Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iz zenskog i muskog ugla ~ Šta kažu mama i tata  (Pročitano 914 puta)
10. Dec 2005, 16:11:58
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Iz ženskog ugla

Šta kažu mama i tata

Pre neko veče, dok sam se spremala da legnem, moj otac je mojoj majci iz čistog mira rekao da se nikada neću udati jer ko će da me trpi - zahtevnu, lenju i drčnu. Da se razumemo - ne pada mi na pamet da udajem, ali ta njegova konstatacija me je jako drmnula. Dobila sam neopisivu potrebu da mu odgovorim u svom maniru, ali kada sam udahnula vazduh da počnem tiradu, ostala sam bez nadahnuća jer sam shvatila da me je izuo iz cipela. Ja zaista jesam zahtevna, lenja i drčna.

Oduvek sam, iako u jako bliskim odnosima sa svojim roditeljima, odolevala njihovim sugestijama vezanim za muškarce sa kojima sam bila. Prosto su mogli da primete, a ja da ne uvažim. I ništa više. Jedan je bio vetropir, a ja sam baš htela da se vitropirim s njim, sve dok nisam čula da ga pošto mene isprati kući viđaju s drugom cicom po gradu. Drugi im je bio nezreo, infantilan i klempav, e s tim sam išla na fliper i pikado i gađala ga kokicama s prozora dok se približavao mojoj zgradi, sve dok na moju priču o drugarici kojoj su lekari tog dana rekli da neće moći da ima decu nije počeo da se benavi i pravi neukusne komentare. Trećeg je moj tata zvao "konjušar" jer je nosio dve minđuše pa mu je ličio na nekog lika iz filma koji je četkao konje, a plus je umesto četvoronožne životinje jahao veliki motor.

E, za tog je navijao svim srcem, sav bi se ozario kada bi me ovaj zvao telefonom i ulepšao mu dan. Samo kada bi u slušalicu rekao "zdravo", znala sam ko me traži. Kada mi je ta veza postala monotona, prećutno se mrštio i davao mi do znanja da sam nenormalna što sam zajebala stvar. A "konjušar" je sve, sve što jedan roditelj sanja za svoje dete - pažljiv, duhovit, odgovoran, imućan, zgodan, dobar... Ne vredi, bre, ćale - kad mi je dosadno. Za četvrtog su rekli: "Nije za tebe, ako ikada budeš rešila da praviš dete s njim, uradićemo sve da ne bude tako", a ja sam se udala za njega i rodila mu dete. Pa se razvela.

Nije bilo važno da li su u pravu, ščepala sam i iskijala sve svoje izbore, sve dok moj otac nije pre neko veče kobajagi, pola u šali, rekao da me nijedan muškarac neće trpeti. Jedini protivargument, a to je da moja dobrota briše zahtevnost, lenjost i drčnost, pao je u vodu kada sam se setila njegove šale na račun jedne domaće glumice sa kukastim nosom, sitnim očima, koščatim licem i ogromnim zubalom - nije ona ružna, samo ima tužan osmeh. Da ne bih i sama postala deo porodičnog vica, ostala sam nema sve do danas.

Izvor: Glas Javnosti \ Ivana Stojanov
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Šta kažu mama i tata

Molio sam se Bogu da i danas sve protekne bez glupih pitanja. Ali avaj...
- A čime se bave njeni? - upitala je keva gledajući me preko novina.
- Kevo jeee... Jesmo se dogovorili da nema takvih pitanja bre, pa nisam ja bre balavac...
- Slušaj, vidim da je situacija ozbiljna...

SITUACIJA! Da li su svi mitovi o roditeljima koji su ikad postojali istiniti? Da li je moguće da svi oni gledaju na svoju decu kao na nekakav projekat koji može da uspe, da kiksira. I onda treba dobro razmotriti svaku SITUACIJU, svaku EVENTUALNOST... Nemoj da neko pomene ljubav i slične demone. Važno je da projekt funkcioniše, uprkos svim preprekama na koje može naići.
Uglavnom, tako je počelo, tim nedovršenim razgovorom u dnevnoj sobi. A nastavilo se ovako:

- Milane, jel' ti znaš s kim se sve zabavljala ta tvoja Sanja? (Ćale, 21.11. 2001.)
- Koliko joj je još ispita ostalo do kraja, šta si mi ono rekao? (Keva, 28. 11. 2001.)
- Ona Milica je baš fina devojka, otac joj je pravi gospodin! (Keva, 29. 11. 2001. - Dan Republike)
- Sine, jesi li siguran da si izabrao pravu? Znaš, i ja sam jednom kao mladić... (Ćale, 3. 12. 2001.)
- Bato, a jel' istina da ćeš da se oženiš sa Sanjom? (dvanaestogodišnja sestra Ivana, 6. 12. 2001.)

I tako dalje, tu su bili i ispitivački pogledi, izjave tipa "moramo da popričamo malo kasnije", "majka ti se mnogo sekira, znaš" i slične stvari. Dešavalo se, naravno, da svaki razgovor prestane kad ja uđem u sobu. Onda usledi pauza, pa diplomatsko "Ej, gde si ti, sine".
Sa Sanjom sam raskinuo pred Novu 2002. godinu. Ni danas nisam siguran zašto. Nekoliko meseci kasnije keva me slučajno srela na ulici sa Marijom, to je bio naš prvi zajednički izlazak.

- Kevo, ovo je Marija. Ćale joj je pandur u penziji, keva učiteljica, zabavljala se sa tetka Mileninim sinom i još petoricom-šestoricom, pojma nema koliko joj je ispita ostalo, nisam siguran da li je prava, a još nemam nameru da je ženim - izdeklamovao sam kevi u lice dok su se upoznavale.
- I da, - dodao sam - SITUACIJA je prilično ozbiljna, ili bi bar tako trebalo da bude večeras.

Izvor: Blic \ Igor Ćuzović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ugla

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.