Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 04:26:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Pali anđeo"  (Pročitano 1896 puta)
16. Feb 2008, 18:45:38
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ovako... da ne bude da Bambina otvara teme korišćenjem tehnike copy/paste...  Smile Šalim se, naravno...

Već duže vreme nameravam da pokrenem ovu temu, ali nikako da nađem način da je adekvatno formulišem.
Naslov teme odnosi se na one momke i devojke koji su, u ranijem periodu svog života, bili uzorni, dobri učenici, kulturni... a onda, odjednom, bukvalno preko noći, pretvorili se u "loše" momke, odnosno devojke. Ne kažem da su ranije baši definicija deteta za primer, ali su bili normalni, sa izgrađenim sisitemom vrednosti i ponašanja u skladu sa tim sistemom. Promena koja sledi je sušta suprotnost njihovih ranijih ponašanja. Osećaj da, kada sretnete osobu nakon takve transformacije, imate utisak da je uopšte ne poznajete, niti da ste je ikad poznavali.

Znam za slučaj jedne takve devojke, išla je sa mnom u srednju. Prve dve godine bila je sasvim normalna, druželjubiva, prijatna. Slatka i mila, dobar đak, u trećoj godini postaje najpromiskuitentnija devojka u celoj školi. Druži se sa sumnjivim likovima, menja momke skoro svakodnevno (hoću reći - "momke"), da bi početkom četvrte godine bila izbačena iz škole, i završila na primorju da radi kao.... hmm, hostesa. Nikada mi nije bilo jasno šta se to strahovito prelomilo u njenoj mladoj glavi, i prouzrokovalo promenu za 180 stepeni....

Da li ste vi nekada sreli takve osobe? Poznajete li nekoga od "palih anđela"? I šta to, po vašem mišljenju, može biti uzrok da od normalne, razumne osobe, postane sušta suprotnost svemu onome što je od nje nekad činilo "anđela"?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
mislim da to da suvise brzo su smanjili u njenom mozgu sinapse u vreme ranog adolescenta. to je po meni takav pitanja kao u dialeticnu materializmu kad kvalitet ide u kvantitetu ili obrnuto i zasto se to desava.
Sala na stranu, svi smo videli vec takve stvari ako dovoljno smo stari. Postoji jedan knjiga sa nazivom od Frankl-om zasto nisam postao samoubica. a on vidi u tome resenje da nadje neko smisao za svoju zivot, cilj. I kako on pise najbolje kad nemozemo to postici.
Istina je u tome kao Horcheimer kaze da cilj ako je postignut menjace znacenje predmet.
Al ipak postoje condicio humana , sto znaci i to da znamo sta hocemo, ostalo je smrt.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung S8
Bilo ne ponovilo se.
« Poslednja izmena: 16. Feb 2008, 21:25:36 od Thug4ever »
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Thug4ever,
nije bilo potrebe da menjaš poruku... Meni se svidelo ono što si napisao, zbog iskrenosti, a i priča uopšte nije takva da se ne može podeliti sa drugima. U svakom slučaju, drago mi je da je sve na dobrom putu da bude ok.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ko zna sta pukne u coveku, milion je razloga da se nesto takvo desi. Ja znam da su te mirnice i ucenice za primera (satro) uvek zavrsavale kao lak plijen kadgod se za to ukazivala prilika. Eto, dve ekskurzije na kojima sam do sada bila i historija se ponovila.
Verovatno jer je sve to vanjsko sto mi vidimo na njima uvek izvestaceno, neprirodno, nametnuto, otkud znam. I kad tad ti se mora prelomiti i onda odes u potpuno drugu krajnost, a krajnosti su generalno lose.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6300
Auh..ne da sam zatecena temom..ovo je nesto o cemu sam zelela da pisem ovde..ali..sve nekako..sta znam, da ne davim..  Smile
Sta sve moze biti uzrok da od "andjela" nastane sam "djavo"? Metaforicki preuvelicano, naravno..
Puno je uzroka. E sad, da ne bih nagadjala, oslonicu se na licno isqstvo..nametaje pravila ponasanje, ne od drugih vise od sopstvene savesti..znate vec, to je dobro, ono nije, ovo je greh, ne cini to..potiskivanje sebe, svoje prave licnosti, prirode, da bi se to akumuliralo godinama negde u dubini nas i jednog dana sve explodiralo..dovoljan je jedan okidac..nebitno sta..u ovom slucaju sloboda zivljenja, konacno..susret sa realnoscu..
Kada zivite u nekom "rajskom" svetu, gde je sve dobro i posteno, ali i gde postoje stroga pravila ponasanja, svako iskakanje i promena koja vas odvede van granica naviknutog, za posledicu ima drasticne promene..na svim poljima..
Tesko je naci ravnotezu, tada srljas iz krajnosti u krajnost..cinis stvari koje nikada nisi ni mogao zamisliti da ces uraditi..
Moram da pomenem izmenjeno stanje svesti..bar sam ja to tako dozivela..
I na sve to dodati hipersenzitivnost, hipersavesnost koji te na kraju izjedaju jer si odstupio od dotadasnjeg svog razmisljanja i ponasanja..a zapravo na kraju shvatis da je tako moralo, jer ko izdrzi tu borbu i pobedi sebe tek tada nalazi ravnotezu..
Neko proces sazrevanja prodje manje-vise lagano..drugi pak moraju dotaci dno da bi se uzdigli i izgradili u zdravu i stabilnu licnost..svaki korak je stvar izbora..mozda da sam vaspitavana drugacije, manje konzervativno, sve vreme borbe ne bih imala zarku zelju da se vratim na prav put..
Sve u svemu, mnooooogo je uzroka..pocev od okoline u kojoj rastemo, preko porodice, odnosa sa roditeljima, drustvom(ako ga uopste i imamo), ciljeva u detinjstvu, kroz pubertet i td..sve ostavlja oziljke na dusi, srcu i kad tad ispliva kroz neki oblik ponasanja, komplex i slicno..
"Pali andjeo" radi na ustrb sebe, a pod izgovorom "drugi su krivi"!
..na kraju, svako od nas je "pali andjeo"..svaki put kada se oglusi o onaj unutrasnji glas koji kaze "ne cini to"..
Milion razloga zbog kojih to cini..
A uvek ima izbor..
I bira laksi, nazalost..
A povratak je jako tezak..
..ali je moguc!  Smile

