Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 14:34:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otkup drzavnih stanova za male pare  (Pročitano 15294 puta)
29. Jul 2009, 12:07:49
Poznata licnost


Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
SonyEricsson k530i
Koštuničina vlada delila stanove šakom i kapom

Najveći broj državnih stanova prodat je u vreme vlade Vojislava Koštunice, i to 288. „Blic“ je imao uvid u spisak otuđenih državnih stanova i u Beogradu novi vlasnici kvadrata postajali su najčešće zaposleni u ministarstvima, i to u kabinetu ministara. Prednjače ministarstva kojima je rukovodio kadar DSS.

Spisak 288 stanova koje su otkupili zaposleni u državnoj upravi ili na lokalu „Blic“ je dobio nakon što su naše novine objavile da su ti stanovi dodeljivani i državnim funkcionerima, uz neviđene uslove kredita i za male pare.
Izveštaj o stanovima ima sedam stranica. Od ukupnog broja prodatih stanova, najviše je novih vlasnika u Beogradu, gde su državni službenici otkupili čak 41 stan. Kvadratura se kreće od 50 do 100 kvadrata, ali najzastupljeniji su oni od oko 90 kvadrata na Novom Beogradu. U podacima navedena su samo imena kupaca, grad ili opština u kojoj je stan, kvadratura, cena i kada je sklopljen ugovor o otkupu.
Kako pored imena kupaca ne piše i njihova funkcija, u Vladi smo pokušali da saznamo informaciju više. Za jedan broj službenika koji su dobili stanove - nikada nisu čuli. „Ne pamtimo ih ni po radu ni po neradu. Potpuno nepoznati ljudi za koje se ne može ni pretpostaviti gde rade“, jedan je od komentara.
Međutim, zato ima i javnosti poznatih imena. Odmah na začelju je Nedeljka Stanisavljević. Otvarala je Koštuničine konferencije za štampu i bila saradnik generalnog sekretara vlade Dejana Mihajlova.
Nedeljka Stanisavljević bila je prozvana još 2005, kada je na mestu republičkog savetnika za medije pri Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije, eto, zaboravila na vreme da prijavi imovinu. Nekoliko godina kasnije, danas, uz njeno ime stoji stan koji je dobila u beogradskoj opštini Palilula od 72 kvadrata, koji je otkupila za miliona dinara, ili prema sadašnjem kursu, za nešto preko 10.000 evra. Ona je dobila stan na osnovu konkursa iz 2007. godine, ali je ugovor potpisala početkom prošle godine.
Zaposleni u vreme DSS ministra Zorana Lončara u Ministarstvu za državnu i lokalnu samoupravu takođe su prošli na konkursu. Jasmina Benmansur, tadašnji pomoćnik ministra, otkupila je stan na Čukarici od 59 kvadrata za nešto manje od dva miliona dinara. Pomoćnik ministra Bratislav Đokić otkupio je stan na Novom Beogradu od 95 kvadrata za oko četiri miliona dinara. Oni su i danas pomoćnici ministra za državnu i lokalnu samoupravu Milana Markovića. U ovom ministarstvu kažu da je konkurs bio raspisan u vreme ministra Lončara. U vreme ministra vera iz redova DSS Radomira Naumova stan je otkupila Dušanka Šekara, tada njegov viši savetnik u Ministarstvu vera. Nekada državni, a sada privatni stan, ima 52 kvadrata nalazi se na Čukarici i njegova tržišna vrednost procenjena je na oko dva i po miliona dinara. Državni sekretar u kabinetu ministra zdravlja Tomice Milosavljevića - dr Nevena Karanović otkupila je stan na Novom Beogradu od 95 kvadrata za skoro četiri miliona dinara. Državni stan na Novom Beogradu od 82 kvadrata za tri i po miliona dinara pripao je i Edvardu Jakopinu, tada direktoru Republičkog zavoda za razvoj.
Na podugačkom spisku kupaca stanova nalaze se i zaposleni u trezoru, ali i nekoliko sudija. Međutim, nigde nema, najjednostavnije rečeno, običnog zaposlenog u vladi ili u nekom drugom državnom organu.


