Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 23:21:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Osnovana Južnoamerička unija  (Pročitano 3612 puta)
24. Maj 2008, 00:52:58
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Osnovana Južnoamerička unija
Autor: Tanjug | 23.05.2008 - 21:22

U brazilskoj prestonici danas je dogovorom 12 država iz regiona o osnivanju kontinentalnog parlametna uspostavljena Južnoamerička unija Unasur.

Domaćin samita Brazil želi da Unasur, koji se smatra regionalnom verzijom Evropske unije, pomogne u koordinisanju pitanja odbrane širom Južne Amerike, dok je predsednik Venecuele Ugo Čavez ocenio da nova unija predstavlja protivtežnju SAD.
"Neprijatelj broj jedan unije juga je carstvo SAD", rekao je Čavez kada je stigao u brazilsku prestonicu.
Navodeći da SAD koriste strategiju "zavadi pa vladaj", Čavez je rekao da SAD "pokušavaju da izazovu ratove u Južoj Americi i pokušavaju da zaustave napredak ovog projekta".
Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva pozvao je sve lidere Latinske Amerike i karipskih država da se uključe u projekat.
"Unasur je rođena, otvorena za ceo region, rođena pod znakom različitosti i pluralizma", rekao je brazilski predsednik.

Osnivanje Južnoamerčke unije međutim nije prošlo bez problema.
Prvi generalni sekratar Unasura Rodrigo Borha (Rodrigo Borja) podneo je juče ostavku, pre nego što je organizacija zvanično rođena. On se žalio da su neki lideri ometali njegovu viziju da ostale regionalne ekonomske blokove, uključujući Merkosur i Andeansku zajednicu, stavi pod nadzor Unasura.

Inauguracioni sastanak Unasura trebalo je da bude održan u Kolumbiji, ali je otkazan nakon akcije vojske te države u gerilskom kampu u Ekvadoru, izazvavši time krizu u odnosima sa susedima, Ekvadorom i Venecuelom.
Ideja o Unasur prvi put je predložena na samitu u Peruu 2004. godine.

Blic

Ovakve priče me uvek zainteresuju mada ne očekujem da će biti nekog velikog odziva na forumu. Zapravo po svom bogatstvu Južna Amerika je veoma značajan region sa neobično loše iskorišćenim potencijalima. Ima li neko iskustva oz Južne Amerike ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Nedavno sam gledao neku emisijiu u životu ljudi u Venecueli, baš kod Čaveza. Ako je tačno sve ono što su napričali, mnooogo bre loše živi taj narod tamo. Kažu, Venecuela je 5. u svetu po proizvodnji nafte, valjda je čak i ta nafta kaloričnija od arapske ali 100% prihoda od nafte ide za bogaćenje Vlade. Narod živi neverovatno bedno. Na hiljade ljudi dolazi jedan lekar. E sad, ne znam koliko baš mogu da verujem toj emisiji, budući da su u njoj glavnu reč imali Čavezovi protivnici ( nešto poput domaćih intervjua DOS-ovih lidera Glasu Evrope ) i da je celu emisiju radila hrvatska televizija, koja bi prodala dupe da se svidi Amerima.

Narod Južne Amerike živi dosta bedno, uprkos ogromnim resursima koje poseduju. Samo Amazonija bi mogla da prehrani tri kontinenta ( i to ovo što je do sada pod obradivim zemljištem, bez daljih uništavanja šuma ).
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2238
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
U tekstu nije navedeno šta konkretno treba da predstavlja taj UNASUR - da li bi to bio odbrambeni savez, ekonomski
ili i jedno i drugo. Kako god, ja se nadam da će im taj savez pomoći da sprece CIA-u da njuška po regionu, instalira kojekakve vojne hunte i ''širi demokratiju''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Nedavno sam gledao neku emisijiu u životu ljudi u Venecueli, baš kod Čaveza. Ako je tačno sve ono što su napričali, mnooogo bre loše živi taj narod tamo. Kažu, Venecuela je 5. u svetu po proizvodnji nafte, valjda je čak i ta nafta kaloričnija od arapske ali 100% prihoda od nafte ide za bogaćenje Vlade. Narod živi neverovatno bedno. Na hiljade ljudi dolazi jedan lekar. E sad, ne znam koliko baš mogu da verujem toj emisiji, budući da su u njoj glavnu reč imali Čavezovi protivnici ( nešto poput domaćih intervjua DOS-ovih lidera Glasu Evrope ) i da je celu emisiju radila hrvatska televizija, koja bi prodala dupe da se svidi Amerima.

