dali bolujete od OCD i ako ste u terapiji koje metode koristite da ne kontrolisete? Ja na primer imam OCD i ponekad mislim da se nesto lepi na meni, jer sam seksualno zlostavljena, pa kontrolisem dali se nesto lepi na meni... Tesko mi pada da real i phantasy razdvojim jer se u trenutku kada mi pada na pamet da se nesto lepi na meni osecam nesto slicnom prljavom i kontrolisem. U klinici su mi rekli da sebi kazem da je to samo misao. Koliko puta sam kontrolisala i 99,99 procenat puta nista se nije lepilo. Ali ko boluje od te bolesti zna, da je i taj 1 procenat vazan. Znam da je to samo misao, ali ipak je moguce da se nesto lepi na meni... Mislim dok nemogu da razdvojim real i phantasy nastavicu da kontrolisem jer se osecam slicno prljavom i taj osecaj mi smeta, pa kontrolisem. Ako bih mogla to da razdvojim ne bih morala kontrolisati jer bih znala da je to samo misao iz proslosti koji nema veze sa reality. Pozdrav
ja nisam dovoljno kompetentna ali jasno mi je šta tvom postu nedostaje. Da li si imala kontakte sa psihoterapeutom, dobijaš li neku terapiju, koliko te prisilne radnje blokiraju u obavljnju drugih stvari, postoji li neki okidač za te opsesivne misli?
A najkompetentnije odgovore očekuj od Bambine i Dareta.