Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Pravila foruma: Predlozite ~ Pitajte ~ Prijavite gresku

Napomena: Ovaj forum sluzi za pitanja vezana za koriscenje foruma, probleme u radu, probleme sa scriptom, greske ili nesto slicno. Ovaj forum ne sluzi da u njemu postavite pitanje o temi koja nije vezana za funkcionisanje foruma poput pitanja u vezi problema sa racunarom, mobilnim telefonom, gde naci ovo ili ono. Za svako od takvih pitanja postoji prikladno mesto i nacin da se pitanje postavi. Pregledajte index foruma i, ako zaista niste sigurni, gde da postavite pitanje, uradite to u forumu [Buvljak ~ Opsta blebetanja ~ Svastara] , a mi cemo zatim temu premestiti gde joj je mesto.

Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pitanje/obzervacija/pitanje  (Pročitano 5374 puta)
03. Maj 2009, 23:27:49
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
ponukana zakljucanom temom na ovom podforumu, a tice se foruma i podforuma politika i co., pitala bih nesto, pa ako bi neko od visokopozicioniranih clanova mogao da mi da odgovor, bilo bi lijepo.
elem, ne idem na doticni politicki podforum jer mi iskreno dize pritisak iz hiljadu razloga. no to nije toliko bitno, ono sto mene interesuje tice se same kulture izrazavanja koja je, ako sam dobro primjetila, poprilicno raspustena na tom dijelu foruma i ne sankcionise se, osim ako neki clan ne prijavi uvredu.
recimo, s teme Republika Srpska, fikcija il stvarnost, ovo su samo neki od uvredljivih postova, s posljednjih strana:

Smanji taj font budaletino, sto si ih toliko boldovao, nemoj da "galamis" nego lepo komuniciraj, ponasaj se ljudski koliko je to moguce, budi fin sovinisto, smanji ostrascenost, opusti se, sve ce biti u redu, u najboljem redu...

Ja razumijem da tvoj iskomplesirani,mrznjom zadojeni,ishodom rata razocarani mozak zeli da se to desi ali sine nece moci!
....
Pa jes' ti normalan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sine idi psihijatru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kakva gebelskovska propaganda zeleni ustašo

...ваша је Педерација. Ко вам отима Педерацију, тј. кућу?

Svima je to jasno osim onom bizgovu !  Smile Smile

Kakva plitka pamet.Retard.

jel bre rinaka,jel su ove balije i ustaše uvek ovakve jajare?  Smile nigde piva,roštilja c c c
bem ti narod naopaki  Smile 

zasto ovakva prozivanja prolaze bez da se iko trzne na njih?
da sam ja rekla nekom na psihologiji da je retard plitke pameti, trazila bih post u kanti, sigurna sam.
zasto su na politici dopustenja vrijedjanja?

ako bih ja otisla na bilo koju temu i napisala nekom clanu da je bradati cetnik koji je zatucan do koske, da li bi to bilo uredu i na kakvu bi to reakciju naislo?

vidim da je supermod cg_ac na zakljucanoj temi rekao:
Citat
Da sumiramo, ovde niko ne nosi sa sobom palicu niti nam je to cilj, cilj nam je normalna komunikacija s tim sto je na politickom forumu taj kriterijum mnogo stroziji bas zbog ovakvih situacija.
kriterij stroziji?
prema onima koji nazivaju srpsku genocidnom tvorevinom ili i prema onima koji vredjaju jer im se moze?

da se razumijemo,
nije mi namjera da patetisem, ne drzim stranu ikome, ovo je samo moje posmatranje i voljela bih da mi neko objasni zasto je politicki podforum i forum u jednu ruku u povlascenom polozaju.

hvala.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Niko nije u povlascenom polozaju. Ni jedan forum ili podforum nije u povlascenom polozaju. Kriterijumi nisu stvar povlascenosti, vec ostrije sankcionisanje pojedinih stvari. Neki forumi i podforumi su vise poseceniji od drugih. A onda se moze zamisliti sta bi proizaslo iz neke nedolicne situacje, gde bi ucestvovalo 10-ak clanova, a kako bi sve to izgledalo sa 3 clana. Zato su i mere na pojedinim delovima foruma stroze, jednostavno kao mera preventive.

A na neke stvari sto se ne osvrce niko ?? Zasigurno promaknu. Zato je i Vama dato dugme "Prijavi moderatoru".
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 23:41:15 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ti govoris o tome kako se brisu 'provokativni' postovi, i to je ok, razumijem. Manje posla, prevencija i sve kul.

Ali kako onda objasnjavas postojanje citiranih postova?
To vise ne spada u domen provokacije, meni se cini da je to kultura politickog podforuma, to cascavanje i bljuvanje.

Moje pitanje je, uprosceno, sto se to tolerise?