Narod Južne Amerike živi dosta bedno, uprkos ogromnim resursima koje poseduju. Samo Amazonija bi mogla da prehrani tri kontinenta ( i to ovo što je do sada pod obradivim zemljištem, bez daljih uništavanja šuma ).
da je tvorcima takve emisije u jednom trenutku zasmetao island,sutra bi namestili emisiju u kojoj bi island bio proglasen najsiromasnijom zemljom na svetu..... Smile

naravno da ne tece med i mleko u venecueli(a gde tece?)ali nisu ni bedni.....sve to pljuvanje po njihovoj zemlji je u stvari pljuvanje po cavesu koji smeta evropskim i americkim fasistima.....smeta im jer bi ta bagra mnogo volela jeftinu(da ne kazem-skoro pa besplatnu) venecuelansku naftu....ali....tu je caves od koga mogu da dobiju samo srednji prst Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs

da je tvorcima takve emisije u jednom trenutku zasmetao island,sutra bi namestili emisiju u kojoj bi island bio proglasen najsiromasnijom zemljom na svetu..... Smile

naravno da ne tece med i mleko u venecueli(a gde tece?)ali nisu ni bedni.....sve to pljuvanje po njihovoj zemlji je u stvari pljuvanje po cavesu koji smeta evropskim i americkim fasistima.....smeta im jer bi ta bagra mnogo volela jeftinu(da ne kazem-skoro pa besplatnu) venecuelansku naftu....ali....tu je caves od koga mogu da dobiju samo srednji prst Smile

Grešiš jako. Izuzetno su siromašni. Većina stranaca koja poslom dođe tamo a ima malo
belju kožu od stanovništva je meta za kidnapere, tako da često idu u pratnji telohranitelja (ne
1 na 1, ali svaka veća grupa ima telohranitelja bar jednog)

Bio sam tamo.

IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Grešiš jako. Izuzetno su siromašni. Većina stranaca koja poslom dođe tamo a ima malo
belju kožu od stanovništva je meta za kidnapere, tako da često idu u pratnji telohranitelja (ne
1 na 1, ali svaka veća grupa ima telohranitelja bar jednog)

Bio sam tamo.

a sta si ti trazio tamo? Smile...mislim...taj rezim je toliko nedemokratski i autoritativan...hhmmm...mogli su te,ne daj boze,ubiti tamo... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
SonyEricsson K510i
U takvim autoritatvnim drzava (sto mozda i nije veliki minus) je velika korupcija. Ni u jedno zemlji na svetu, pa tako i u miloj nam i omiljenoj "Kolevci demokratije" ne zive svi ljudi dobro, i u SAD veliki broj ljudi nema zdravstveno i socijalno osiguranje. Zamisli onda tek kako je u zemljama "treceg sveta". Medjutim posebno u zemljama Latinske Amerike, primetan je porast izbora "socijalistickih" predsednika. Evo na primer Paragvaj koji je vise od 50 godina bio bastion konzervativizma i jedna od najsiromasnijih zemalja na svetu, iako je ima takodje veliki prirodni potencijal. Paragvajci su sada izabrali nekog reformisanog svestenika socijalistu. Brazil, Venecuela, Nikaragva, imaju takodje poznate predsednike-socijaliste (Lula, Cavez, Ortega). Cile,Argentina imaju zene predsednice, sto je u katolickim drzavama u L.A retkost. Ostala je otprilike jos samo Kolumbija, kao poslednji bastion SAD u Latinskoj Americi. Kolumbijski rezim je jako vezan za SAD jer im ovi jako pomazu u njihovoj borbi protiv pobunjenih komunista FARC.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Eto rešenja za Srbiju, koja EU!!!!

A fudbal ionako igramo ko Brazilci... Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
HTC Topaz
Citat
Sto rece Mitar, to ce biti u jednoj drzavi, u kojoj se svi vole. U toj drzavi vlada sloga, ljubav, veselje i pjesma. Niko nikog ne mrzi.

Svi vjeruju u istog Boga, a ima ih bijelih, crnih, crvenih i izmjesanih u boji koze i u licu...

Znadem da je to jedna velika drzava..Velika skoro ko Evropa. Preko sto miliona zivi u njoj...

No, opet to nije Amerika za koju sam dugo mislio da jeste. U Americi se mnogo ne vole crni sa bjelima i crvenima, a u toj zemlji sto rece Miatr, spaja ih ljubav i sloga.

Tamo, rekao bih, ima dosta suma. Skoro polovina te drzave je pod sumom.

Ima u njoj mjesta gdje ljudska noga jos nije ni krocila. Zbog toga ja mislim da nije Amerika, jer ona nema takvih predela, a osim toga, ona ne spada u juzne zemlje, vec u severne. Zato se valjda i zove - severna, a u toj zemlji juznoj vlada vjecito prolece i ljeto.

E, ono sto je najglavnije, ta zemlja ima jednu veliku rijeku, koja po njoj tece s kraja na kraj drzavne granice. Ogromna je to voda. Skoro kao more.

Kad ova rijeka na kraju svoga puta uvire u jedno veliko more, ona se tamo nekako racva i, tako racvajuci se, utice u tu veliku vodu.

Tu, gde se ona razdvaja, covek ce jednog dana otkriti takvo bogatstvo, koje ce moci da ishrani jos tri ovakve zemljine kugle sa svim njenim ziteljima.

Kremanska prorocanstva  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Iskreno podrazvam samo da se ne raspadnu pod naletom interesa pre svega americkih
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 23:21:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.