IN < - Paramaunt hoće Dučića! - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Paramaunt hoće Dučića!
Holivudski studio zainteresovan za film o životu i radu poznatog srpskog pesnika i diplomate

Pre nego što je i započelo snimanje popularnog filma "Dvoboj", koji govori o životu i radu poznatog pesnika i diplomate Jovana Dučića, šuškalo se da bi glavnu ulogu mogao da preuzme Žarko Laušević. Međutim, do toga nije došlo jer je ovaj filmski šmeker zauvek reko zbogom glumi.

Umesto Žarku, glavna uloga pripala je Goranu Milevu, koga gledamo u Šotrinoj "Ivkovoj slavi", koji se već oprobao kao Branko Miljković i Miloš Crnjanski u istoimenim projektima.

Veći deo film se snima na lokacijama Trebinja, a biće snimano i u predelima gde je Dučić boravio kao što su Amerika, Španija i Mađarska. Scenario za dramu je napisao Milovan Vitezović, a režija je poverena mladim rediteljima: Danilu Paškvanu, Nenadu Đuriću i Ebigejl Rajt, studentkinji Filmske akademije iz Čikaga.

Obelodanjeno je da će lik Alekse Šantića tumačiti Rastko Janković, Dučićevu sestru Milica Gutović, a jedna od uloga će pripasti i poznatoj engleskoj glumici, zvezdi "Titanika", Kejt Vinslet.
Na ideju da se realizuje storija o poznatom pesniku i cenjenom diplomati prvi je došao kompozitor Nenad Milosavljević poznatiji kao Neša Galija.

- Drago mi je što je prihvaćena moja ideja o Dučiću, građaninu sveta, i mislim da bi trebalo napraviti još filmova o našim velikanima, jer je njih popriličan broj. Na taj način bismo svetu pružili drugačiju sliku, a ne onu od desetak godina unazad, kako nas stranci vide - priča Neša Galija.

"Dvoboj" je podržalo Ministarstvo za kulturu i medije Republike Srbije, koje je dosad izdvojilo četiri miliona dinara. Budžet za ovaj projekat, koji će biti sniman na engleskom jeziku, treba da bude četiri miliona dolara. Supervizor projekta Vink Jensen najavio je da je i poznati holivudski studio "Paramaunt" zainteresovan da se uključi u produkciju, pa će se tako i ekipa filma u decembru preseliti u Čikago.

Inače, iza ovog projekta stoji producentska kuća "Aleksandar I", koja je obećala da će film "Dvoboj" premijerno biti prikazan 31. oktobra 2006. godine.

Izvor: Start
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo