Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oliver Stoun objasnio smisao američke politike u poslednjih tridesetak godina  (Pročitano 8395 puta)
28. Jun 2017, 10:46:43
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Citat
Jedan od najvećih holivudskih režisera Oliver Stoun objasnio je u govoru, nešto dužem od dva minuta, smisao američke politike u poslednjih tridesetak godina.

Stoun je definisao funkcionisanje "sistema" američkih "pravednih ratova" i za to dobio gromoglasan aplauz, preneo je Sputnjik. Govor je održan pre oko četiri meseca, na dodeli "Spič et Vrajters Gild" nagrada za 2017, koje se dodeljuju mladim scenaristima.

"Možete biti kritični prema vašoj vladi i društvu u kom živite. Ne morate da se uklopite. Sada je modi da se napadaju republikanci, Tramp i sve to, a da se izbegavaju Obamini i Klintonovi. Ali, zapamtite ovo, u 13 ratova koje smo započeli u poslednjih 30 godina, i 14 biliona dolara koje smo potrošili i stotine hiljada života koji su zbrisani sa zemaljske kugle - zapamtite da to nije bio jedan vođa već sistem, i demokratski i republikanski.

Zovite ga kako hoćete: vojno-industrijsko-sigurnosni-finansijski-medijski kompleks. To je sistem koji se održava pod izgovorom da su to pravedni ratovi, da su opravdani u ime naše zastave, koja ponosno vijori nad našim životima. Naša zemlja je postala mnogo prosperitetnija za mnoge, ali u ime tog bogatsva ne možemo da opravdamo naš sistem kao centar za svetske vrednosti, sve dok izazivamo tolike ratove i haos u svetu."

"Nema potrebe da nabrajam žrtve, ali znamo da smo intervenisali u više od 100 država, invazijama, promenama režima, izazivanjem ekonomskog haosa, ili hibridnim ratom- mekom moći- kako god to zovete, ali to je ipak rat neke vrste.

Na kraju to postaje sistem koji vodi ka uništenju planete i istrebljenju svih nas. Borio sam se protiv tih ljudi koji vode ratove tokom većine svog života. To je igra koja umara i u kojoj vas uglavnom potuku.

I uz sve kritike i uvrede koje ćete dobiti, ali i pohvale, važno je da zapamtite da, ako verujete u ono što govorite i ako ostanete na svom putu, možete mnogo toga da kursu", rekao je Stoun, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Podsetimo, nedavno su na američkom kanalu "Šoutajm" emitovani eksluzivni intervjui, ukupno njih četiri, koje je čuveni amwerički režiser uradio sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Razgovori s ruskim liderom trajali su preko dve godine, a Putin je govorio o mnogim svetski važnim temama, ali i o svom privatnom životu.

You don't have to fit in.

Veliki umetnik i veliki čovek koji je rekao veliku istinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Следећи пост је Анеин која ће нагласити да је Стоун наркоман Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Strasne su to stvari. Vrlo surove. Oliver Stone je u pravu. A u isto vreme, svetu treba policajac..
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Nikad više nisam bio zgadjen ignorancijom demokratski orjentisane publike nego kad je gostovao kod Kolbera gde su svaku i naznaku nekakvog Stounovog gledišta o Putinu propratili podrugljivim osmesima.

Prosto ne mogu da shvatim taj nivo idiotizma gde ti svaku pojavu i situaciji meriš isključivo prema samom sebi, sve ostalo je pogrešno.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Što se globalnog plicajca tiče, ima u tome istine samo ovaj što je sada u klimavoj patroli voli šušku u dozvoli odnosno korumpiran je zverski.

A libertardi su tradicionalno nepismeni i priglupi pa su zato puni sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Nikad više nisam bio zgadjen ignorancijom demokratski orjentisane publike nego kad je gostovao kod Kolbera gde su svaku i naznaku nekakvog Stounovog gledišta o Putinu propratili podrugljivim osmesima.

Prosto ne mogu da shvatim taj nivo idiotizma gde ti svaku pojavu i situaciji meriš isključivo prema samom sebi, sve ostalo je pogrešno.
pa to zvuci kao da o putinu postoje predrasude. cudna mi cuda.

gledao sam emisiju. jeste malo nezgodno kad raja glasno izrazava osecanja al demokratija je to... ko ode kod bila mahera, zna gde ide. zato malo republikanaca posecuje emisiju i obicno su od civilizovanijih, spremnijih na dijalog.

Što se globalnog plicajca tiče, ima u tome istine samo ovaj što je sada u klimavoj patroli voli šušku u dozvoli odnosno korumpiran je zverski.
moze to i gore

A libertardi su tradicionalno nepismeni i priglupi pa su zato puni sebe.
rekao bih> to je blago receno besmisleno jer je osnova svakog bazicnog politickog opredeljenja emotivna i karakterna a ne intelektualna..
ali ne znam sta su tacno ti libertardi, pa racunaj da nisam rekao nista
« Poslednja izmena: 28. Jun 2017, 15:53:50 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Desetine miliona pobijenih civila u kolonijalističkim pohodima SAD i Zapada generalno.

Ne znam šta bi ti gore od toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711

ma taj K. je smesan, ne mogu ni regularne goste da gledam tu, a tek njegove tzv posalice....  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Desetine miliona pobijenih civila u kolonijalističkim pohodima SAD i Zapada generalno.

Ne znam šta bi ti gore od toga.

destine miliona?
civila? hm...  Smile

kolko mi je poznato, vecina najkrvavijih ratova su oni u kojima se zapad tukao sam sa sobom.

a da su neki domoroci narocito izginuli... pa
vecine tih sto su mahali kopljima nije ni bilo mnogo.

u americi je bolest pokosila domoroce, najcesce pre nego sto bi videli jednog belca.

mozda je najkrvaviji rat neke zapadne sile protiv nekoga ko ne pripada zapadu bio onaj vijetnamski.. a i to je bio gradjanski rat gde su ameri bili na strani jednog aktera
i tu su juznovijetnamski civili gore najebali.. dok je severni vijetnam imao ogromne vojne zrtve.

ispravi me ako gresim po pitanju rata sa najvise zrtava.
i molim te nemoj da navedes neki rat protiv osmanlija ili japana. i oni su bili imperijalne sile iako nisu bili zapad

da dodam

While it is difficult to determine exactly how many Natives lived in North America before Columbus,[6] estimates range from a low of 2.1 million[7] to 7 million[8] people to a high of 18 million[9].

danas je tamo vise stotina milona ljudi
« Poslednja izmena: 28. Jun 2017, 16:46:08 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Citat
u americi je bolest pokosila domoroce

Jeste, bez ikakvog uticaja kolonizatora oni su naprasno umirali od promene ekosistema Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2017, 18:31:19 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.