Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 14:30:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dvadeset načina da zadivite šefa  (Pročitano 455 puta)
22. Okt 2008, 15:08:12
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Apple iPhone 6s
Sasvim je nebitno koliko cenite svog šefa ili koliko ste oduševljeni celokupnom situacijom na poslu. Vaše radno mesto je prostor na kojem provodite više vremena nego bilo gde drugo, i zato vam je bolje zauzeti stav osobe predodređene za uspeh!

1. Osmislite i spoznajte vašu misiju
Sledite ciljeve i vrednosti, i šefa i kompanije u celini. I nikad ne zaboravite: šefovi prioriteti su i vaši prioriteti.

2. Sami odlučite koliko će vas drugi ceniti
Procenite koje veštine, postupci i postignuća će biti ocenjivani i nagrađeni. Usredsredite se na njih.

3. Budite pouzdani
Radite ono što ste rekli da ćete raditi. Manje obećavajte, a više isporučujte.

4. Budite motivator
Ne budite jedan od onih koji stalno ogovaraju ili kritikuju šefa, nadređene ili firmu. Budite motivator, osoba koju svi žele u blizini.

5.Gurajte šefa u uspeh
Završite posao na vreme i profesionalno. Nadređenom dolazite sa idejama koje će pomoći njemu i celom timu i založite se da ih ostvarite.

6. Preuzmite odgovornost za svoja (ne)dela
Priznajte svoje greške i u tom se trenutku usredsredite na ono što šte iz tog iskustva naučili, umesto na ono što ste učinili pogrešno. Na primer, recite: 'Mislim da bi ovaj projekt bio uspešniji da smo više pažnje posvetili odnosima s javnošću…' Ili: 'Idući put poradićemo više na praktičnom delu…'

7. Organizujte se na vreme
Planirajte idući dan pre nego što odete s posla. Rangirajte zadatke prema hitnosti i važnosti.

8. Budite tačni
Dolazak na posao i na sastanke na vreme (ili čak malo ranije) pokazuje da ste entuzijastični, pouzdani i da odlično vladate vremenom, danas tako dragocenim.

9. Više istražujte, manje ispitujte
Ne vredi ona poznata 'ko pita ne skita' uvek na poslu. Trčati šefu za svako pitanje koje vam padne na pamet i sa svakom idejom koja vam sine, baš i nije preporučljivo. Najpre malo razmislite. Ako ga ipak morate obavestiti o nekoj poteškoći na koju ste naišli, razmislite koja biste rešenja mogli ponuditi.

10. Proširite horizonte
Prihvatite svaku mogućnost koju vam pruži kompanija kad je reč o profesionalnom usavršavanju. Volontirajte na projektima iz područja koja nisu strogo unutar vaših dnevnih poslova.

11. Budite informisani
Ostanite u toku događanja u privrednoj grani i, naravno, firmi u kojoj radite. Pratite trendove putem novina i posećujte događanja struke.

12. Budite u trendu
Pratite tehnološka dostignuća, usvajajte nova znanja, učite nove veštine.

13. Budite pristojni
Pokazujte poštovanje i odanost šefu (to još ne znači da ste ulizica!) i govorite o njemu pozitivno. U najgorem slučaju, ni pred kim ga ne ogovarajte.

14. Budite fleksibilni
Promene su neizbežne. Firme trebaju ljude koji se brzo i spremno prilagođavaju.

15. Brinite o svom zdravlju
Kad ste preumorni, nervozni i često vam pada imunitet, posledice trpi vaš celokupni imidž, kao i vaše ambicije, budući da ste manje produktivni. Budite strpljivi, pozitivno razmišljanje menja stvari nabolje...

16.Privatni život ostavite kod kuće
Nije pametno kolege koristiti kao terapeute, jer to utiče na celokupnu produktivnost i šteti vašem kredibilitetu. Dugoročno, to vam se može obiti o glavu, koliko god empatije pokazivali vaši saradnici.

17. Radite više od nužnog i naređenog
Upustite se u nove izazove, odradite pokoji prekovremeni sat i ne koristite frazu 'to nije u opisu mog posla'.

18. Budite timski igrač
Pokažite šefu i saradnicima da mislite na interes tima i uvek ste svakom spremni pomoći.

19. Predahnite
Bistra glava i životni balans omogućuju zdravu energiju i perspektivu.

20. Izgledajte i delujte zadovoljno
…i ne dopustite nikome da pomisli da radite zato što morate!

Izvor: BestJobs
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
 Ja kao sef , tj nadredjena  mogu da kazem da me zadivljuju sledece osobine kod kolega (hajde da ne kazem bas  ispod mene  Smile);

kada vidim da neko voli to sto radi , kada ne moram svaki dan da mu ponavljam isto , kada se ne sprda sa mojim porukama na oglasnim tablama-
vec ih uvazava , kad u razgovoru sa mnom ima normalan ,a ne sliht ton , kada u svojoj pauzi zelim da neobavezno  procaskam s njim a on me
kulturno  odbije -''imam posla '',kada je svaki dan obrijan i sjaje mu se cipele i beli kosulja , kada ne moram da mu ponavljam kakav '' aranzman caj ''pijem ,
kad je jako profesionalani strpljiv  sa klijentima iako su oni sve osim ljubaznih , kad prepozna  na mom licu i ocima da sam tuzna i nezadovoljna ,
kad me ne pita neke stvari u prolazu vec  cuva za  sastanke , kad ga pogledam a on zna zasto i na sta da se fokusira ( a sve to da klinjent ne vidi ), kad
mogu da izadjem sa posla i znam da ce sve funkcionisati kao da sam ja tu .
eto - to sefovi vole

Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Okt 2008, 21:30:14 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 14:30:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.