Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 11:55:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nisam ja nikakva feministkinja (?!)  (Pročitano 1432 puta)
04. Jun 2009, 00:12:57
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
…ili jos gore: Mrzim feministkinje! Vrlo cesta i iz zenskih usta vrlo paradoksalna izjava. Nerijetko me nagonila da sagovornicima od kojih ju cujem postavim niz jednostavnih pitanja. Dijalog bi izgledao otprilike ovako:

– Nisi NIKAKVA feministkinja?
– Ne.
– Ne vjerujes da zene imaju ista prava kao i muskarci?
– Naravno da vjerujem.
– Onda sigurno mislis da postoje "zenski" i "muski" domeni, "zenski" i "muski" poslovi…
– Ne, ne mislim to.
– Hm…mislis li onda da zene ne mogu zivjeti bez muskaraca?
– Ne.
– Mislis li da su muskarci sposobniji, pametniji, bolji od zena?
– Ne.
– Sad sam vec malo zbunjena…Mislis li mozda da zene nemaju pravo odlucivati o tome hoce ili nece imati decu?
– Naravno da mislim da imaju pravo. Odakle ti ta glupa pitanja?
– Pa, rekla si mi da nisi NIKAKVA feministkinja…
– Ma, da, ali sam mislila na one BABETINE sto NE BRIJU NOGE i mrze muskarce…

Aha! Znaci, definicija feminizma glasi: nebrijanje nogu i mrznja prema muskarcima. Da mozda dodamo i uzgoj brkova, prezir prema viklerima i alergiju na kuhanje? Ne znam, mene je ucilo da je feminizam uverenje po kojemu su zene drustveno ravnopravne muskarcima. Ako sam u krivu, pa je zapravo rijec o depilacijskim navikama i trcanju po svijetu s nozem za kastraciju, molim da me se obavijesti. Naime, depiliram noge, muskarci su mi prililcno dragi, a ponosno se nazivam feministkinjom. Smije li se to?

autor: Zrinka Pavlić
Cosmo HR

______________________________ _________

Pitanje glasi:
Sta po vama podrazumijeva feminizam? Jeste li feministkinja, zasto/zasto ne? Sta uopste znate o feminizmu kao pokretu? Da li mislite da zene danas zaista duguju nesto, bilo sta, feministkinjama ili mislite da bi stvari same po sebi dosle na mjesto te da recimo danas koristimo i mi internet ( Smile ) zato sto je tako moralo biti, a ne zato sto su se neki pojedinci bunili protiv neravnopravnosti izmedju spolova?
Da li i danas postoji neravnopravnost, odnosno, da li su i danas zene obavezane da se uklapaju u neke kalupe, koji su istina veci i siri od prijasnjih, ali i dalje ogranicavaju?

Primjer:

Zene mogu ici na fakultet, postati profesionalci u nekoj oblasti i iskreno cijenjene. Medjutim, ako njihove ambicije skoce, pa pozele da postanu izvrsni direktori kompanije u kojoj rade, cesto ce je okarakterisati kao nezaustavljivu i alapljivu karijerušu.

Cheers  Smile

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 1127
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
HTC CHA CHA
Ne gajim brkove, viklerima nisam bas odusevljena, alergiju na kuvanje do sada nisam imala ( verovatno se ,, stice'' godinama),................  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Westie mužijak, star četri godine sa osvojenim titulama 5xPRM, 1xR.CAC, 25xCAC, 1xR.CACIB, 11xCACIB, 22xBOB, J.BOG, 3xBOG III, 2XBOG II, 2xBOG, BIS IV, JCH SRB, CH SRB, CH MNE, CH BG, CH GE, CH MOL, INT CH  Slobodan za parenje
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 11:55:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.