Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako su deca budna, verovatno su na Internetu  (Pročitano 13550 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Možda jesam staromodna... i pomalo skeptična prema tome da dete od 12 godina svoje slobodno vreme provodi pred kompjuterom... i niko me ne može ubediti da je to za njega idealno, pa sve i da postane novi Ajnštajn za IT.
Da sam roditelj, nikako ne bih volela da mi dete bude atrofirani geek koji ne zna kako izgleda klip kukuruza, ali zna da mi zameni matičnu ploču.

Setim se svog detinjstva... svih krasta na nogama, svih pentranja po drveću, skakanja u tek iskopane temelja za kuće, igranja žmurke, rata, planova... setim se Branka Kockice i mojih i sestrinih pokušaja da od limenke napravimo malu peć, kao on u emisiji... sećam se svih sumraka kad me je majka dozivala na večeru, po 5 puta, a meni žao da ostavim društvo i uđem u kuću... sećam se i svog prvog zelenog bicikla sa pomoćnim točkovima, pa padanja i lomljenja sa istog kada su pomoćni točkovi skinuti... svojih prvih simpatija, svojih prvih tuča sa drugim devojčicama (i dečacima  Smile ), menjanja sličica, igranja igre sa novčanikom na najlonu za pecanje i zezanja prolaznika...

Nema tog programa niti virtuelne realnosti koje to mogu zameniti.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
oko fudbalske video igrice FIFA 2009
Zato ja igram PES.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Verujem da je to za 6 sati sna Pervertito čuo od našeg pokojnog premijera. Smile
Ako bas moram sve 5 puta da ponavljam, cuo sam od strucnih lica(doktora medicine), izmedju ostalog, oni koji su pohadjali neku od trenerskih akademija, mogu da potvrde predavanja lekara o tome, inace ova predavanja su im obavezna u domenu pedagogije, i odnosa sportista prema zdravom zivotu.

@*WarBoss*: Dugacak ti post mnogo za citiranje ali...

I za potrebe filmova Ratovi Zvezda, Zvezdane Staze npr su razvijeni potpuno novi jezici sa unikatnom gramatikom, takodje i za potrebe stripa Blade..... A ekipa koja pravi SW: The Old Republic je angazovala profesore knjizevnosti iz UK da stvore unikatan novi jezik za potrebe ove video igre...
No ne zelim da otezem temu u nedogled, malo odlazimo u off...

Ocigledno nisi strebao u gradskoj biblioteci kao ja na faksu, pa nisi video koliko manijakalnih fanatika opsednutih knjizevnim delima ima u ovoj zemlji. Od toga da lik godinu dana cita Zlocin i Kaznu svakog dana od 8 ujutru do 7 uvece, od korice do korice, do ljudi koji zive u romanima Dostojevskog(oblace se, ponasaju shodno), do toga da radnici biblioteke ne mogu da ih isteraju iz citaonica na kraju radnog vremena, nokoliko njih ih cak molilo da ih zakljucaju preko noci..... to su samo neki primeri.... Ima fanaticnih ovisnika i sto se knjizevnih dela tice.

Morrowind i Oblivion su losi predstavnici sveta elekronske zabave. Ne kazem da su im price lose, ali su mnogo tanke u odnosu na pojedine naslove. Doduse igre sam uzeo samo kao primer, postoje filmovi, crtaci(prvenstveno japaski anime) koji imaju fantasticno duboku i ozbiljnu radnju.

Bogatsvo jezika? Hmmm, zanimljivo je da to bas nesto i nije primetno. Nisam nesto primetio da ljudi koji studiraju knjizevnost, ili koji citaju knjige redovnije od mene, imaju bog zna koliko bogatiji recnik.
Kvalitet misli? Mhm, znaci citanje romana u kome se nedojebana, psihoticna baba baca pod voz ce da mi popravi kvalitet misli? Pa da, i na "Lazi" je dugo stajao grafit(mozda ga i jos uvek ima): "Mi nismo ludi, mi smo samo u manjini"... svasta je moguce

Kada govorimo o CGI... Po cemu je to Pedja Bakic(jedan od nasih vodecih 3d umetnika, veoravtno mnogima najpoznatiji po radu na filmu Perl Harbor) manji umetnik od npr, Leonarda, Van Goga ili Pikasa? Na osnovu cega to sad moderna umetnost ima manju vrednost o tradicionalne? Ovo je samo primer.

