Ostrva Phi Phi su deo Tajlanda, a smeštena su između velikog Puket ostrva i glavnog ostrva Tajlanda, na strani Andmanskog mora. Ko Phi Phi Don je najveće ostrvo u grupi, i to je jedino ostrvo sa stambenim kvartovima, ali su plaže na drugom po veličini ostrvu. Ko Phi Phi Lee je mnogo posećenije, jer ovo ostrvo sadrži prostore za noćenje, restorane i druge turističke ustanove. Ostala ostrva u grupi: Bida Nok, Bida Noi i Bambu ostrvo, su samo krečnjačke stene koje plutaju u moru.
Phi Phi Don je u početku bio nastanjem muslimanskim ribarima tokom kasnih 40-ih godina prošlog veka, a tek kasnije je postao plantaža kokosa. Populacija Phi Phi Don-a i danas je sastavljena uglavnom od stanovništva muslimanskog porekla, te oni čine preko 80 procenata populacije.
Ko Phi Phi Leh je poslužio kao pozadina u filmu Plaža iz 2000. godine. Iako ga je pratila ogromna kontroverza, nakon završetka snimanja, ostrvo koje je pretvoreno u nacionalni park, je restaurirano i vraćeno u mnogo bolje stanje od onog u kojem je bilo pre početka snimanja filma. Nakon premijere filma, poseta ostrvu je drastično povećana. Ko Phi Phi je razoren tokom cunamija koji se desio u decembru 2004. godine, kada je gotovo čitava infrastruktura ostrva uništena. Međutim, vrlo brzo, telekomunikacije, električna energija, voda, internet pristup su ponovo uspostavljeni, dok je prerada otpada još uvek u povoju.
Ko Phi Phi se smatra jednim od najlepših ostrva na planeti. Nalazi se na 50 kilometara od Puketa, i dom je izuzetno velikom broju korala i zanimljivog morskog sveta. Deo je Hadnopparattara-Koh Phi Phi nacionalnog parka, koji zauzima površinu od 387 kvadratna kilometara. Ovde ne postoje asfaltiranii putevi, postoje samo staze. Najbliži aerodrom je u Krabi, Trangu i Puketu. Bicikl je najpopularniji oblik prevoza u Ton Saju. Trajekti su najčešći način dolaska do ostrva i brojne kompanije nude usluge prevoza.
Ostrva imaju plaže sa kristalno čistom vodom koje su zaštićene statutom nacionalnog parka. U skorije vreme turizam na Ko Pho Phi je naglo procvetao, kao i u ostatku Krabi provincije. To je popularno mesto za ronjenje, jer postoji pregršt lokacija sa kristalno čistom vodom i raznobojnim koralima. Da biste videli sve prirodne lepote ostrva preporučuje se upotreba kajaka. Penjanje na stene je relativno novi sport u Ton Saj Bej. Posebno su atraktivne stene visoke od 6 do 16 metara, koje su idealne za skakanje zbog velike dubine vode ispod njih.
Ton Saj Bej nudi mnoštvo mesta za dobar provod. Džez, bluz i orkestri klasične muzike održavaju redovne koncerte u hotelima, dok u tišini možete uživati ispod vedrog noćnog neba prepunog zvezda ispijajući koktel. Plaže su najbolja mesta za večernji izlazak, jer se tamo mogu pronaći barovi i klubovi sa najnovijom tehno muzikom sa zapada. Festivali su česti na ostrvima, a među napoznatije spadaju: Krabi Boek Fa Andaman Festival koji se održava u novembru, u cilju proslave početka turističke sezone. Laanta Lanta Festival u kojem posetioci mogu upoznati tradicionalnu kulturu, dotad neviđene ceremonije, narodne igre, vodene sportove i uživati u različitim vrstama hrane. Sat Duean Sip Festival proslavlja pretke. Chak Phra Festival je budistički festival koji, preko performansa koji se izvode na čamcima, proslavlja tradicionalne budističke vrednosti. Loi Ruea Chao Le Festival se održava na Lo Kanti tokom punog meseca svakog šestog i jedanaestog meseca u lunarnom kalendaru. To je religiozni festival, koji uključuje igre oko čamaca nesreće, i njihovo otplovljavanje. Cilj festivala je donošenje prosperiteta i sreće svim učesnicima.
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.