Stanovi po bagatelnim cenama

Prema Uredbi o rešavanju stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica kod korisnika sredstava u državnoj svojini, stanovi mogu da se otkupe isplaćivanjem celog iznosa odmah ili na rate do 20 godina. U toj uredbi nigde se ne pominje kamata ukoliko se stan plaća na rate, ali piše da se stanovi otkupljuju po tržišnoj vrednosti. Međutim, činjenica je da se stanovi u Beogradu od 90 kvadrata na Novom Beogradu ili Paliluli ne mogu kupiti za 20.000 ili 30.000 hiljada evra, a za tu sumu su državne stanove otplaćivali zaposleni u ministarstvima. Tržišna vrednost je praktično cena koju odredi Poreska uprava i ona je gotovo uvek ispod tržišne. Otuda i razlike u cenama koje su plaćali državni službenici. Primera radi, stan od 72 kvadrata na Paliluli nikako ne može biti duplo jeftiniji od znatno manjeg stana na Novom Beogradu.

izvor : Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Ako sirotinji treba pomoći. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple iPhone SE 2020
vlada Počela proveru prodaje nekretnina
Koštuničina saradnica dobila stan preko reda

Autor: Ž. Jevtić | Foto:beta | 07.08.2009. - 08:04


Generalni sekretarijat Vlade, po nalogu premijera Mirka Cvetkovića, prvo će ispitati na koji su način dodeljivani državni stanovi u Beogradu, kažu za „Blic“ u Vladi Srbije. „Blic“ je istraživao da li je bilo protekcije prilikom dodele stanova i prvo što se uočava jeste činjenica da su u pojedinim Vladinim resorima službenici dobili stan, iako je u to vreme bilo i drugih zaposlenih sa dužim radnim stažom koji takođe nisu stambeno obezbeđeni. Nadležni u vreme vlade Vojislava Koštunice, kada su stanovi prodavani, peru ruke i navode da je sve bilo u skladu sa zakonom.

