Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Piter Džekson: Moj King Kong ima dušu  (Pročitano 504 puta)
04. Jul 2005, 11:23:59
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Piter Džekson

Moj King Kong ima dušu

Najnovija verzija „King Konga“ koju snima Piter Džekson pojaviće se u decembru. U glavnim ulogama videćemo Naomi Vots (kao En), Džeka Bleka (kao Karla Denama), „oskarovca“ Edrijena Brodija (kao Driskola) i Tomasa Krečmana (u ulozi kapetana posade). Sam reditelj proslavio se serijalom „Gospodar prstenova“ (2004. osvojio „Oskara“ za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenario, između ostalog), što mu je ovog puta omogućilo da raspolaže budžetom od 110 miliona dolara.

Ljubaznošću reditelja Pitera Džeksona i kompanije UIP, čiji je predstavnik za SCG „Taramaunt“, uspeli smo da dođemo do ovog intervjua, specijalno urađenog za „Blic“, na Novom Zelandu gde je u toku snimanje.

Storija o slavnoj gorili počinje kada grupa istraživača-zanesenjaka putuje na daleko ostrvo (blizu Sumatre) da bi ušla u trag legendi zvanoj Kong. Ali tamo otkriva da Kong zaista postoji - živi u džungli i visok je 25 fita.
Kažu nam da ste opsednuti „King Kongom“?

- Tačno je, kad sam prvi put gledao taj film, poželeo sam da postanem reditelj. Imao sam devet godina i video ga na TV, upravo ovde na Novom Zelandu. Pošto su moji roditelji imali kameru, super osmicu, već sutradan sam počeo s njom da se zanimam. Ta preokupacija trajala je čitav moj tinejdžerskih period. Originalni „King Kong“ je savršen spoj eskapizma, avanture, misterije i romanse. Imao je sve ono što i ja danas snimajući rimejk pokušavam da ostvarim: kombinaciju fantazije i emocije.
Šta ste uneli u vašu verziju „King Konga“?

- Treba imati u vidu da je original iz 1933. godine klasičan film u svom vremenu. On je fenomen i zato što je studio RKO spasao od bankrotstva. Moderna tehnologija omogućila mi je da izvedem rimejk klasika. Klasik uvek ostaje klasik, a ovaj naš film je samo rimejk klasika u novom ruhu. Koristeći osnovnu priču, mogao sam da napravim fotografski realističnu gorilu, prikaz King Konga i dinosaurusa koji se bore na ostrvu, gorilu koja kidnapuje En, pa čak i Empajer stejt bilding oko koga kruže dvokrilci.
Da li ste menjali vaš prvobitni scenario iz sredine devedesetih?

- Potpuno. Nijedan red dijaloga nije ostao isti. Shvatio sam da sam 1996. očajnički pokušavao da napravim holivudski tip filma u stilu „Indijane Džonsa“. To mi se nije dopalo. Od filma „Gospodar prstenova“, koji se desio u međuvremenu, naučili smo da se fantazija najbolje dočarava na realistična način: kad se potrefi da gledaoci veruju u ono što im se pred očima dešava, a protagonisti u ono što glume. Odnos koji se razvija između En i King Konga uverljiv je u najvećoj mogućoj meri. Šta je gorili zadržalo ruku da je ne ubije kao ostale i kako ona na to reaguje... sve su to pitanja koja sam sebi postavljao pre nego što sam krenuo u snimanje. Slično kao u „Gospodaru prstenova“, kad sam se pitao šta bi bilo kad bi zaista postojali hobiti, čarobnjaci, patuljci...
Da li se to odrazilo i na kasting?

- Naravno. Birali smo glumce koji su kadri da realno odglume te situacije i kojima gledaoci mogu da veruju.
Da li ste nešto preuzeli od verzije „King Konga“ iz 1976, u kojoj su igrali Džesika Lang i Džef Bridžis?

- Nisam ništa, čak ni od zapleta, jer je previše u duhu sedamdesetih, dakle, neuverljiv je.
Kako izgleda vaš King Kong?

- Još ga nisam video, da budem potpuno iskren. Ričard Tejlor je napravio model koji smo skenirali i sada momci na kompjuterima rade na izrazima lica. Video sam u prelomu samo njegovo telo (krzno) na kome sada treba dodati ožiljke iz borbi (s tiranosaurusom, na primer). Hoću da izgleda zastrašujuće.

Potom ću sloj po sloj skidati njegovu kožu da bih došao do duše i srca. Na kraju krajeva, želim da publika zavoli i mog King Konga.
Kakav odnos ima Naomi Vots prema liku King Konga?

- Ona svakako nije obožavalac „King Konga“ na moj način. „King Kong“ je promenio moj život, ali nije i njen. Ona prema tom liku ne gaji poštovanje kao ja. Dobro je što ona nema nikakvih predubeđenja, jer to vodi u realizam o kome sam govorio.
Zašto ste se opredelili za Džeka Bleka u ulozi Karla Denama?

- Lik Karla Denama igrao je Robert Armstrong. Nisam hteo glumca koji na njega liči. Džek ima harizmu, neustrašiv je i donekle bezočan. Samo takav može da povede posadu u avanturu.
Koje ste nove likove i zašto uveli?

- U originalnoj verziji postoje sledeći likovi: Driskol, En i Denam. Ostali su „bezlični“. U mojoj su „bezlični“ oživeli. Mnogi od njih će biti pojedeni i preminuti u užasnim mukama....
Ko će biti eliminisan?

- Ima mnogo epizodnih likova za koje će se publika vezati i njihova će sudbina doprineti dinamici radnje.

Blic \ M. Marjanović i G. Barberina
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.