Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:53:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pizza - Pica  (Pročitano 10149 puta)
25. Jun 2009, 10:41:42
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Posna pica s tunjevinom

Sastojci
3 šolje brašna
1 šolja vode
pola kašike soli
1 kašika šećera
pola paketića praška za pecivo
1 kašika ulja
2 glavice crnog luka
jedna konzerva tune
kečap (oko 100 ml)
10 maslina
oko 3 kriške tvrdog izrendanog hleba
Način pripreme

Pomešati brašno, so, šećer, pecivo, pa dodati vodu, ulje i dobro umesiti testo. Oblikovati četvrtasto ili okruglo testo za picu i pustiti da odstoji 15 minuta.

Sitno iseći crni luk, otvoriti tunu i viljuškom izgnječiti u ulju od ribe. Picu namazati kečepom, pa poređati crni luk, a onda staviti ribu. Odozgo staviti istrugani tvrdi hleb, pa ukrasiti maslinama. Ko ne voli crni luk, može ga izbaciti. Peći na 200 stepeni dok hleb odozgo ne porumeni. Veoma je ukusno i lako se priprema.

Vreme pripreme: 40 minuta
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Integralna pica

Sastojci
3 šolje integralnog brašna
1 šolja tople vode
1 kašika šećera
1/2 kašike soli
1 kašika ulja
malo sosa od paradajza
1/2 kg graška
10 cvetova brokola ili crnih maslina
250 grama feta sira
Način pripreme

U posudu sipati malo brašna,šećera, toplu vodu i kvasac. Promesati i staviti na toplo mesto da naraste. U ostatak brašna dodati so, ulje i narasli kvasac. Testo dobro umesiti, prekriti čistom krpom i ostaviti na toplom mestu da nadođe. Zatim ga rastanjiti i premazati uljem. Preko toga staviti sos od paradajza, a onda dodatke (spanać, masline...). Dodatke staviti po sopstvenom izboru. Posuti sa dosta narendanog sira. Peći u pećnici 20-25 minuta.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pica rustika

Sastojci

Testo
250 grama brašna
15 grama pivskog kvasca
mlaka voda
malo soli
malo šećera
malo ulja

150 grama suve šunke
2 kašike izrendanog parmezana
60 grama ementalera
60 grama mekog belog sira
6 kašika pavlake
2 jaja
2 paradajza
bosiljak, peršun, muskatno orašče
so, biber
Način pripreme

Zamesite testo dok ne postane glatko, pa ga pustite da odstoji na toplom. Kada naraste, izručite ga, ponovo premesite i opet ostavite da odstoji. Razvucite ga i stavite u pleh prethodno podmazan uljem. Ostale namirnice umutite u krem i prelijte testo za picu. Picu pecite oko pola sata na 200 stepeni.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pica napolitana

Sastojci
200 grama mekog brašna
1 jaje
1 dl mleka
50 grama parmezana
30 grama putera
12 maslinki
10 grama kvasca
2 kašike ulja
1 mala konzerva sardina
1 paradajz srednje veličine
1/2 kašičice soli
malo šećera

Način pripreme

Zamesiti testo za picu od prosejanog brašna, kvasca i mlakog mleka. U to umešati vrlo malo šećera i još malo brašna, pa ostaviti testo da leži 15 minuta blizu toplog šporeta. Zatim dodati puter, ulupano jaje, so i zaliti mlekom, pa mutiti varjačom dok masa ne postane šupljikasta. Pokriti testo salvetom i ostaviti da naraste toliko da postane dvostruko veće.