Tamara Stojčević, generalni sekretar Vlade, najavljuje u izjavi za „Blic“ na koji će se način proveravati da li su stanovi otkupljivani po propisima.
- Prvo ćemo ispitati stanove u Beogradu. Otpočeće se sa stanovima koji imaju 50 kvadrata pa naviše. Ispitaćemo kakav je bio postupak prilikom dodele i da li je procedura ispoštovana. Posebno će se proveravati cena za koju je prodat državni stan, a zna se da su prodavani ispod tržišne cene. To znači da ćemo utvrđivati i da li je i takva cena, a koja je poreska cena, dobro utvrđena - kaže Stojčevićeva.
U vreme vlasti Vojislava Koštunice prodato je 288 stanova od kojih je oko 40 u Beogradu. Na zvaničnom spisku otkupljenih stanova jedan od prvih vlasnika kvadrata otkupljenih budzašto je Nedeljka Stanisavljević. Čak i ako se izostavi poznata činjenica da je bliska saradnica Vojislava Koštunice, proverom gde je radila i koji je stan dobila dolazi se do zaključka da stvar i nije baš čista. Naime, Stanisavljevićeva je u ondašnjim saveznim organima bila dok je bio i Koštunica. Lider DSS već 2004. prelazi u republičke organe i postaje premijer. Tada dolazi i Stanisavljevićeva koja se zapošljava u generalnom sekretarijatu Vlade kada je šef bio Dejan Mihajlov. Ugovor za stan od 72 kvadrata na Paliluli za oko deset hiljada evra potpisuje 6. februara 2008. godine.
Kada se saberu sve godine Stanisavljevićeva je u državnim organima bila manje od deset godina, najviše sedam do uručivanja ključeva. Mogao bi se navesti i protivargument da se sabiraju sve godine staža ma gde neko radio. Međutim, Stanisavljević je dobila upravo stan čiji je korisnik bio Generalni sekretarijat Vlade, a gde je radila bukvalno svega godinu, dve. Problem je utoliko veći i baca sumnju da je stan dobijen preko veze, to jest bliskosti sa Koštunicom i Mihajlovim jer u Generalnom sekretarijatu ima više od deset zaposlenih koji su bez stana, a imaju radnog staža i preko 20 godina.
U Vladi Srbije kažu da su namerni da se sve oko stanova istera na čistac, ali i dodaju da posao neće biti lak jer se pretpostavlja da ima stanova koji su po otkupljivanju za male pare odmah i preprodani.
Stanovi su prodavani na osnovu uredbe koja je doneta u vreme Vojislava Koštunice. Tada je postojeća uredba izmenjena utoliko što se dozvolio otkup koji ranije nije bio moguć. Cena stana se po Koštuničinoj uredbi utvrđuje tako što se kao osnovica uzima porez na imovinu. Vlada će proveriti da li je i ta takva niska cena utvrđivana kako treba.
Sve vreme Koštuničine vlasti predsednik Stambene komisije Vlade bio je Slobodan Lalović. On, međutim, tvrdi dve stvari: prvo da se ne seća kriterijuma po kojima su stanovi bili dodeljivani, ali da su oni „sigurno bili predviđeni važećom vladinom uredbom“ i, drugo, da on i stambena komisija nisu adresa za proveru da li je bio protekcije i kako su dodeljivani stanovi, već da su to ministarstva. Čudno, s obzirom na to da je bio i u žalbenoj stambenoj komisiji.
- Svako ministarstvo imalo je komisiju koja je sprovodila postupak oglašavanja, bodovanja i dodele stanova svojim zaposlenima. Bio sam predsednik komisije koja je bila drugostepena i koja je odlučivala o eventualnim žalbama radnika na odluke ministarstava - ističe Lalović. On dodaje i da Stambena komisija nije imala nikakve veze sa otkupom državnih stanova, već da je to radila Direkcija za imovinu prema određenim pravilima i propisima koji su tada postojali.
U Direkciji za imovinu za „Blic“ kažu da nije Direkcija ta koja dodeljuje stanove.
- Da bi se neko pojavio u Direkciji, on mora imati konačnu odluku i da je zaključio ceo postupak u okviru ministarstva. Ne dodeljujemo mi stanove - kaže Srboljub Panić iz Direkcije za imovinu.
Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajiæ izjavio je juče da je potrebno da se što pre dođe do rezultata u istrazi o deljenju stanova.
Premijer Mirko Cvetković naložio je pre dva dana Generalnom sekretarijatu Vlade da ispita sve dodele stanova tokom prošlih vlada. Cvetković, čija Vlada nije dodelila nijedan stan, naredio je i da se obustavi potpisivanje svih ugovora koji datiraju iz tog vremena.

Predsednik Srbije: Isterati aferu na čistac
Predsednik Srbije Boris Tadić pozdravio je juče brzo reagovanje vlade povodom afere „funkcionerski stanovi“ koji su dodeljivani ranijih godina i istakao da je to veoma važan korak u borbi protiv korupcije.
- Dobro je da se ova afera istera na čistac i da se vidi ko je šta radio kako bi, od vlade premijera Cvetkovića pa nadalje, ovakva štetna praksa bila onemogućena - navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Srbije. Tadić je istakao i da je veoma važno da se prestane sa nepravdom takve vrste kako bi građani vratili poverenje u državne institucije, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Motorola 
   Ja bih da vidim čitav spisak :

- osoba A,saradnik toga i toga ,
- osoba B,ljubavnica saradnika te i te ,
- osoba C,brat od ujčevine saradnika ljubavnika osobe D...,
inače,ovako je zaista smešno,budući da je slična praksa započela (govorim o "demokratskim" snagama) još za SPO vladavine Beogradom ,dakle od ´97-me.Kolimo me pamćenje služi,prozivane su za bagatelni otkup (tada) i neka javnosti poznata imena,čak i iz press-korpusa koji danas napumpava aferu,sve da bi skrenuo (nadam se neuspešno) pažnju sve bešnje javnosti sa ovog kupleraja od države koji je "otvoren za publiku,za decu i vojnike u pola cene" pre nešto više od godinu dana (,a zna se ko je u tom kupleraju madam ) !!! 

