Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 15:41:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je lepota?  (Pročitano 496 puta)
12. Sep 2008, 16:01:57
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Kaže se da je lepota u oku posmatrača, i to je savršeno tačno. Kada gledate leptira, na primer, možete videti prelepe boje na njegovim krilima - a možete ga videti i kao običnu leteću gusenicu. Međutim, ova izreka o lepoti se suviše retko primenjuje kada se pogledamo u ogledalo.

Tada često primećujemo samo mane. Bubuljica - kao da neće proći kroz koji dan. Bore oko očiju - kao da uzalud nose naziv "smejalice". Obrve nam se čine predebelim ili pretankim, zavisno od toga šta je u trendu. Kosa, neupadljiva (ovde ne govorimo o masnoj kosi, jer je to već pitanje nehigijene, a ne estetike). Visina, prevelika ili premala (negde se baš sitne žene smatraju najlepšim, a negde one visoke).

A onda, recimo, odete u neku drugu zemlju, tamo gde je vaš izgled neuobičajen. U nekim zemljama smatraće vaše razlike od njih samih ružnim. U nekim drugim, upravo ono što vas je u sopstvenoj sredini činilo neupadljivim biće, zbog različitosti, predmet fascinacije i divljenja. Vaš izgled se nije promenio - samo vas posmatraju neke druge oči. Dakle, lepota zaista jeste u oku posmatrača.

Racionalno, znamo da se standardi lepote svaki čas menjaju; znamo i da milijarde žena ne izgledaju kao manekenke, izgled fotomodela ima mali broj žena - da li to znači da su one milijarde jednostavno rugobe? Racionalno znamo da nisu, ali teško je u to poverovati. Da bismo dostigli zamišljeni ideal koji se svaki čas menja, pristajemo i na raznorazne preparate i tretmane za koje znamo da nisu baš najzdraviji, i na nošenje neudobne obuće koja nam može doneti zdravstvene probleme, čak i na hirurgiju. Pristajemo na ideju da je biti nekoliko centimetara viši, još vitkiji, drugačijih crta lica i drugačije figure vredno bolova i zdravstvenih tegoba. A tek retko se setimo da lepota nije u tome.

Lepota je ono što muž vidi kad pogleda ženu s kojom je već 30 godina i koju i dalje voli, kao i ono što ta žena vidi kad pogleda voljenog muža. Lepota je ono što vidite u osobama koje su vam drage (nisu manekenke ili nisu sve manekenke, zar ne?). Lepota je u detetu koje se smeje dok ga tata nosi. Lepota je i u onome što vama drage osobe vide u vama.

Lepota je u oku posmatrača. Svaki put kada pomislite da niste lepe, setite se te izreke i posmatrajte svet oko sebe, tražite lepe prizore, lepe ljude, lepa bića, lepe detalje. A onda pogledajte u ogledalo - verujte, ima je i tamo.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 15:41:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: lepota

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.