Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 06:00:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pećinski čovek izbačen iz kuće  (Pročitano 1586 puta)
22. Jun 2009, 21:17:34
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy II
 LONDON,  22.06.2009.

PRESS

Britanac Hilair Pjurbrik, koji već 16 godina živi u pećini na svom zemljištu u Brajtonu, dobio je nalog za iseljenje jer u svojoj kući nema dovoljno požarnih izlaza
  Smile Smile Smile Smile Smile

Bez požarnog izlaza... Hilair Pjurbrik ispred ulaza u svoj dom

Borac za zaštitu životne sredine Hilair Pjurbrik (46), koji više od decenije živi u pećini na svom zemljištu u Brajtonu u Britaniji, primoran je da se iz nje iseli. Engleske vlasti ustanovile su da Pjurbrikov dom nema dovoljno požarnih izlaza i da je u njemu opasno živeti!

Pjurbrik, odnosno „pećinski čovek", kako ga mediji u Engleskoj nazivaju, već 16 godina srećno živi u dva metra širokoj pećini u zemlji. Prema pisanju medija, on gaji piliće, sadi voće i povrće, od kojih živi. Deo svojih prinosa prodaje ili poklanja lokalnoj zajednici.

- Živim na najmirnijem mogućem mestu na svetu. Tu, između ostalog, meditiram. U pećini mi se niko ni u šta ne meša, tako da moji moždani talasi mogu da putuju brzinom atoma - naveo je Pjurbrik.

On je dodao da je svoj dom napravio kopajući danonoćno.

[Hilair Pjurbrik, živi i pećini]
Hilair Pjurbrik, živi i pećini

Skromno... Pjurbrik je svoj mir našao u pećini širokoj dva metra

- Ne znam tačno zašto sam izgradio kuću baš u dubini pećine. Kopao sam skoro 24 sata tri meseca tokom zime između 2004. i 2005. Tada sam namestio i spiralne stepenice, koje vode u središte zemlje - ispričao je Pjurbrik britanskim medijima.

Propali pokušaji izbacivanja

Vlasti u Velikoj Britaniji dva puta su u poslednjih 10 godina pokušale da izbace Pjurbrika iz pećine. Prvi pokušaj bio je 1999, a razlog je bila ilegalna trgovina povrćem. „Pećinski čovek" se tada izvukao naglašavajući da ima jednog jedinog kupca. To je bila trudnica, koja je od njega kupovala prokelj. Drugi put je postupak protiv Pjurbrika pokrenut zbog ilegalnog držanja kokošaka i pčela.

Nedavno su, međutim, nadležne brajtonske službe proveravale Pjurbrikovu pećinu i zaključile da nema dovoljan broj požarnih izlaza. Tako je „pećinskom čoveku" zabranjeno da nastavi da živi u njoj.

Pjurbrik je u početku ignorisao naredbu brajtonskog lokalnog veća, međutim oni su pre nedelju dana dobili sudsku dozvolu da ga izbace iz pećine.

Borac za zaštitu prirodne sredine, naviknut na nekonvencionalni stil života, kaže da će se protiv odluke veća u Brajtonu žaliti Evropskom sudu za ljudska prava. Pjurbrik tvrdi da je odluka veća i suda narušila njegova osnovna prava.

- Još živim u pećini i planiram tamo da ostanem. Poznajem mnogo ljudi koji na sopstvenoj kući nemaju požarni izlaz - naveo je Hilair Pjurbrik.
On je dodao da u pećini nikome ne smeta i da u njegovom domu postoje mnogo manje šanse da izbije požar nego u bilo kojoj drugoj kući.

Izvor: PRESS
« Poslednja izmena: 23. Jun 2009, 07:22:11 od wayman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4504
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Od tol'ko kriminalaca oni se okome na jednog tipa koji nikom  ne smeta.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 06:00:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.