* dopunio si post pa moram i ja:
ovi citati su samo iz jedne teme, s desetak posljednjih strana; na tim istim stranama sam vidjela i neke moderatore koji su ucestvovali u diskusiji i ladno ignorisali ove postove, vjerovatno jer ih ne gledaju kao nesto vrijedno brisanja.
ne budimo naivni, to da ti postovi 'promaknu' .. Smiley
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 23:47:00 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Veruj jedno. Ako bi se sve, sto i primirise na nesto sto se ne bi trebalo tolerisati, obrisalo, ... mislim da bi vise od pola postova sa Politike bilo obrisano.
Uostalom, i sama si velikim delom odgovorila.
Citat
meni se cini da je to kultura politickog podforuma, to cascavanje i bljuvanje.

Citat
Moje pitanje je, uprosceno, sto se to tolerise?
Mozda nisi videla, kasnije sam editovao.
Citat
A na neke stvari sto se ne osvrce niko ?? Zasigurno promaknu. Zato je i Vama dato dugme "Prijavi moderatoru".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Ako bi se sve, sto i primirise na nesto sto se ne bi trebalo tolerisati, obrisalo,

Znam, ali ovo sto sam ja navela 'ne mirise' na provokaciju nego je vrijedjanje u jednom od svojih punih oblika.

Citat
mislim da bi vise od pola postova sa Politike bilo obrisano.

Mozda ce sad ovo pitanje zvucati glupo, ali kakve veze ima sto bi bilo obrisano?
Jasno da forum ili tim modova i ostalih nije tu da vaspitava clanove; bas zato se i cesto dijele ti banovi - jer prekrsis granicu ponasanja.
Ako neko vrijedja non stop, zar se njegovi postovi ne bi trebali brisati, pa i na kraju zar ne bi trebao dobiti ban?

Nek se ne uvrijedi niko, ne preispitujem nicije odluke nit se petljam, ionako ova tema nece nista promijeniti. Zato sam i rekla da ce biti lijepo ako neko moze da odgovori, jer mi neke stvari ne idu u glavu, ako ne, nikom nista. Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
Jasno da forum ili tim modova i ostalih nije tu da vaspitava clanove; bas zato se i cesto dijele ti banovi - jer prekrsis granicu ponasanja.
Ako neko vrijedja non stop, zar se njegovi postovi ne bi trebali brisati, pa i na kraju zar ne bi trebao dobiti ban?
U tome je i stvar. Jednim delom se i vaspitavaju. Kako sami clanovi tako i ljudi iz tima foruma. Svaka kazna je ujedno i mera protiv necega, ali koja je i ujedno i stvar samog vaspitanja. A ko koliki prag tolerancije ima to je vec drugo pitanje. Ponekad se sa "poznatim " clanovima zna ishod, ali pstoje i momenti kada se jednostavno pusti, sa namerom da sami clanovi prekinu i vrate se u tok normalne diskusije. Toga ima dosta po forumu. Sami ljudi odrzavaju odredjeni deo, ili temu. Moderatori su tu onda da odreaguju kada ovi nisu u mogucnosti srediti stvari.

Vidi, ne samo tebi, vec i podosta drugim clanovima, deluju neke stvari drugacije. Svako od nas je osoba sa nekim svojim vrlinama i manama. A koliko ce to doci do izrazaja, opet zavisi od same duzine "fitilja". Gro ljudi iz tima se trudi da stvari iz zivota ne uticu na rad na forumu. Vi dosta stvari vidite. I dobrih i losih, ali postoje stvari koje ne vidite. Gde se razgovara, gde se razmenjuju misljenja sta kako uciniti povodom necega. Kako nesto poboljsati. Zasto je ovo ovako ili onako.
Jednostavno, kada odes na letovanje u nekom hotelu, ti se zezas, odmaras, uzivas, ... prema tebi je osoblje prijazno, ljubazno, ... ali opet do odredjenog momenta. A ceo tim ljudi iz hotela u pozadii se brine da obezbedi da se ti tako osecas. Ti to ne vidis, kao sto se i ovde ne vidi. Ali je njihova duznost da provedes letovanje, boravak tamo, sto prijatnije. Ako neko nesto i zasere, ti ne vidis da li je to sankcionisano ili ne, ne vidis da li je kuvar na ovaj ili onaj nacin, zakuvao i spremio jelo, .. vazno je da je tebi ukusno. Tako i ovde, mnoge stvari su neprimetljive, ali opet za sto je moguce prijatniji boravak.
Ako pak neko i pravi probleme, ... zna se, ... za misice i vani. Medjutim to svi vide, ali ce se pkusati i usmeravanjem to prevazici. Misice ili ban je ono krajnje, ... nikome nije stalo da se na taj nacin razracunava. Medjutim i to se mora ponekada.
I onda u celom tom sistemu se kad tad desi poneki previd ili greska Ako neko od osoblja ne podigne bacen papir  ti to vidis, mozes staviti primedbu, ali sta ako niko ne obrati paznju.
Jednostavno, koliko god se trudili da je nesto dobro, uvek ce biti gresaka, nezadovoljnih, ... ai i onih lepih stvari. A zbog tih lepih stvari, smo i na letovanju, a iskreno se nadam i ovde.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Samo da dopunim, zbog sugerisanja mladjane gospodjice, posto je izmedju ostalog i moj post citirala (koji je bio inace odgovor na bljuvotinu svima dobro-poznate pojave), a sve u vezi nedolicnog i nedopustivog ponasanja na politickom forumu.

