Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 14:41:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tijanic: Sta ce Srbima Kosovo?  (Pročitano 3180 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Vrbov,

Apsolutno se slazem da je potrebna javna debata - svako ozbiljno drustveno pitanje to zahteva, ali na zalost i u slucaju Kosova i svih drugih vodecih pitanja ove zemlje to je potpuno izostalo.

Politika elita se drzi mantre `sustinska autonomija` umotane u celofan mitova iz proslosti. Ali sta to zapravo znaci? Da li smo kao gradjani ove zemlje i glasaci imali priliku da vidimo dokument sta ta sustinska autonomija zapravo znaci? Kako bi takva federacija/konferedacija/zajednica funkcionisala u praksi? Na koji nacin moze da se postigne suzivot sa Albancima? Ko ubira porez? Ko se bavi policijskim poslovima? Ko cini vojsku? Sta ako Albanci u takvoj `sust.autonomiji`sta god ona znacila krenu masovno da kupuju nekretnine u Vranju i severnije ka Leskovcu?

Ja koliko sam shvatio tu pricu o sustinskoj autonomiji je sledece: oni ce imati svu vlast, znaci ubirace poreze, imati svoje zakone sudstvo itd. Znaci svu finansijsjku kontrolu. jedino sto nece moci da odredjuju je spoljna politika, ljudska prava, i kontrola granica, tj carinska kontrola. Ako sam pogresno shvatio celu tu pricu jbga, ali jedno sigurno znam. Mi cemo kad tad morati da se uhvatimo u ozbiljnu borbu sa njihovim natalitetom, mafijom i njihovom ekspanzijom. Takodje cemo morati da zivimo kao sav normalan svet u EU, tome tezimo. Sto znaci i njihovu slobodu da kupuju po Srbiji, ali i nasu da mi kupujemo po Kosovu i da ga naseljavamo. To je neminovnost. E sad, ja mislim da stranke koje ce voditi glavnu rec u narednih nekoliko godina DS i DSS imaju kadrovske kapacitete da se nose sa tim. Takodje sam siguran i jos jednu stvar. Borba za Kosovo i Metohiju nece biti samo na nasim politicarima, vec i velikim delom na nama. To znaci da svako od nas treba da sedne i razmisli, da li ga boli dupe za Kosovo ili ne. Ako ga boli dupe, onda ne treba vise nikad da uopste pomisli na Kosovo, da se upusta u bilo kakve razgovore i sl. @danilobg nemoj misliti da tebi nesto pridikujem, pricam uopsteno. Onaj koga ne boli dupe, treba da, kada bude imao porodicu, da ima bar troje dece, da postane zadrti ekonomski patriota, da ako moze da razvije svoj biznis ili sto bolje radi u firmi u kojoj radi. Naucni patriota, kao dr. Stojkovic itd. Znaci oni ljudi koji ne zele da se otcepi Kosovo i Metohija moraju da zapitaju sebe sta oni mogu da doprinesu tome, ma koliko to sitno bilo. Ali kada se to pomnozi sa milion to vise nije sitno. Kakvo god sad resenje bude bilo to je samo privremeno i menjace se kako se bude menjao odnos snaga, a mi moramo da ucinimo sve da budemo jaci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
@danilobg

''Suštinska autonomija'' jeste bezvezna formulacija koja zapravo jedino govori da ranije autonomije nije bilo. To je veoma slično onoj glupoj konstrukciji ''umereni nacionalista'' kojom je Koštunica samo pokazao da nije načisto šta reč nacionalizam označava. Drago mi je što razmišljaš trezveno i nestranački (ili bolje nadstrančki), samo mi se čini da si nekako stekao pogrešan utisak da sam simpatizer ili član DSS-a. Smile
  S druge strane, šta misliš da li će se ''postići suživot i poverenje'' u slučaju i formalnog izdvajanja Kosova? Da li će tada biti poverenja? Porez? Privatizovane (čitaj ukradene) firme, posedi, rudnici, el.distribucija..itd..Da li će stvari biti na mestu? Neće. Da li će se ''amputacijom'' Kosova sprečiti širenje Albanaca? Neće, jer to nema veze jedno s drugim. Njih već ima unutar krnje Srbije dovoljno da mogu da se šire kako hoće i koliko hoće. Na kraju krajeva, ko može da spreči bilo čije, ajde da kažemo, civilizovano širenje. Pogledaj muslimane širom sveta (Francuska, Španija..), pogledaj Kineze.
  Da ne dužim, ne mislim da će nama u centr. Srbiji biti naročito dobro ni sa ni bez Kosova. Mislim da je tu niksa517 'ubo' u centar. Samo mislim da bi bilo pošteno dati više prostora Srbima sa Kosova da iznesu svoja mišljenja i predloge (koji opet ne moraju obavezno da se usvoje), umesto što to čine razni ''pametnjakovići'' koji su delom do ovakvog stanja i doveli.

@niksa517

Slašem se 100%.  Smile
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
 Smile Alexandar Tijanic je iskomplexirani VKV siledzija. Nedostatak obrazovanja i pameti nadoknadjuje uvredama, pretnjama i najsirovijim siledzijstvom. To je covek bez morala, slugeranjskog mentaliteta, koji je u zivotu shvatio samo jednu stvar zahvaljujuci sa kojom nigde osim u Srbiji ne bi mogao cak ni izjavu za javni mediji da da. Taj kvalitet koji ima je da je svestan da je intelektualna, moralna i ljudska nakaza, i da mora da kroz svoj zivot ide nebirajuci sredstva. On je prva prostitutka Srbije! Upropastio je RTS od koga je napravio javni svinjski obo, pravu deponiju kica i neukusa,r sa emisijama kao sto je Svadba 48 sati, pozaposljavao Bogoljubovu poslovnu pratnju sa BK TV, i sada nam drzi casove o Kosovu i Metohiji. Sto je najgore, prvi je sa tog Kosova pobegao, i to ne kao Srbin, vec kao Crnogorac! E sto je mnogo mnogo je, cak da je i od Tijanica!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
 Smile za vrbov prutic & niksu..primer kako civilizovano moze da se vodi debata oko ozbiljnog pitanja bez ispraznog kafanskog kvazipatriotizma
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Sto bi rekao Beba Popovic,a njemu treba verovati Smile Smile:"Tijanic je znojavi siledzija iz Podujeva"
....eto takve ljude nam postavlja "neobavestena princeza sa Dorcola"
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
a Beba moralna gromada da govori o tome...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 14:41:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.392 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.