Košarkaši Partizana osvojili su treću uzastopnu titulu prvaka SCG, pošto su u četvrtom meču finalne serije Efes Superlige pobedili u Vršcu Hemofarm sa 79:77 (21:18, 21:22, 27:20, 10:18). Meč je odlučen posle penal završnice, pogotkom Šćepanovića iz teške pozicije u poslednjoj sekundi, a Partizan je finalnu seriju dobio sa 3:1. Ovim trijumfom Partizan je izborio mesto u Evroligi.
Tokom prvog poluvremena Hemofarm nije uspeo da ponovi sjajan start iz trećeg meča, već je prepustio inicijativu “crno-belima”. Međutim, Beograđani nisu uspeli da se odlepe, a Hemofarm u finišu poluvremena uspeva da svede razliku na samo tri poena.
Drugo poluvreme počinje odličnom serijom Partizana, koji brzo stiče ozbiljniju prednost, a u finišu treće četvrtine ona se ustaljuje na deset poena. Međutim, u poslednjem periodu Partizan potpuno gubi igru, pa prednost čuva samo zahvaljujući greškama Vrščana u napadu.
MN Press
Hemofarm je uhvatio priključak već do 36. minuta, a igrana je penal završnica. “Crno-beli” su u tim trenucima promašili previše slobodnih bacanja, pa je domaćin poveo sa 73:71. Trojka Vlade Šćepanovića 41 sekundu pre kraja vratila je Partizanu minimalnu prednost.
Posle promašaja Bakića i sporog faula, Šćepanović je pogodio oba bacanja. Na drugoj strani je Vasiljević pogodio oba bacanja, 12 sekundi pre kraja. Materić je zatim ubacio jedno od dva bacanja, da bi Bakić bio oba puta precizan.
Poslednji čin priredio je Vlado Šćepanović. On je krenuo u prodor, udvojen, zavukao se u tešku poziciju, sasvim u mrtvom uglu, ali je neverovatnim šutom sa velikim lukom pogodio koš manje od sekunde pre kraja.
Zanimljivost utakmice predstavlja činjenica da su prvi put u sezoni dve oštro suprotstavljene navijačke grupe Partizana (Grobari 1970 i Južni front) navijale zajedno. Atmosfera u prepunom Milenijumu bila je odlična u većem delu meča. Zanimljivo je bilo i u loži, gde su se posle meča izgrlili Vlade Divac, Miodrag Babić i Bogoljub Karić
-------------
Nista novo, a ? Sledece sezone ako zadrzimo tim mozemo do Final4-a Evrolige !!! PARTIZAN SAMPION !!![/u]
Definitivno moras da naucis da ne pises naslove ALLCAPS to mi tako ide na kurac. Sredio sam to, al nemoj da se ponavlja, nije prvi put da te opominjem. Svaka cast Partizanu na tituli, zao mi je sto je finale uprljano aferama koje su bile iza njega, ali bice dana za megdana, nije ovo poslednja sezona.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Tema je Partizan po treci put prvak drzave i umjesto da se komentarise plej of kao i samo finale dodje jedan debil i pocne da vrijedja iz cista mira... i to moderator....mislim ako ovakve poruke ne bi trebale da se brisu sta bi trebalo a se obrise ? onda bolje da nema ni moderatora nego da svako pise u svakoj temi sta mu je milo :o