IN < - Pitanja i dodatne informacije vezano za vize i osiguranje - >LO
(1/3) > >> :: Odgovori!
Autor: Anea :
Molimo vas da pre nego sto postavite pitanje vezano za vize i\ili osiguranje pogledate ovu [link] temu u kojoj su navedene osnovne informacije.
Ukoliko vam nesto nije jasno ili su vam potrebne dodatne informacije, ovde zatrazite odgovor.
Autor: xw0lf :
jako vazno, sutra je 5.avgust i imam zakazano u slovenackom konzulatu.. ostala su jos par pitanja...

da napomenem, znaci ja putujem na poziv prijatelja u posetu (u goste).. nismo rodjaci, on mi je poslao garantno pismo (pozivno), i mislim da on u garantnom pismu je naveo da snosi troskove za mene (ali nisam jos siguran 100% a tice se tacke 35. i 36. zahteva za vizu, navescu kasnije). On je 100% slovenac i tako to.

Odgovori su mi bitni sto pre, tj. do uvece, jer je ostalo jos samo da popunim zahtev za vizu, sutra krecem na put:

tacka 35
"ko snosi troskove vaseg putovanja i boravka"
tacka 36
sredstva za poravnanje troskova u casu veseg boravka

ja sam mislio da stavim da troskove snosi osoba koja poziva, ali me je radnica u turistickoj ageniciji gde sam uplatio zdr.osiguranje posavetovala da s' obzirom da sam zaposlen, napisem da ja snosim troskove i to u formi "gotovina" i "visa (imam je u intesa banci)", jer je veca sigurnost.. i da ponesem fotokopiju visa kartice...
-Moje pitanje je da li da je poslusam i da li bi trebalo da predajem nekome fotokopiju visa kartice jer na njoj se nalazi broj mog racuna?

43. licni podaci drzavljanina EU, odnosno EEA koji se stara o vama, na ovo pitanje odgovaraju samo rodjaci drzqavljana EU EEA.

- Moje pitanje je da li treba ovo da diram, posto nismo u srodstvu vec smo prijatelji, a podatke o njemu vec unosim pod tackom 34 (ime osobe ili firme koja me poziva...

-dodatno pitanje: posto sam zahtev za vizu skinuo sa sajta slovenackog konzulata i odstampao (nisam dobio postom onaj koverat o kome pricaju, i rekli su mi da ne treba, samo da dodjem u zakazano vreme sa dokumentacijom) kako da ga odstampam? to je zahtev NA 2 STRANE. da li da ga odstampam na 2 strane, ili na jednom listu DVOSTRANO!?
Autor: kaja23 :
savijetovali ste me i prije za vizu za sloveniju i uz pomoc vasu nabavila sam svu potrebnu dokumentaciju sada me interesuje sledece    imam u pasosu 5 viza ceske su 3 jedna portugalska sengen i jedna madjarska medjutim to su vize sa mojih putovanja gdje sam isla grupno tako da nikada nosam licno otosla na razgovor u ambasadu interesuje me da li li imam olaksica zato sto imam ove vize i kakva pitanja postavljaju kada dodjes na razgovor posto su mi prijatelji rekli da umiju svakakva pitanja da postave cak su mojoj prijataljici trazili slike sa osobom koja joj je poslala harantno pismo kao dokaz.unaprijed hvala
Autor: kaja23 :
ovdje nema niko da odgovoi
Autor: taxtex :
 Nema se iskustva...Ko pa putuje ovde..?Ja prvi nigde :? Odbili me prošle godine Španci i jbg  ](*,)
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana