Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 20:55:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Onokad si tezak ... necovek...  (Pročitano 2949 puta)
11. Dec 2013, 13:47:59
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Apple 15
Izbačeni pas danima cvili ispred gazdine kuće (FOTO)

Pas po imenu Maks je živeo u Tuzli sa svojim vlasnikom punih pet godina, a kada je njegova devojka ostala trudna, izbacili su ga napolje. On sada danima stoji ispred njihove kuće, njegovog nekadašnjeg toplog doma, cvili u nadi da će se njegovi vlasnici predomisliti i primiti ga nazad u topli dom

Izbačen pas u Tuzli Foto: tuzlanski.ba

Redakciji portala tuzlanski.ba javila se čitateljka koja im je poslala dirljivu priču o psu Maksu, koja je potom dirnula srca ljudi iz čitavog regiona. Naročito je pogodila stanovnike BiH jer je tamo pre samo nekoliko dana usvojen predlog zakona koji propisuje eutanaziju pasa i mačaka posle 15 dana provedenih u azilu. Pismo prenosimo u celosti: “Ja sam Maks. Rođen sam kao vrlo sretno kučence… Barem sam to do skora mislio. Kad sam bio vragolasto štene uvek sam mamio osmeh svojoj porodici gde sam stanovao. Trčao bih po klizavom parketu i zaplitao se svojim kratkim nogicama. Uživao sam u dugim šetnjama i rado bih zaplivao u svaku baru na koju bih naišao. Moj gazda me voleo i samo se na moje vragolije smejao. Znao je da svaki put poslije šetnje sledi kupanje njegovog “čupavog prasića” – mene. Nije mu bilo teško, iako sam svaki put i njega isprskao. Kad sam porastao uživali smo zajedno sklupčani na krevetu, gledajući kako mraz šara prozore. Slušali smo promrzle vrapčiće u olucima i mislili da život ne može biti savršeniji.

Izbačen pas u TuzliFoto: tuzlanski.ba

A onda…. Onda je stigla “ONA” u naš život. Veoma lepa i draga gospođa koja me od prvog dana kupila viršlom. Na početku je skupa sa nama šetala i trudila se oko mene kao prava devojka koja voli životinje. Video sam na licu svoga gazde da ga to čini srećnim pa sam se i ja još više trudio da im ulepšam zajedničke dane. Jedva sam čekao da dođu skupa kući pa da me izvedu u šetnju. Da se igramo i valjamo po krevetu, da idemo na izlete i da se vozim u autu. U tome sam uživao. Te radosti su svakim danom postajale sve ređe i ređe jer se moj gazda mnogo više pozabavio svojom partnerkom. Družili su se bez mene i sve češće sam nailazio na zalupljena vrata ispred moje njuškice. Ali opet nisam krivio svog gazdu jer mi je ipak znao dobaciti nekad osmeh i nežan dodir u prolazu. To me uveseljavalo i bilo mi je mnogo potrebno da osetim tu ljubav sa njegove strane, da me voli kao pre. Ali, “ONA” mi se nikako više nije radovala.

Samo je nervozno mahala rukama kad bi ugledala moje dlake u blizini ili prosutu vodu koju zaista nisam namerno prospiao po kući. Ipak, ja sam bio strpljiv i pun nade. Čekao sam srećnije dane. Naoružao sam se strpljenjem kao nikad do sad i trudio se da se što više dopadnem svima. Pošto nisam znao šta da im poklonim, kupio sam iz obližnje šume grančice i kosti i donosio pred prag u znak mog poštovanja i prijateljstva. Međutim, “ONA” nije bila srećna, a samim tim ni moj gazda. Rekli su da je to smeće i jako su me izgrdili. A meni je samo preostalo da se sklupčam u ćošak uplakan i tužan i da tako dočekam još jedno jutro u brigama bez sna. Mislio sam da neće biti gore i da sam dotakao dno, ali nije bilo tako. Kada je stigla beba u naš dom ja sam morao da ga napustim jer se “ONA” bojala zaraza i prljavštine. Moj gazda je u tome podržao bez imalo milosti. Nije me ni pogledao. Samo su me bez osvrtanja izbacili na ulicu. Nisam mrzeo to stvorenje jer je mirisalo na nevinost baš kao i moj gazda dok me jako volio. Voleo sam tu bebu od prvog dana. Bila je to gazdina beba. Ali, sad mi je on tako stran. Moj gazda je postao neki čovek kojeg ja vise nisam poznavao.

