Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kakvi ste kada se nadjete na zivotnoj raskrsnici?
Racionalista
0%  (0)
Hazarder
0%  (0)
Analiticar
37.5%  (3)
Odlagac
62.5%  (5)
Brzalica
0%  (0)
Ukupno glasova: 8
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Agonija izbora  (Pročitano 677 puta)
18. Maj 2005, 02:36:21
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Covek u zivotu moze biti siguran u jedno, a to je da ce se pre ili kasnije naci na raskrsnici i biti suocen sa izazovom kakav je izbor izmedju dve ili vise stvari, osobe ili situacije, shodno svojim mogucnostima i afinitetima ukoliko je racionalna osoba izabrace opciju koja mu se posle sistema eliminacije ostalih ucini najpovoljnijom , ukoliko je osoba hazarder ona ce se bez puno razmisljanja odluciti nasumicno ili vodjena nekim unutrasnjim osecajem,ljudi skloni dubljim analizama ce se truditi da sagledaju sve aspekte ponudjenih opcija i uz puno razmisljanja odabrati "pravu" stvar, odlagaci ce se svim silama i po svaku cenu truditi da "pomere" svoj izbor za krace ili duze vreme, dok ne sagledaju sve uglove, potraze savete ili cak i dotle dok ne pronadju nacin koji ce im omoguciti uspesno i potpuno izbegavanje svih ponudjenih opcija ,dok su brzalice oni  koji ce bez puno razmisljanja i "vaganja" odabrati prvo sto im padne na pamet.
Oni koje su manje sigurni u svoj izbor ce cak poslusati i savet neke osobe od poverenja, dok postoje ljudi kojima je samopouzdanje "drugo ime" i koji se nece zadovoljiti izborom jedne stvari vec ce pokusati da iskonstruisu nacin koji ce im omoguciti da dodju do celokupnog plena.
Ljudi koji nikako ne mogu da "prelome" ,a nisu u stanju da izbegnu obavezu da  nesto prihvate , a drugo odbiju ,a manje - vise vecina nas se sa tim suocava u nekom trenutku ce teze prolaziti kroz zivot. Naravno kako se jedna licnost menja i evoluira tokom zivota ,kao i zbog razlicitih situacija u kojima ce se nalaziti , zivotnih prilika i razlicite dobi , nece isto reagovati na sve situacije i izbore u kojima ce se nalaziti.
Kojoj grupi ljudi vi pripadate?
Koji izbori su vam promenili zivot na bolje ili gore?
« Poslednja izmena: 18. Maj 2005, 02:56:54 od ljut123 »
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

I hope life isn't a joke, because I don't get it

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 321
mob
Nokia 6260
Šta možeš danas, ne ostavljaj za sutra -
rekli su mudri ljudi. Međutim, to ni izbliza nije tako lako uraditi kao što zvuči. Za prilično lenju i osobu, kako bih mogla sebe da okarakteišem, ovo je više nego teško izvodljivo.

Stoga, većina mojih izbora, uglavnom onih manjih, uvek biva gurnuta pod tepih gde čami čekajući d di dej. I naravno, dodje onaj trenutak kad više ne može da se čeka, kada me ta gomila problema i pitanja bez odgovora satera u ćošak, kada više ne mogu da pobegnem jer su svuda oko mene, jer tom brzinom kojom me stižu ni jedan živi stvor ne može da trči, kada je jedino što poželim da nestanem i da me nema. E, u tom trenutku postajem....praktična.

Nije prijatan osećaj, pa ne preporučujem ovaj sistem, iako je meni do sada prilično živaca uštedeo. Hoću reći, mnogo mi je lakše da o problemu razmišljam u tom trenutku u kome moram, nego recimo danima pre toga.
Nepopravljivi optimista, lako-ćemo i misliću-o-tome-sutra osoba - ja ukratko. Ako ništa drugo, oči se sijaju, bora nema, ten je blistav, koža baršunasta, a osmeh obara s nogu - te gore izložen problem ima i dobrih strana.

Tako da sve što mogu ostaviti za sutra, ostavim, ako može za prekosutra još i bolje... Smile

A kad baš moram da odlučim, kad više nema zezanja, onda sam, mislim, racionalista.
IP sačuvana
social share
i'm not suffering from insanity, i'm enjoying every minute of it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
u zivotu kada otvorimo jedna vrata ,zatvorimo nekoliko drugih, i obrnuto...koliko je to do nas samih ...ne znam
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
mislim da je najpametnije sesti, razmisliti o prednostima kao i o posledicama izbora (odnosno cene koja se "placa" za isti)
i onda doneti odluku
kad izvrsim takvu "analizu" nikad se ne vracam i ne kajem se sto napravih odredjeni izbor, niti se zalim
najvise me nervira kada ljudi nacine odredjeni izbor koji im se kasnije ne svidi pa posle moram da slusam
"Da sam..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Na zalost...kad je u zemlji depresija, ljudi padaju u letargiju i  cesto govore "Da sam..." i ako pre toga nikakav izbor nisu ni napravili..."Da sam 85 kupio akcije Microsofta,gde bi mi kraj bio..."...
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
Zastava Beograd
mob
Nokia 6230
Buduci da sam analiticna osoba i da svemu pristupam sa paznjom, uzasno mrzim kada napravim gresku. Stvari iz proslosti me dosta proganjaju jer ne volim kada ne mogu da kontrolisem svoj zivot u potpunosti...
IP sačuvana
social share
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory my chains are broken.
*=Sith code=*
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Somethimes , we are puppets on the string, and somethimes we pull the strings ,and someone else is dancing
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.