Ili po cemu je to Yang Bang-Ean(poznatiji kao Ryo Kunihiko u Japanu), kreator nekih od najboljih sountrackova za video igre manji umetnik od Baha, Betovena, Hajdna itd? Inace njegove kompozicije se izvode iskljucivo od strane simfonijskih orkestara, nikako u manjem formatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD

Citat
Kada govorimo o CGI... Po cemu je to Pedja Bakic(jedan od nasih vodecih 3d umetnika, veoravtno mnogima najpoznatiji po radu na filmu Perl Harbor) manji umetnik od npr, Leonarda, Van Goga ili Pikasa? Na osnovu cega to sad moderna umetnost ima manju vrednost o tradicionalne? Ovo je samo primer.

Ili po cemu je to Yang Bang-Ean(poznatiji kao Ryo Kunihiko u Japanu), kreator nekih od najboljih sountrackova za video igre manji umetnik od Baha, Betovena, Hajdna itd? Inace njegove kompozicije se izvode iskljucivo od strane simfonijskih orkestara, nikako u manjem formatu.
Po tome što njihova dela (još) nisu izdržala test vremena kao što je to slućaj kod Pikasa, Betovena?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Cvrc, vreme je relativna stvar.

Recimo obrnuta konstatacija: U to nekadasnje vreme manje ljudi je imalo sansu da se iskaze kao umetnicka dusa, te je vremenom delo izdrzalo. Razvojem medija danas, prevashodno interneta pokazalo se da umetnicki geniji nisu tolika retkost kao sto se mislilo do pre samo 30ak godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
To što je nekad manje ljudi imalo šansu nema nikakve veze, ne umanjuje lepotu i kvalitet dela pomenutih umetnika. Poenta je da se njihov kvalitet i danas prepoznaje  iako su stara par stotina godina, a nešto što ti recimo danas smatraš vrhunskom umetnošću će za par godina možda biti zaboravljeno, zastarelo, prevaziđeno, neinteresantno. Neće preživeti test vremena. U tome je razlika.
Ne možeš meriti nešto što je u fazonu par godina sa nečime što traje vekovima , ili decenijama, dovoljno je.

I nije bitno koliko je to delo savršeno sa tehničke tačke gledišta, da li je neophodna simfonija za njegovo izvođenje. Sa , da kažem tako, umetničke tačke gledišta bitno je nešto drugo, nazovimo to emocijama, umetnost je teško definisati.
Ali "to nešto drugo" je ono što odvaja umetnost od jednostavno savršene tehnike, od "matematike". 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6674
Zastava Бачка Паланка
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Кад порастем оженићу Бамбину.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N-shurnaest

@*WarBoss*: Dugacak ti post mnogo za citiranje ali...

I za potrebe filmova Ratovi Zvezda, Zvezdane Staze npr su razvijeni potpuno novi jezici sa unikatnom gramatikom, takodje i za potrebe stripa Blade..... A ekipa koja pravi SW: The Old Republic je angazovala profesore knjizevnosti iz UK da stvore unikatan novi jezik za potrebe ove video igre...
No ne zelim da otezem temu u nedogled, malo odlazimo u off...

Aman choveche Star Wars je radjen tj. zasnovan na noveli Alan Dean Fostera iz 1976. Taj nije ni bio na tragu novog jezika. Knjigu je akreditovao Lucasu koji je skontao da moze da zaradi dobar kesh posle prvog filma te je ovaj napisao nastavak Splinter of the Mind's Eye i tako je saga pochela ... Btw te filmove jako volim. Iako me Djordje smara generalno.

Ja sam se oglasio povodom tvoje konstatacije o Tolkin shtivu i toboz dubine igara inspirisana istim i slichnim. Onaj ko je prochitao bilo shta od njega zna da je poredjene njegovih knjiga i pokushaja animacija tog sveta kroz CGI prilichno nazahvalano i nepametno, jer chitaocheva subjektivna i nadasve osobena sposobnost dozivljavanja irealnih svetova, bilo kakvih svetova sopstvenim sokovima imaginacije uma je daleko ispred vetj pechenog proizvoda u vidu sharenih slika, kontrole chovechuljaka i ostalih kuraca koje ti unapred neko servira da bi ti, kako izgleda, otupio mozak, izazvao zavisnost i otimao kesh od oko 12 eura mesechno. Valjda je jasno zashto to nikada ne moze da bude ni priblizno iste forme i kvaliteta. To je moje mishljene, ja sam takodje i gejmer.