Tepsiju premazati puterom, spustiti testo u tepsiju, pokriti uljem i staviti nadev sledećim redosledom: prvo preko testa složiti tanko nasečene kolutove paradajza. Preko toga staviti sardine iz konzerve, pa na ravnomernom odstojanju poređati maslinke. Na kraju, picu prekriti nastruganim parmezanom, pa peći u dobro zagrejanoj rerni na jakoj vatri (200-250 stepeni) oko 20-30 minuta. Servirati vruće.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pica sa sirom

Sastojci
500 grama testa za picu
200 grama ovčijeg sira
125 grama mocarele
2 glavice crnog luka
50 grama zelenih maslina
biber

Način pripreme

Izdrobite ovčiji sir, a mocarelu isecite na kockice. Oljušten i oprancrni luk isecite na rezance, a maslinke na kolutove. Testo za picu oblikujte prema kalupu i izbodite viljuškom. Ovčiji sir, mocarelu, luk i maslinke izmešajte i rasporedite po testu, pobiberite i stavite u rernu da se peče na umerenoj temperaturi. Pečenu picu možete ukrasiti seckanim listovima zelena salate ili listićima rukole.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Rolovana pica

Sastojci
kore za pitu (500 grama)
kečap
suhomesnato
krastavčići
pečurke
dve pavlake
5 jaja
origano
ulje
Način pripreme

Kore filovati sledećim redom: prvu koru premazati uljem; drugu koru premazati kečapom; treću koru posuti po želji seckanim sahomesnatim proizvodima, krastavčićima, pečurkama; četvrtu koru premazati pavlakom; petu koru premazati umućenim jajetom sa malo praška za pecivo i posuti origanom.

Kore uviti u rolat. Dobiju se tri rolata od navedene količine. Rolate premazati uljem, umućenom pavlakom i jajima, posuti origanom i peći.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Mini pica sa šunkom

Sastojci (za 16 komada)
1 kašika seckanog belog luka
5 kašika kolutova crnog luka
4 kašike maslinovog ulja
500 grama paradajza
150 grama šampinjona
2 kugle mocarele (250 grama)
150 grama punjenih zelenih maslina
1 kašika bosiljka
so, biber
gotovo testo za picu (oko 500 grama smrznutog testa)
1 veza blitve
16 tankih traka šunke

Način pripreme

Propržiti beli i crni luk na vrelom ulju. Iseckati paradajz i dodati luku. Staviti da se kuva oko 15 minuta. Očistiti šampinjone, istrljati ih i iseći na režnjeve, kao i mocarelu i masline. Bosiljak dodati sosu od paradajza. Začiniti solju i biberom.

Rernu zagrejati na 220 stepeni. Od testa napraviti rolnu, iseći je na 16 komada i napraviti male pice sa ivicom. Staviti ih na podmazan pleh. Sos od paradajza staviti odozgo. Poređati pečurke, masline, mocarelu, pa peći oko 15 minuta. Očistiti blitvu, oprati je i prosušiti trešenjem. Uviti šunku i staviti na picu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pica "četiri godišnja doba" (Quattro staggioni)

Sastojci

Testo
500 grama brašna
20 grama pivskog kvasca
mlaka voda
malo soli

kečap
kačkavalj
pečurke
šunka
jaje
kulen
masline
origano
Način pripreme

Zamesite testo, pa ga pustite da odstoji na toplom. Kada naraste, izručite ga, ponovo premesite i opet ostavite da odstoji. Razvucite ga i stavite u pleh prethodno podmazan uljem. Testo namažite debelim slojem kečapa i prekrijte izrendanim kačkavaljem.

Napravite rolnice od šunke i rasporedite ih tako da površinu pice dele na četiri jednaka dela. U jedan režanj razbijte jaje i malo posolite. U drugi režanj naslažite kulen, u treći na trouglove isečenu šunku, a u četvrti pečurke isečene na listiće. Dekorišite maslinama, rendanim kačkavaljem i pospite origanom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 225 stepeni 20 minuta.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Sočna pica salata

Sastojci
pola pakovanja obarene testenine (pužići, mašnice)
pica kečap (količina po ukusu - salata treba da bude sočna)
origano (trećina kesice)
na kocke sečena praška šunka (oko 200 grama)
krupno izrendan dimljeni sir (oko 200 grama)
seckan list celera, malo ulja i soli

Način pripreme

Sve sastojke izmešati. Ukoliko želite posnu salatu, izostavite sir i šunku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:53:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.