljamo toplu sobu, meki pokrivac i papuce. I sve nekako biva lakse i bolje. Zasto onda ne biste primenili istu tu tehniku za sticanje snage i izdrzljivosti u fitnesu?
Ako se bavite dzogingom, i zelite da povecate brzinu ili duzinu staze, vizuelizujte ono sto se odredili da vam bude cilj (npr. Neka klupa na setalistu ili cesma). Ova tehnika deluje jer, preciznim odredjivanjem cilja, nas mozak tacno zna sta zelimo i pronalazi nacine da to ostvari (na primer da vam omoguci da pretrcite svih 5 km). Slika klupe ili cesme iz koje tece hladna voda koja ce vas osveziti, pomoci ce vam da brze ostvarite svoj cilj. Cak i ako ne radite vezbu vizuelizacije, mentalna priprema za nju moze da bude vrlo delotvorna.
Jedna studija otkrila je da su ljudi, koji su samo zamisljali da rade sklekove, povecali svoju snagu za 35%, nakon perioda od 12 nedelja, mada nisu napravili nijedan sklek! Naravno, jednako korisno je i koncentrisanje na pozeljni izgled i zamisljanje svojih izduzenih misica, izvajane firute i snaznog, privlacnog tela.
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.