Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 11:41:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pakao je za heroje  (Pročitano 6757 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Нада у спасење дата је свима.  Smile

Сиромашних је у то вријеме било највише, па није чудо што је баш њих Христ тјешио. Знаш, у јеванђељу се спомиље да неки богаташ пита Христа како да уђе у Царство Небеско.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k310i
Hriscansto i islam daju vrlo prostu i naivnu definiciju pakla i raja. Suvise je to bipolarno i ogoljeno....
Ako raj nije u tvom srcu nikad neces uci u njega.Dostojevski
Definicija je siroka i lepa samo onome ko je shvati.Meni je vas zaista zao i pitam se zasto je meni Bog dao da vidim neke stvari a vama nije.Nadam se da ce i vama i da ce i se i na vas smilovati i dati vam raj i ako vi vise zelite pakao.Bog je ipak mislostiv i ne verujem da ce vam dati po vasim zeljama.Kao sto ni svaki dobri otac ne daje svojoj deci ono sto ona traze a na stetu im je.Veliki je Bog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Hriscansto i islam daju vrlo prostu i naivnu definiciju pakla i raja. Suvise je to bipolarno i ogoljeno....
Ako raj nije u tvom srcu nikad neces uci u njega.Dostojevski
Definicija je siroka i lepa samo onome ko je shvati.Meni je vas zaista zao i pitam se zasto je meni Bog dao da vidim neke stvari a vama nije.Nadam se da ce i vama i da ce i se i na vas smilovati i dati vam raj i ako vi vise zelite pakao.Bog je ipak mislostiv i ne verujem da ce vam dati po vasim zeljama.Kao sto ni svaki dobri otac ne daje svojoj deci ono sto ona traze a na stetu im je.Veliki je Bog
Da li ti je dao ili je to tvoj subjektivni zakljucak? Smile Koje stvari ti vidise, a mi ne vidimo, prosvijetli nas, Joco, molim te..
Po hriscanskom definisanju, Bog nema apsolutnu moc, iz toga sto je davo, kao isto besmrtni entitet jednako gospodar pakla kao sto je Bog gospodar raja. Ako dalje idemo, shvaticemo da onda stvari nisu tako crno bijelo kao sto hriscanstvo prikazuje. Ovo sam napisao sto jednostavnije da bi shvatio o cemu ti pricam......
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Koje stvari ti vidise, a mi ne vidimo, prosvijetli nas, Joco, molim te..
To radim vec duze vreme Smile Ali iskreno ne zelim ja da drugi pricu pravoslavlju vec oni koji su pravoslavni postanu ono sto pravoslavlje od njih trazi.Ne trazim ja to od vaz koji to niste.Ja se sa vama slazem da stanje u nasoj Crkvi nije sjano i da mi nismo onakvi kakvi treba da budemo,prvi ja,zato zelim da naucim kakva treba da budem i da se ovde usavrasavam na cemu mi vi pomazete i na tome vam hvala :wave:Prijatelji moji

Citat
Po hriscanskom definisanju, Bog nema apsolutnu moc, iz toga sto je davo, kao isto besmrtni entitet jednako gospodar pakla kao sto je Bog gospodar raja.
Ti ne poznajes dovoljno pravoslavlje i zato tako govoris.Nema coveka koji kada bi upoznao istinski pravoslavlje ne bi se u njega zaljubio.Ali ko nam je kriv kada se niko ne trudi da narod i nauci pravoslalju a narod i ne zeli da ga uci.E to je ono sto je meni Bog dao da vidim i da osetim.Lepotu pravoislavlja sto zelim i vama.Ja samo zelim da prenesem svoje odusevljenje,mozda mi ne ide bas ali sta cu.I vi kada bi osetili ono sto i ja i vi bi se tako ponasali.Dace Bog da i vi to osetite Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Koje stvari ti vidise, a mi ne vidimo, prosvijetli nas, Joco, molim te..
To radim vec duze vreme Smile Ali iskreno ne zelim ja da drugi pricu pravoslavlju vec oni koji su pravoslavni postanu ono sto pravoslavlje od njih trazi.Ne trazim ja to od vaz koji to niste.Ja se sa vama slazem da stanje u nasoj Crkvi nije sjano i da mi nismo onakvi kakvi treba da budemo,prvi ja,zato zelim da naucim kakva treba da budem i da se ovde usavrasavam na cemu mi vi pomazete i na tome vam hvala :wave:Prijatelji moji

