Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lukas i Džuno: Nevjerovatna veza dječaka koji umire i psa iz azila  (Pročitano 1017 puta)
31. Jan 2012, 22:41:40
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Nokia 

Skoro svi koji su ikad usvojili psa ili mačku iz skloništa za napuštene životinje mogu da posvjedoče o tome da te životinje kao da na neki način shvataju da su dobile drugu šansu u životu. A to je slučaj i sa Džunom, belgijskim ovčarem malinoa koji je spašen iz skloništa samo nekoliko dana prije nego što je trebalo da bude uspavan. A onda kad je počeo da živi sa porodicom u Tenesiju, Džuno je preuzeo ulogu spasioca četverogodišnjeg Lukasa Hembrija.

Lukas pati od Sanfilipovog sindroma, bolesti metabolizma, izazvane odustvom ili poremećajem enzima koji su potrebni za razlaganje molekula šećera u organizmu. Kako bolest napreduje, djeca gube vremenom sposobnost govora, ne mogu da hodaju i jedu. Bolest izaziva i ozbiljna nervna oštećenje, koja dovode do agresivnog ponašanja i  hiperaktivnosti.

"Najgore od svega je što roditelji moraju da se suoče sa činjenicom da za ovu bolest nema lijeka, niti je dostupan tretman kojim se bolest može tretirati", kaže Lukasov otac Čester.

Najbolji prijatelji
Ako se nešto ne promijeni, roditelji ne očekuju da Lukas doživi 15 godina i moguće je da bude u vegetativnom stanju kada napuni osam. Kako su shvatili da je svaki trenutak života njihovog sina dragocjen, Čester i njegova supruga Dženifer su željeli da što je moguće više toga priušte svom sinu dok je on još sposoban da uživa u životu.

Tako su se, kada je bolest počela da uzima maha i kada su počeli da slabe Lukasovi zglobovi, dječakovi roditelji raspitivali za dobijanje psa vodiča.

"Rečeno mi je da ta usluga košta najmanje 15.000 dolara, a Lukas još i nije bio kandidat za dobijanje psa, zbog njegovog ponašanja uzrokovanog pogoršanjem zdravstvenog stanja", kaže Čester, koji je odbio da za 15.000 dolara dobije psa vodiča za svog sina.

Slučajnosti su dovele Čestera do Džuno.

"Na jednom internet sajtu sam našao obavještenje za spas tog psa. Imao sam neki čudan osjećaj u stomaku i morao sam da odem i da ga vidim".

Cijela porodica je putovala dva sata kako bi se sreli sa Džuno, koja je bila u skloništu u istočnom Tenesiju.

"Bila je mršava, ali daleko od toga da bi trebalo da bude uspavana", kaže Čester. "U skloništu je završila", dodaje on, "jer prethodni vlasnici nisu razumijevali karakteristike rase.

Srećom, Čester je razumio, jer je radio sa tom rasom godinu ranije, kao oficir, gdje je pomagao u obučavanju policijskih pasa.

"Volim njihovu želju za radom i 'nikad ne odustajem' stav. Osim što su popularni kao policijski psi, ova rasa se često koristi za borbe. To je rasa psa koja je pomogla američkim fokama u akciji u kojoj je ubijen Osama bin Laden".

Čester se posvetio dresuri Džuno
Čester je bio siguran da je belgijski ovčar malino pogodan za borbe i kao pratnja policiji, ali je morao da bude siguran i da će taj pas biti dobar za njegovo dijete.

"Stavio sam joj povodac i ona je polako išla za mno, nikad nije vukla. Nakon toga je to isto pokušao Lukas i njih dvoje su se odmah našli", kaže Čester.

Džuno je porodici Hembri donio mnogo radosti i ljubavi.

"Želio sam da se prilagodi porodici prije nego što ga odvedemo na formalnu dresuru. Od prvog dana od kad je sa nama, očigledno je da postoji veza između dječaka i psa. Jednog dana sam primijetio da je Džuno uznemirena i da kruži oko Lukasovih kolica. Provjerio sam nivo kiseonika, koji je, ispostavilo se, bio veoma nizak. Nakon što smo obezbijedili dovoljno kiseonika za Lukasa, dječak se vratio u normalu, a Džuno ga je pozdravila veselo i nastavila da ga liže".

Porodica je brzo shvatila da je Džuno u stanju da prati neurološke promjene kod dječaka i da na njih reaguje.

"Nekoliko puta je spasila Lukasa", kaže Čester.

Lukas i Džuno dobijaju veliki broj pisama podrške
Džuno je postala bukvalno oslonac za dječaka - na njega se oslanja dok hoda i na njega djeluje umirujuće kad je uznemiren. Džuno ima pune ruke posla i skoro da nema slobodan trenutak tokom dana.

"Teško ćete vidjeti da nisu zajedno", kaže Čester, prenosi MSNBC.

izvor

« Poslednja izmena: 31. Jan 2012, 22:44:20 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
zasto ja moram sve da procitam je*o me pas..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
I kako posle covek da kaze da ne voli pse Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Sony 
prelepo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
HTC m9
dobro steta za maloga sto je bolestan
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Ocigledno je da se nase duse nalaze i van okvira ljudskog tela..
Rasplakah se....
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
I kako posle covek da kaze da ne voli pse Smile
Upravo.

Ovakva veza je nesto mnogo lepo i pozitivno bez obzira na svu tugu cele price.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.158 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.