Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 09:04:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lada preuzima Zastavu??  (Pročitano 2000 puta)
20. Jun 2007, 02:23:13
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
"Lada" preuzima kragujevacku Zastavu?

Sankt Peterburg, 19.07.2007 (bnd.) Na prošlonedeljnom privrednom samitu u ruskoj severnoj prestonici razgovaralo se o politici u Srbiji i njenoj kriznoj južnoj pokrajini, ali i o - privredi. Srpski premijer Koštunica se u razgovoru sa ruskim predsednikom Putinom dotakao i ekonomskog paketa koji je pripremila ruska strana. Iako se o tome zvanično još ne govori, izvesno je da se Koštunica saglasio sa nizom ruskih investicija u Srbiji do kraja decenije.
Pored daljeg razvoja gasne mreže i pitanja regionalnih gasovoda, naftovoda i postrojenja za skladištenje fosilnih energenata, ruska i srpska strana su razgovarale i o konkretnoj ponudi ruskog automobilskog giganta AvtoVAZ-a da preuzme kragujevačku Zastavu, koja već gotovo dve decenije vegetira na ivici bankrota u potrazi za strateškim partnerom. AvtoVAZ sa godišnjom proizvodnjom od preko dva miliona automobila i novim programom za kontrolu kvaliteta najavljuje izlazak na tržište 15 novih modela Lade do 2010. godine, čime će u istoriji otići zastareli fabrikati koje Lada danas ima u svojoj ponudi. Od postojećih modela za tri godine će na tržištu ostati samo dva nova, kvalitetna i savremena modela, „Kalina” i „Priora”. Predsednik saveta direktora AvtoVAZ-a Vladimir Kadanikov je u razgovoru sa Koštunicom rekao da je njegova kompanija spremna da momentalno uloži milijardu rubalja za finansiranje socijalnog programa kojim bi se obezbedila prekvalifikacija odnosno ranije penzionisanje prekobrojnim radnicima Zastave, a za sve ostale bi važila garancija radnog mesta za narednih osam godina. U tom periodu bi Zastava bila osposobljena za masovnu proizvodnju novih ruskih automobila za celu jugoistočnu Evropu, koja predstavlja jedno od glavnih ciljnih tržita AvtoVAZ-a van Rusije u narednom petogodišnjem planu. Kadanikov je naveo ukupnu sumu investicija od 25 milijardi rubalja (milijardu dolara) do 2012. godine .

Time bi ovo ulaganje nadmašilo vrednost svih dosadašnjih direktnih ulaganja u srpsku privredu uzetih zajedno, a Zastava bi već od 2009. godine proizvodila više od 100.000 automobila godišnje, s potencijalom proširenja proizvodnje do pola miliona godišnje do kraja naredne petoletke. Koštunica je obećao da će u najskorijem roku omogućiti direktne pregovore o oživljavanju Zastave i formiranju novog koncerna AvtoZastava, u kojem bi većinski deoničar bio AvtoVAZ. Očekuje se da će Rusi, ukoliko do posla dođe, dobiti posebne povlastice na domaćem tržištu. Vladimir Kadanikov je najavio masovno kreditiranje novih Ladinih modela, kako bi u Srbiji u toku od pet godina Lada postala apsolutno najzastupljeniji automobil, sa ukupno prodatih milion novih vozila.

On je rekao da će novi, atraktivni Ladini modeli, biti nenadmašni po odnosu kvaliteta i cene: automobili niže srednje klase poput Kaline biće ponuđeni srpskom tržištu po ceni nižoj od 6.000 evra, a više sednje klase poput Priore biti prodavani za manje od 10.000 evra. To je najbolja mogućnost za obnavljanje i modernizaciju srpskog voznog parka koju naša zemlja ne bi smela da propusti, dodao je on. Na samitu u Sankt Peterburgu bilo je i reči o ulaganju ruskog vojno-industrijskog kompleksa u srpsku namensku industriju. Nezvanično se saznaje da su predstavnici ruske strane oštro kritikovali sadašnji kurs koji je uveo bivši ministar odbrane, a sadašnji predsednik republike Tadić, da se većinski paketi akcija sistematski predaju kompanijama iz Velike Britanije i Izraela, a da se ranije važeći sovjetski odnosno ruski standard GOST u vojnoj proizvodnji praktično u potpunosti zamenjuje standardima NATO zemalja, koji su, kako je naglašeno, tehnički i praktično inferiorni u odnosu na ruske. Koštunica se ruskim sagovornicima iz odbrambenog industrijskog kompleksa požalio da su mu u mnogim slučajevima „vezane ruke”, jer se odluke ranijih vlada ne mogu menjati, ali da će se potruditi da se i na ovom polju obnovi strateška saradnja sa Rusijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava jos uvek africca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC one v
Lepo zvuči. Samo da ovo nebude još jedan lep san!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma može i Lada samo da je utopimo pa makar uložili Rusi i upola manje para
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
ako nam Lada ne pomogne, niko nece  Smile Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Ja postujem samo domace.
Ovo je izgleda jedini transportni proizvod koji mi mozemo napraviti samostalno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tattoo
Kakva Lada,to je isto kao-daviš se,a neplivač skače u vodu da te spase. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
HTC desire s
Kakva Lada,to je isto kao-daviš se,a neplivač skače u vodu da te spase. Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

cim zavrsim medicinu sve cu vas leciti

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 203
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia n95
bas tako
a znate kako ce se zvato nova marka(brend
LA-ZA,bice i supecarsova,kalina gt i florida r14
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tattoo
bas tako
a znate kako ce se zvato nova marka(brend
LA-ZA,bice i supecarsova,kalina gt i florida r14
Biće njima LA-ZA,ali Lazarević.Tog kome je to palo na pamet treba odmah u ludaru poslati na elektrošokove.Treba oni katanac da udare ne fabriku i da proizvode oružje,to jedino znaju da naprave,a i dobra je zarada.Ovo što rade sa fiatom i opelom,to je samo zamazivanje očiju narodu,2000-3000 automobila je bedna cifra na godišnjem nivou.Njih vadi da prodaju 100000-150000 automobila,ali to se nikad neće desiti.
I krenuli su redom fiat,opel,sad lada,prave kao dilove sa svetskim proizvođačima,a ovi im samo uvaljuju stare modele,koje i ovako više ne prodaju.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2007, 21:08:52 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 09:04:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.