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple iPhone SE 2020
PRESS
Afera „Stanovi": Uzela i stan i otpremninu!

Nedeljka Stanisavljević, bliska Koštuničina saradnica, naplatila od države 20.000 evra otpremnine, a onda za 13.200 evra otkupila državni stan koji vredi više od 100.000 evra



Nedeljka Stanisavljević, nekadašnja bliska saradnica Vojislava Koštunice, naplatila je 2003. od države 20.000 evra otpremnine, a prošle godine je za 13.200 evra otkupila državni stan u Beogradu vredan više od 100.000 evra, otkriva Press! Stanisavljevićeva i danas radi u Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije!

Nedeljka Stanisavljević godinama je bila jedan od najbližih saradnika Vojislava Koštunice. U vreme dok je lider DSS bio predsednik SRJ, Nedeljka je bila zaposlena u saveznom predsedništvu, a nakon raspada SRJ 2003. godine, ostala je bez posla i od države dobila otpremninu od 20.000 evra. Ove pare su Stanisavljevićevoj isplaćene uz uslov da se u naredne dve godine ne zapošljava u državnim službama.

184 evra po kvadratu

Međutim, Nedeljka se već početkom 2004, odmah po dolasku Koštunice na mesto premijera, zaposlila u Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije!
- Kako bi sve bilo u skladu sa zakonom, na početku je radila „honorarno", na ugovor o delu, a na mesto savetnika Generalnog sekretarijata zvanično je postavljena 23. decembra 2004. godine. Njeno postavljenje potpisao je tada Miroljub Labus - navodi izvor Pressa iz Vlade Srbije.
Konačno, Stanisavljevićeva je 6. februara 2008. potpisala ugovor za otkup stana od 72 kvadrata u Beogradu, koji je platila 13.200 evra. Tržišna vrednost tog stana je viša od 100.000 evra!
Sama Stanisavljevićeva kaže za Press da su „svi zakoni i sva pravda ovog sveta na njenoj strani"!
- Nije tu bilo apsolutno nikakvih nepravilnosti! To sve možete da proverite! Zašto uopšte pišete o tome?! - kaže Stanisavljevićeva. Ona tvrdi da to što je bila blizak Koštuničin saradnik nema nikakve veze sa činjenicom da je dobila i stan i otpremninu, i navodi da je stan dobila na konkursu, na osnovu 26 godina radnog i 15 godina podstanarskog staža.


- Ja sam kao samohrana majka vukla dete po podstanarskim stanovima 15 godina! Ako je konkurs javan, ako stoji na ulazu u Vladu mesec dana, ako svi mogu da se jave, onda nema ni govora o partijskoj pripadnosti! Ako sam član DSS-a, nisam građanin drugog reda i ne znači da ne mogu da koristim ista prava kao i svi ostali! Pa šta ako sam bila blizak saradnik Vojislava Koštunice?! - pita Stanisavljevićeva.
Na pitanje da li smatra da je moralno da stan od 72 kvadrata otkupi za 184 evra po kvadratu, Stanisavljevićevaa ne odgovara direktno, već loptu prebacuje i na ostalih 287 službenika koji su otkupili državne stanove.
- A je l' moralno da novi stan košta 20.000 evra, koliko su neki ljudi sa tog spiska platili?! Stan koji sam dobila je građen 1961. godine, nije imao grejanje, imao je trule instalacije i zidove koji pucaju. Veliki kredit sam podigla da bih sve to sanirala i još nisam sve sredila, jer nemam para. Poreska uprava je uradila sve po pravilu, i svaka druga cena bi bila protiv zakona... - tvrdi Stanisavljevićeva.

