Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 04:11:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sloba Grand kupuje B92  (Pročitano 1900 puta)
24. Nov 2006, 15:40:22
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
SLOBA GRAND KUPUJE B92

Slobodan Vučićević, vlasnik "Grand kafe", dokapitalizacijom kupuje 10 odsto akcija televizije B92

Na B92 emitovaće se crtane serije koje uvozi moja porodična firma "Dexyco", potvrdio je za Press Slobodan Vučićević

BEOGRAD - Slobodan Vučićević, vlasnik "Grand kafe" i izvršni direktor Grupe "Droga Kolinska" za tržište Jugoistočne Evrope, postaje jedan od suvlasnika RTV B92, saznaje Press! Vučićević je, prema saznanjima Pressa, sa direktorom B92 Veranom Matićem još pre nekoliko meseci stupio u pregovore o dokapitalizaciji i preuzimanju deset odsto akcija. Prošle sedmice i Republička radio-difuzna agencija dala je saglasnost za promenu vlasničke strukture te medijske kuće, tako da je još ostalo samo da se sve to "stavi na papir".
Slobodan Vučićević potvrdio je juče za Press da su pregovori o dokapitalizaciji B92 pri kraju, ali nije mogao da precizira kada će biti okončani.
- Tačno je da moja porodična firma "Dexyco" namerava da preuzme deset odsto akcija TV B92 putem dokapitalizacije, ali konačan dogovor još nije postignut. Meni televizija ne treba zbog politike. Ona me nikada nije interesovala, nemam nameru da se njome bavim. Ovaj posao je samo biznis i ništa više. "Dexyco", kao uvoznik popularnog programa "Bratz" i najveći uvoznik dečjih crtanih serija, ima interes da kupi akcije B92. Ova televizijska kuća dosad nije imala neki kvalitetan dečji program, a crtani filmovi koje "Dexyco" uvozi omogućiće joj da se izbori sa konkurencijom. Tako su interesi obostrani - kaže Slobodan Vučićević.
I direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić potvrdio je za Press da razgovori sa potencijalnim partnerima traju već duže vreme, ali dodaje da je firma "Dexyco" samo jedna od zainteresovanih kompanija.
- Dakle, razgovaramo sa više potencijalnih partnera. Sa firmom "Dexyco" uspešno sarađujemo, a rezultat te saradnje je animirana serija "Bratz", koja se emituje na našem programu. Posle odluke RRA koja je dala saglasnost za promenu vlasničke strukture naše kuće, u skorije vreme trebalo bi očekivati konkretne rezultate tih razgovora - naglašava Matić.
U Republičkoj radio-difuznoj agenciji Pressu je rečeno da je B92, u skladu sa zakonom, zatražio dozvolu za dokapitalizaciju, na koju je pozitivno odgovoreno na sednici tog tela održanoj 16. novembra. U RRA ističu da promena vlasničke strukture mora biti obavljena u skladu sa zakonom, odnosno da se mora poštovati princip po kome će 51 odsto vlasništva i dalje ostati u domaćem vlasništvu.
O. RADULOVIĆ

Akcije na četiri dela

Međunarodna neprofitna organizacija Medija development loan fond (MDFL) u ovom trenutku ima 48,7 odsto akcija RTV B92, dok je 43,3 odsto akcija te medijske kuće u posedu kontrolne kompanije B92 Trust, koja je vlasništvo 14 osnivača i rukovodilaca B92. Mali akcionari u raspodeli kolača učestvuju sa 7,9 odsto akcija, dok je Akcijski fond dobio tek 0,001 odsto vlasništva, odnosno sedam akcija B92.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Jos samo da akcije kupe Zeljko Mitrovic, Miroslav Miskovic i Milan Beko, i bicu zadovoljan. Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Daleko je Sloba Vucicevic od tih lopova sto si nabrojao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
oko tih tv i nacional. frekfencija, meni nikad nece biti jasno zasto ih je samo pet!
ja sam pristalica slobodnog trzista i smatram da je mnogo bolja varijanta da ih ima vise. izmedju ostalog one tada ne bi mogle biti predmet ovakvih prepucavanja i postojao bi jaci kvalitet programa! sada se sve ovo pretvara u bitku za ogroman kes, s obzirom da je u pitanju oblik monopola! i pitanje je da li je u redu da sad bilo ko, da li bio posten ili kakav vec, moze da posle podele ulece i menja vlasnicku strukturu tv stanica!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
[glow=red,2,300]nema sta da bude cudno oko nacionalnih frekvencija-ko gurne najvecu kintu,dobija je...[/glow]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
SonyEricsson т610
[glow=red,2,300]nema sta da bude cudno oko nacionalnih frekvencija-ko gurne najvecu kintu,dobija je...[/glow]

Pa i neka je.... Bas mi je drago sto TV5 iz Nisa nije dobila!
IP sačuvana
social share
Свако има право на моје мишљење!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
pa to mi je i cudno! zasto nije dato deset frekfencija, ako tehnicki uslovi to dozvoljavaju, bilo bi vise kinte u budzetu!
ovako glavna kinta ide u dzep vlasnicima tih 5 tv-a, a zbog slabe konkurencije ne moraju da ulazu u jacanje kvlaliteta programa! cist monopol i monopolsko ponasanje! i kako sad da se neki prosecan privrednik reklamira?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 04:11:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.