Citat
Ocigledno nisi strebao u gradskoj biblioteci kao ja na faksu, pa nisi video koliko manijakalnih fanatika opsednutih knjizevnim delima ima u ovoj zemlji. Od toga da lik godinu dana cita Zlocin i Kaznu svakog dana od 8 ujutru do 7 uvece, od korice do korice, do ljudi koji zive u romanima Dostojevskog(oblace se, ponasaju shodno), do toga da radnici biblioteke ne mogu da ih isteraju iz citaonica na kraju radnog vremena, nokoliko njih ih cak molilo da ih zakljucaju preko noci..... to su samo neki primeri.... Ima fanaticnih ovisnika i sto se knjizevnih dela tice.

Ova pojava da je kojim sluchajem uchestalija, bila bi na vestima ...
Mozesh da izgooglash online sahranu mlade kineskinje, koju je uprilichio njen gild iz WoW-a ako se ne varam, snowly joj je nick. Umrla je u stvarnom i u virtuelnom svetu. Toliko o proporcijama.  Smile

Citat
Morrowind i Oblivion su losi predstavnici sveta elekronske zabave. Ne kazem da su im price lose, ali su mnogo tanke u odnosu na pojedine naslove. Doduse igre sam uzeo samo kao primer, postoje filmovi, crtaci(prvenstveno japaski anime) koji imaju fantasticno duboku i ozbiljnu radnju.

Ovde se neshto batrgash, opet babe i zabe..
Napishesh ovo za Morrowind I Obl. na kutku za gejmere, lagano se zavalish i chekash odmazdu.
U odnosu na koje naslove, LOTRO, WOW, Silk Road, Gild wars,SW...?

Ja obozavam japanski anime, i fan sam klasika Hayao Miyazakija poput "Sen to Chihiro na kamikakushi" (Spirited Away), "Howl's moving Castle", "Nausika from the valley of the Winds", "Mononoke Hime - Prinncess Mononoke", "My Neighbor Totoro"...
Kao i recimo "Vampire Hunter D", "Ghost in the shell", "Ninja scroll - Jubei Kibagami" novije serije takodje, zaboravih napucani Final Fantasy... sve u to sjajni crtatji, c r t a tj i  i   ?

Citat
Bogatsvo jezika? Hmmm, zanimljivo je da to bas nesto i nije primetno. Nisam nesto primetio da ljudi koji studiraju knjizevnost, ili koji citaju knjige redovnije od mene, imaju bog zna koliko bogatiji recnik.
Kvalitet misli? Mhm, znaci citanje romana u kome se nedojebana, psihoticna baba baca pod voz ce da mi popravi kvalitet misli? Pa da, i na "Lazi" je dugo stajao grafit(mozda ga i jos uvek ima): "Mi nismo ludi, mi smo samo u manjini"... svasta je moguce

Ovde govorish kako si ti sjajan, elem nisam odgovorio misletji na tebe, jer si postavio pitanje koje se odnosilo na one koji prochitaju desetak knjiga i ono koji to ne uchine, koliko sam razumeo ti chitash ...  Smile
Pa naravno da tje bash upravo kod takvih knjiga formirati ukus i mishljenje, shto tvoja sledetja rechenica gore samo potvrdjuje.  Smile
Dodushe, ne znam zashto si se vezao za tu jednu niti gde sam ja to dao svoj eventualni sad o tome ?

Citat

Kritika o umetnosti zasluzije drugu temu.
Pedja Bakitj i Chiron ako nastave da zadivljuju auditorijm i posle njegovog "povlachenja" a njegova dela  ako ostanu unikati nepregazeni novom tehnologijom animacije tako da ne liche na zajebanciju sedmogodishnjaka u modeling padu a da dobijaju na vrednosti kroz vreme, onda mu skidam kapu.
 Jedan je Leonardo.  Smile

Evo shta sve moze da se izrodi i kvalitetnog shtiva. Tolkien Ensemble . Hope that u will enjoy it, like me.

Ona peva na Quenya high elvish jeziku Tolkinovih vilovnjaka .   Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 17:18:39 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
LG 4X HD
Citat
Aha, prvo si se zajebao pa si ispravio. Morash pod hitno da obnovish gradivo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N-shurnaest
Citat
Aha, prvo si se zajebao pa si ispravio. Morash pod hitno da obnovish gradivo.  Smile

Ma raspravljam se sa likom na youtubu na kom jeziku peva likusha i ubedjujem ga da je kvenja a ovde stavim sindarin.Jebem se glupava.  Smile
Ne moz' chovek na sve frontove od rane zore..
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 11:38:38 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.