„Moj otac plaćao"


Na konstataciju da je veliki broj građana Srbije još uvek u toj istoj situaciji, ona odgovara:
- I meni je njih strašno žao, ja sam na njihovoj strani! Ja nisam otkupila stan za sto maraka kao oni koji me sada prozivaju! Moj otac je odvajao 35 godina za stambeni fond, a ja 15, državi smo platili tri stana, možda i onome ko mene danas proziva! - navodi Stanisavljevićeva.


Cvetković: Sve razjasniti za 15 dana!


Premijer Srbije Mirko Cvetković izdao je juče nalog Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije da u roku od dve nedelje u potpunosti rasvetli aferu oko stanova koji su ranijih godina dodeljivani zaposlenima u Vladi, saopšteno je iz Vlade.
Premijer je zatražio da se izvrši revizija svih postupaka i ispitaju pravne mogućnosti kako bi se otklonile nepravilnosti prilikom dodele stanova, ističe se u saopštenju.
Cvetković je u sredu naložio da se utvrde sve okolnosti pod kojima su ranije dodeljivani stanovi zaposlenima u Vladi. Premijer je tada saopštio da Vlada Srbije od 7. jula 2008. godine, kada je formirana, nije dodelila nijedan stan.
Predsednik Srbije Boris Tadić pozdravio je u četvrtak brzo reagovanje Vlade povodom afere u vezi sa funkcionerskim stanovima koji su dodeljivani ranijih godina, i istakao da je to veoma važan korak u borbi protiv korupcije.
U medijima je objavljeno da je u vreme Koštuničine vlade po bagatelnim cenama prodato 288 državnih stanova.

Milionske otpremnine


n Bivši direktor osiguranja DDOR „Novi Sad" Bogdan Kuzmanović 2006. godine uzeo otpremninu od 226.000 evra, pošto je dao otkaz u ovoj kompaniji, koja je bila u većinskom vlasništvu države Srbije.

n Radivoj Rajaković, bivši direktor pravne službe na Aerodromu „Nikola Tesla" i „Skijalištima Srbije", naplatio je čak 5,315 miliona dinara samo na ime otpremnina!

n Milionske otpremnine su naplatili i Nebojša Nedeljković i Slađana Bulajić-Jokić. Nedeljković je u ova dva javna preduzeća uzeo otpremnine od 3.766.155 dinara, a Jokićeva se „naplatila" 3.168.540 dinara.


D. LUKOVIĆ

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple iPhone SE 2020
Vlade od 1997. do 2007. podelile 2.166 stanova
I Zvezdan Jovanović dobio stan od države
Autor: Ž. Jevtić, N. M. Jovanović | Foto: b. puljević | 13.08.2009. - 07:47


Nijedna vlast u poslednjih deset godina nije zaobišla da dodeli državni stan zaslužnim političarima režima. Od 1997. pa do 2007, a kada su po poslednji put dodeljivani stanovi za male pare, otkupljeno je 2.166 stanova. „Blic“ je imao uvid u obiman spisak i deo stanova dobili su policajci, sudije, koji su ih zaslužili jer su ispunili sve kriterijume. Međutim, na spiskovima su političari, kriminalci, razni ministri, koji su vedrili i oblačili, a za koje se može zaključiti jedino da iza dodele kvadrata leži teška zloupotreba.