edit: samo da dodam, "pali andjeo" ne podrazumeva samo i samo promiskuitetnost, nadam se da se necemo ograniciti samo na to znacenje  Smile
« Poslednja izmena: 16. Feb 2008, 23:49:57 od mikarch »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
"Dobre djevojke, one idu u raj bas sve, lose djevojke idu kod god zazele..."

Jednostavno, ljudi se razocaraju...
Desi se nesto njima ili nekom dragom sto ih promeni...
Neke to ne promeni, neke promeni...
Znam jako puno primera dobrih ljudi koji su ceo zivot trpeli nepravde... neki od njih to nisu izdrzali...

Stara je stvar da skotovi prolaze najbolje...
Mozda to nije bas uvek tako, ali veoma cesto jeste...

Godine o kojima se prica su veoma delikatne... tada su svi mnogo osetljivi... devojke narocito...
Zaljube se beskrajno u nekog ko ih iskoristi i onda izgube sve kompase kada je ponasanje u pitanju...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
sve mi to jako lici na krizu odrastanja, identiteta...  Smile
neko to prelomi na ovaj, neko na onaj nacin
zavisi od osobe, okolnosti... sto su stege bile vece, potencijalna eksplozija ja jaca... sto ne znaci da se stvari nikad ne vrate u normalu  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6300
Zaljube se beskrajno u nekog ko ih iskoristi i onda izgube sve kompase kada je ponasanje u pitanju...

Ehh..  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N97
Ja kapiram da je to posledica autistichnog ponashanja roditelja koji svoje dete ne posmatraju kao kompletnu lichnost, vec samo kroz uspeh u shkoli. Pritom kod zhenske dece je pozheljno da momka uopshte nema, barem do 4. godine fakulteta (karikiram).

E, onda dodje konobar da naplati rachun. Svako mora da se isprazni kad tad, ali je pozheljno da to ide "na rate".

Ono shto je zajednichki imenitelj svim tim osobama je da su mentalno jako slabe. Pokushavaju da pokazhu neshto chega nema i da se dokazuju ljudima koji i nisu vredni dokazivanja.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 04:26:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.