Zanimljivo da je doticna citirala samo te postove, mada je uzrok redovna pojava internet-vehabija koji svojom arogancijom iz najnizih pobuda s namerom dodju da provociraju ostale ucesnike diskusije!

S pravom je danas obrisano 40-ak mozda i vise postova sa teme o RS, niko nije bio postedjen...

Pozdrav!
« Poslednja izmena: 04. Maj 2009, 01:32:56 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Jednostavno, koliko god se trudili da je nesto dobro, uvek ce biti gresaka, nezadovoljnih, ... ai i onih lepih stvari.

Ok, znam da svi radite i da se trudite i da ce gresaka uvijek biti.
Ja bar nisam od onih clanova koji otvaraju teme za svaku sitnicu, mislim da mi je ovo cak prvi put da otvaram temu na ovom podforumu, a koja se tice ponasanja na forumu.
Mozda to ne znaci nista, mozda znaci; u svakom slucaju, mislim da je problem na politici ne greska ili produkt greske nego nesto sto se njeguje, direktno ili indirektno.
Greska je kad prebacis temu u recycle bin, greskom.
Greska je kad si izdrkan pa izbrises neciji post, a vjerovatno nisi trebao.

Nije greska kad se tolerise bljuvanje i pljuvanje na odredjenom podforumu, kao sto rekoh, to postaje dio obrasca ponasanja na koji se izgleda niko ne trza osim mene, bar ovako javno.

Recimo:
Citat
Dal je RS genocidna tvorevina ili ne nije na tebi da nama dokazujes. Pravac Medjunarodni sud pravde pa se zali.
Ako je nekom obrisan post jer je tvrdio da je rs genocidna tvorevina, kako onda postoji tema i to top tema 'hrvatska genocidna tvorevina' ako nije dokazano da je ona zaista to?
Znaci, ako ja otvorim temu 'srpska republika, genocidna tvorevina' i okacim par youtube klipova, nekoliko pristrasnih tekstova, zna se sta bi se s njom desilo.

Ako politicki forum postoji da bi se tu sastajali iskljucivo istomisljenici ili ljudi koji se ne slazu samo po pogledu glasanja za ldp ili ds ili neku petu desetu stranku, onda bi to bila druga stvar i objasnila bi mnogo sta. Medjutim, znamo da to nije tako i da ne bi trebalo tako biti ..  

Da se ne vrtim ukrug ..

Samo da dopunim, zbog sugerisanja mladjane gospodjice, posto je izmedju ostalog i moj post citirala (koji je bio inace odgovor na bljuvotinu svima dobro-poznate pojave), a sve u vezi nedolicnog i nedopustivog ponasanja na politickom forumu.

Zanimljicvo je da je doticna citirala samo te postove, mada je uzrok redovna pojava internet-vehabija koji svojom arogancijom iz najnizih pobuda s namerom dodju da provociraju ostale ucesnike diskusije!
S pravom je danas obrisano 40-ak mozda i vise postova sa teme o RS, niko nije bio postedjen...

Pozdrav!
a) ta 'bljuvotina' nije vrijedjala nikog ponaosob s foruma ili ja ne vidim dobro? ako si propustio, pricam o vredjanju clanova, ne zavicaja i otadzbina, te rasprave me ne interesuju.
b) nema tu sta zanimljivo, napisala sam i s koje teme i s kojih strana je citirano. ako sam propustila neki post vrijedjanja drugog clana, izvoli, doprinesi temi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Taj kome sam ja odgovarao je na desetine puta vredjao mnoge od nas i licno, tu nema greske, nije potrebno da se ovde raspravljamo oko nekih beskicmnenjaka i da ti neko elaborira i obrazlaze svoje postupke!

Osetio sam potrebu da ovde odgovorim jer si i moj post citirala, a posto nista od toga nije bilo tebi namenjeno i niko nije ugrozio tvoj personalni integritet nema potrebe za tim, toliko!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
Nije greska kad se tolerise bljuvanje i pljuvanje na odredjenom podforumu, kao sto rekoh, to postaje dio obrasca ponasanja na koji se izgleda niko ne trza osim mene, bar ovako javno.
I to moze biti greska.

A sto se tice genocidnosti, ... zaboravljas da taj podforum nosi naziv "Srpski Nacionalisticki forum". A koliko sam primetio, niko ne otvori temu sa pitanjem zasto je dozvoljeno pljuvanje po Srpstvu ??
A zasto taj forum postoji, i razloge druge prirode, ja ti ne mogu dati vise od onoga sta sam rekao. To su vec stvari koje nisu u mojoj nadleznosti.

Za te odgovore ces ipak morati da sacekas relevantnije osobe od mene.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2009, 02:04:37 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.