Ime zbog kojeg ceo spisak zahteva detaljnu proveru je Zvezdan Jovanović, osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Jovanović je dobio dvosoban stan od 60 kvadrata u Beogradu. Stan mu je dodeljen pre 2000. godine, za vreme vladavine Slobodana Miloševića. Tada je bio potpukovnik u „beretkama“.
U isto vreme stan dobijaju i sada već poneka zaboravljena imena, ali i neki danas aktuelni političari. Krenućemo redom. Slobodan Unković, bivši predsednik Skupštine, kome je pripalo 64 kvadrata, Milivoje Simonović, ministar pravde - 57 kvadrata. Nekada kadar JUL-a, a posle petooktobarskih promena predsednik Republičke izborne komisije kao kadar DSS Zoran Balinovac dobio je stan od 69 kvadrata. Malo zaostaje Stevan Nikčević, tada u MUP-u a sada direktor „Jugoimport SDP“, kome je tada pripao 61 kvadrat.
Nekadašnji čuvari režima Slobodana Miloševića dobili su značajniju kvadraturu. Tako je Dragan Tomić ustupio sto, a dobio 236 kvadrata kuće plus garažu od 23 kvadrata, potom čuveni pisac žabljačkog Ustava Ratko Marković, kome je dodeljeno 105 kvadrata, a tu je Leposava Milićević kojoj je pripao 91 kvadrat. Stanom se ovajdila Gorica Gajević, ali i njen zamenik Ljubomir Ilkić. Nada Popović-Perišić u vreme dok je bila u Ministarstvu kulture dobila je 154 kvadrata. Čak najmanje je dobio tadašnji ministar informisanja Ratomir Vico - garsonjeru.
Prvi čovek ličnog obezbeđenja Slobodana Miloševića Senta Milenković skućio se u 197 kvadrata, a ustupio je 104 kvadrata. General a sada haški optuženik Nebojša Pavković dobio je 235 kvadrata plus garažu od 20 kvadrata. Nekadašnji potpredsednik Nove demokratije Milan Babić dobio je 104 kvadrata. Među sada aktuelnim političarima a koji su dobili stan u vreme režima SPS su i Tomislav Nikolić, sada lider Srpske napredne stranke, i to 187 kvadrata, koji je prodao, platio ekstraprofit i ostalo mu je da kupi stan od 90 kvadrata u Novom Beogradu. Bez stana nije ostala ni njegova desna ruka Aleksandar Vučić, kome je dodeljeno 117,48 kvadrata.
Najviše nekretnina je podeljeno od 1997. do 2000. i to 1.200. stanova. Potom od 2001. do 2004. godine 366 stanova, a od 2004. zaključno sa 2007. - 600 stanova. U vreme vlade Vojislava Koštunice podeljeno je 600 stanova, ali je 288 otkupljeno. Generalno problem nisu stanovi koje su dobijali službenici po unutrašnjosti, pripadnici MUP-a, ali jesu oni koji su dodeljivani imenovanim licima, a to su zaposleni po partijskoj liniji.

Neće biti oduzimani stanovi
Na jučerašnjem sastanku u Generalnom sekretarijatu nije doneta konačna odluka na koji će se način menjati uredba o korišćenju državne imovine, a koja je promenjena u vreme vlasti Vojislava Koštunice, čime je omogućen otkup državnih stanova za male pare. Prema saznanjima „Blica“, formirana je radna grupa koja bi do kraja sledeće nedelje trebalo da izađe sa konačnim stavom. U radnoj grupi su predstavnici Generalnog sekretarijata, Poreske uprave i Direkcije za imovinu. Izvori „Blica“ kažu da su juče načelno razmatrani kriterijumi na osnovu kojih je smanjena cena stanova koji su otkupljivani. Raspravljalo se da li uredbu treba potpuno izmeniti, to jest ukinuti pravo otkupa ili da se ide na varijantu da se promene kriterijumi za otkup čime bi i cena više odgovarala tržišnoj i što državne činovnike više ne bi stavljalo u privilegovan položaj u odnosu na ostale zaposlene u Srbiji.
Kada je reč o 312 stanova koji su u proceduri otkupa još od 2007. godine načelno je zaključeno da se ne mogu oduzimati jer bi to bilo pravno nasilje, a i nova uredba koja bi se eventualno donela ne bi mogla da utiče retroaktivno.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Nokia E
nesto ovaj blic ne spominje kadar iz DS-a cisto sumnjam da su samo satjali uz kosnicu a da nisu liznuli med Smile ustvari sad mi pade na pamet ipak oni vise vole poslovni prostor Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
А Чавићу мора Веран да скупља паре за стан ... јбга сине, што си учио да пливаш уместо како да будеш заслужан ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway


       Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije


Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19852
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony 
Uvek je tako bilo i biće.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6497
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Samsung s3
Moze nama samo da bude krivo. Zadrzace oni te stanove ma koliko god ih neko prozivao. Svaka buka u srbiji traje 24h...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 14:34:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.