Citat
Po hriscanskom definisanju, Bog nema apsolutnu moc, iz toga sto je davo, kao isto besmrtni entitet jednako gospodar pakla kao sto je Bog gospodar raja.
Ti ne poznajes dovoljno pravoslavlje i zato tako govoris.Nema coveka koji kada bi upoznao istinski pravoslavlje ne bi se u njega zaljubio.Ali ko nam je kriv kada se niko ne trudi da narod i nauci pravoslalju a narod i ne zeli da ga uci.E to je ono sto je meni Bog dao da vidim i da osetim.Lepotu pravoislavlja sto zelim i vama.Ja samo zelim da prenesem svoje odusevljenje,mozda mi ne ide bas ali sta cu.I vi kada bi osetili ono sto i ja i vi bi se tako ponasali.Dace Bog da i vi to osetite Smile
Hm, odusevljenje, prije bi rekao zasljepljenost, no dobro, uzivaj, necu da te budim.....
Sto se tice ljepote pravoslavlja, ne mozes da mislis logicno i analiticki i vidis i drugu stranu ogledala jer si njegov poklonik.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 

Po hriscanskom definisanju, Bog nema apsolutnu moc, iz toga sto je davo, kao isto besmrtni entitet jednako gospodar pakla kao sto je Bog gospodar raja. Ako dalje idemo, shvaticemo da onda stvari nisu tako crno bijelo kao sto hriscanstvo prikazuje. Ovo sam napisao sto jednostavnije da bi shvatio o cemu ti pricam......

Bog  kao tvorac svega postojeceg je apsolutni gospodar svoje tvorevine ,prica da neko drugi gospodari makar i najmanjim delom bilo cega ne potice od hriscana bilo koje konfesije , vec od nekih drugih religijskih sistema    . Sto se tice crno belog prikazivanja stanja stvari , to nije bas tako , samo je , utisak takav , jer uglavnom se osnove vere pojednostavljuju do krajnjih granica prihvatljivosti da bi svi bili u stanju da shvate o cemu se radi. Pravoslavlje je jako kompleksno ,i to mogu vide oni koji se odluce da ga malo bolje upoznaju i prouce .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
kad ste vec kod pakla ,pade mi na pamet jedna interesantna misao - zamislite nekog lika koga recimo vec 100-tinak godina okrecu na raznju . poshto ne moze da umre ,da li bi se on posle tolikog vremena navikao na bol i prestao da se muchi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Verovatno bi poludeo i na takav nacin bi se spasio i distancirao muka. Jos samo da zamislimo da su te muke u paklu slike u nasem umu, lose stvari koje smo radili, koje se vracaju i za koje se ne mozemo odmah pokajati. Ludilo bi mu doslo nesto kao shok terapija, pranje mozga, posle koga bi bili produhovljeni... Hm, to mi je bila i poenta glupe teme, da li cemo se na kraju svi spasiti, i oni najzli, jer je mir i spokoj u osnovi svake duse...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Bozija milost nema granica , sklon sam da poverujem da ce spasiti svi sem malobrojnih izuzetaka koji su se svesno odrekli spasenja i krenuli na drugu stranu . 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Verovatno bi poludeo i na takav nacin bi se spasio i distancirao muka.

da ,postoji ta misao da je pakao u stvari ludilo ,a ne fizichki bol .mada ,ima i srecnih ludaka  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 11:41:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.