Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PHP/MYSQL pocetnicki problemi...  (Pročitano 1707 puta)
25. Nov 2009, 03:31:41
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U sustini napravio sam bazu i uspjesno "izvlacim" podatke iz nje ali oni su "plain".

Kako da:

1.Ubacim dio koda (recimo <div style="width:100px; height:100px;"><h3>Pozdrav!</h3></div>) u bazu, u okviru tabele mislim?
2.Kako da isti taj kod pozovem iz baze da bi se on izlistao na web stranici ali u tom formatu?

U sustini kako podatke iz baze da ubaciujem i izvlacim kao .php ili .html da bi se u istom formatu pojavili na stranici?

Da, zaboravih da napisem da koristim wamp server poslednju verziju na lokalu jer ucim jos uvijek, tako da je sve "final" ja mislim, i PHP i MYSQL itd.

« Poslednja izmena: 25. Nov 2009, 03:34:48 od pebas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Nije nikakav problem da to ubacis u bazu i kasnije citas... ali ne postoji magicna rec koju ja mogu da ti kazem pa da ti naprasno znas raditi sa bazom...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Nije nikakav problem da to ubacis u bazu i kasnije citas... ali ne postoji magicna rec koju ja mogu da ti kazem pa da ti naprasno znas raditi sa bazom...

Ok.

Jel' ima neko drugi ko bi mogao da mi pomogne sa ovim, na "google" nisam mogao da pronadjem zaista nista sto je vezano za tako nesto ili sam mozda na pogresnim mjestima trazio?

Jako je lako kreirati bazu, unositi podatke u bazu i iste izvlaciti iz baze. Cak je lako napraviti php forme za unosenje podataka u bazu, ili cak slika. Ali za unosenje .php ili .html nisam nasao nijedan jedini primjer nigdje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
U konkretnom primetu uvozis html, sto nije nista posebno... pogledaj bilo koju skriptu koja skladisti takve podatke, kako ih poziva i parsira...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U konkretnom primetu uvozis html, sto nije nista posebno... pogledaj bilo koju skriptu koja skladisti takve podatke, kako ih poziva i parsira...

U redu, pokusacu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U sutini potrebno je napraviti "placeholder" koji ce biti osnovni dizajn za tabelu, a podatke iz tabela cemo kasnije ubacivati upravo u 'placeholder" i tako smo dobili kod (informaciju) koji lijepo izgleda kada se pozove bilo koja informacija iz baze. To je najkrace moguce objasnjenje.

Kako i sta? To je vec komplikovanije.
Drugim rijecima treba mi knjiga za PHP/MYSQL definitivno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Ali ne kapiram sta ti tu konkretno nije jasno... imas X polja, tabele, imas X upisa u bazi... za svako zoves odgovarajuci i to je to...
Nema nikakvih problema da u bazi skladistis html, i da php koji poziva podatak to parsira...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ok Smiley

Kapiram ja da iz pozicije nekoga ko zna to ovo izgleda smijesan problem ali ja zaista imam samo osnovno znanje o kreiranju i pozivanju podataka iz baze, pravljenja forme koja to poziva itd.

Uglavnom kako budem napredovao tako cu postovati o tome. Jer ne mogu traziti da mi se ovdje pojasni bas sve ili da mi ti ili neko drugi to zavrsi bez adekvatne naknade pa zbog toga se trudim da ne postavljam previse pitanja jer postujem svaciji rad i utroseno vrijeme.

Dovoljne su ovakve smjernice, da ne lutam previse.

Hvala i eto toliko za sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Pa nadji neku jednostavnu skriptu i procitaj kako se sta radi Smiley
Neki poll ili guest book... ne treba da budes doktor nauka da pocnes razumevati code i citati ga Smiley
Ili nadji neki tutorijal za rad sa bazom, procitaj par strana neke knjige Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.