Pratio sam ga verno punih 5 godina. Davao mu zaštitu, ljubav i vernost. A sada sam kao stara krpa bačen pred vrata mog doma i isteran na ulicu. Strašno je hladno, a ja bez imalo ljubavi i topline živim vani na hladnom betonu. Moje srce je puklo na pola jer me moj gazda vise ne želi. Više mu ništa ne značim. A ja nemam nikoga na ovom svetu. Imao sam samo gazdu. Sad sam jako uplašen i sam. Nemam vise nikoga.

Hranu mi bace tek tako da se nešto nađe, da ne skapam od gladi, a ja i dalje ne gubim nadu i želim da vjerujem da ću ponovo biti deo ove porodice. Nadam se da ću se probuditi iz ovog košmara, ove noćne more. Nadam se da će moj gazda i “ONA” ipak shvatiti da je Maks (JA) njihov prijatelj, njihov anđeo čuvar a ne samo zapušteno kuče koje smrdi, kako kaže “ONA”. Tu sam dobri ljudi, čujete li me? Tu sam ispred vaših vrata. Čekam vas! Hladno je, kako oko mene, tako i u mom srcu. Patim i tonem. Spasi me gazda moj dobri jer ja ovo stanje još dugo neću moći podneti. Spasite me dobri ljudi… Ja sam vaš iskreni prijetelj. Neću izdržati još dugo na ulici… Moja sudbina je u TVOJIM RUKAMA DOBRI ČOVEČE!!!”.

(ljubimci.telegraf.rs/tuzlanski.ba)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 
kuku  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia 
Gospodju trudnicu kazniti novcano da se narednih 9 meseci ceshe! Kobila....

Jadan cuko  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mrgec mode on

A bajna gospodja koja je pisala tekst je mogla da uzme cukoa kod sebe pa da ga udomi.  Smile

mrgec mode off

Inace, jadan cuko, u svemu najmanje kriv. A i sladak je kao secer. Smile

IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Mislim da je tekst iz pera zene koja ga je uzela i stavila u prihvatiliste..

Inace, prica ce imati happy end... javilo se dosta ljudi da ga preuzme posle sterilizacije...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Ako ga je uzela i stavila u prihvatiliste onda lepo. Po prici pomislih da on tako cvili danima i da samo prenose pricu o njemu i svi se iscudjavaju.  Smile
« Poslednja izmena: 11. Dec 2013, 16:39:09 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Како могу данима да слушају како цвили...и баш их брига... Smile

Мој џукац кад цвили мање од минут морам да га пустим, хтео не хтео...

Није ми жао људи ал' жао ми животиња...

Ипак, ја им не бих кратко пресудио... Smile

« Poslednja izmena: 11. Dec 2013, 16:41:35 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia 
To se i ja pitam. Kako mozes da slusas da danima cvili pas ispred vrata?
Jbt bila sam trudna, skoro 80 kg teska i u 11 sati nocu sam izvodila Zuleta u setnju, cvileo kod vrata, a preko dana spava kao oduzet.....
Obidjem pola kvarta....vratim se kuci i spavam....
Ovo mi nikako nije jasno.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Ako ga je uzela i stavila u prihvatiliste onda lepo. Po prici pomislih da on tako cvili danima i da samo prenose pricu o njemu i svi se iscudjavaju.  Smile

Stvar je u tome sto su doneli izmene zakona po kome se vrsi eutanazija nad zivotinjama u prihvatilistu posle 15 dana boravka... ispala je citava frka u Bosni... i nastavlja se... jer pocinju da lice na jebenu Petu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9
Browser
Safari 537.71
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 20:55:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.