Novi Sad -- Na internet sajtu www.youtube.com postavljen je snimak paljenja jedne novosadske pekare, piše Građanski list.
Na sajtu je postavljen snimak pod nazivom "Šiptari lete u nebo", koji je potpisan s "Oslobodioci - omladina lojalna pravoslavlju", na kojem se jasno vidi paljenje pekare "Violeta", u blizini Novosadskog sajma. Snimak koji je urađen amaterskom kamerom počinje tekstom: "Reci svima ko si, ne stidi se svoje vere i budi ponosan sin pravoslavlja!".
Zatim, uz himnu "Bože, pravde", snimak pokazuje tri maskirane osobe koje prelaze kolovoz i idu ka pekari "Violeta", dok ih neko snima kroz granje na trotoaru s druge strane ulice.
Trojica maskiranih huligana, zatim, prilaze pekari koja je u tom momentu zatvorena, i kroz rešetke bejzbol palicom razbijaju prozor, a zatim ubacuju baklju i nakon toga beže.
Sve vreme iz drugog ugostiteljskog objekta posmatra ih nekoliko osoba, ali ne reaguje.
Snimatelj ostaje na svom mestu još nekoliko trenutaka i snima vatru koja se širi u unutrašnjosti objekta, a nakon toga pojavljuje se natpis "Oslobodioci".
Vlasnik pekare Binaj Vebi rekao je za današnji novosadski Građanski list da se paljenje tog objekta dogodilo letos, kada je policija i izvršila uviđaj.
"Nije bilo povređenih, jer pekara u tom trenutku nije radila, ali je počinjena velika materijalna šteta", kazao je Vebi.
Izvor: B92
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 16:24:02 od Livingston »
Леп снимак, а ја сам ишао у основну "Ослободоци Београда", па ми увек кад видим неке Ослободиоце то делује некако смешно-фамилијарно. А шта је оно убачено? Навијачка бакља или бенгалска ватра?!?
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Не знам то за православље, ја сам паган, па питај православце. Мада, то ми делује мало чудно с обзиром на јудео-хришћанска наклапања о "окретању другог образа", а са друге стране неки кажу да су и стари Словени звали своју религију православље
И одакле ти до да ја одобравам? Ghost (енглески Дух ) - њему си то видео из две речи поста, од којих ниједна није "одобравам" и једног смајлија Кад сам рекао да је добар снимак, мислио сам да је снимљено из доброг угла, има добру драматику... Драматург Чеда Јовановић би можда могао то боље професионално да ти објасни
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Vas dvojica odobravate ovakve zločine u ime pravoslavlja?
Наравно вања и даље лоше учи на партијским састанцима па вам зато и поставља овако глупа питања, не замерите му ипак је он страначки војник који узалудно покушава да искриви речи саговорника.
a ko kaze da su u ime pravoslavlja ? zato sto oni tako kazu ? jel moguce da ovo uradi i druga strana da bi pokazala kakvi su Srbi ? zar je nemoguce da je ovo propaganda ne znam komunista ili nekih petih gde ce ovakvim stvarima ogaditi Srbima pravoslavlje?
ako sad bacimo bombe na jednu zemlju u ime demokratije u ime humanitarnih vrijednosti ma sta to znacilo ( secas se ) jel to zlocin u ime demokratije ?
Nacisticki cin Huligani prave sranje po novom sadu. Ne odobravam naravno ali ti bi vanja sve ugurao u dnevno-politicke zajebancije. Ovo je davno bilo i nije relevantno. Inace u Violeti je odlican Burek sa sirom.Srecom pa cika shiptar ima jos par lokala po gradu istog naziva.