Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 16:41:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene je teže potkupiti nego muškarce  (Pročitano 524 puta)
20. Okt 2007, 01:17:49
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Žene je teže potkupiti nego muškarce
Autor: FoNet | 19.10.2007 - 14:13

Žene lakše odolevaju korupciji i mnogo ih je teže potkupiti nego muškarce, pokazala je međunarodna studija predstavljena na trećem Forumu žena za privredu i društvo, održanom u Dovilu.

Istraživanje, sprovedeno u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je da 58 odsto ispitanih u Italiji i 67 dosto ispitanih u Francuskoj misli da bi bilo mnogo manje korupcije kada bi na vodećim položajima bilo više žena.
Četrdeset sedam odsto ispitanih Amerikanaca i 54 odsto ispitanih Francuza smatra da je žene teže potkupiti nego muškarce.
Trideset četiri odsto Italijana i 67 odsto Amerikanaca smatra da su novcem i vlašću opsednuti uglavnom muškarci. Da je korupcija u njihovoj državi vrlo raširena misli 70 odsto Francuza, 93 odsto Italijana, 88 odsto Amerikanaca i 76 odsto Nemaca.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Pajtonovac na Dunavu
Autor: A. Novaković | 19.10.2007 - 09:12

Majkl Pelin

Prvu epizodu putopisnih reportaža Majkla Pelina, nekadašnjeg člana „Letećeg cirkusa Monti Pajtona“ u kojoj opisuje svoje putovanje kroz Srbiju i druge zemlje bivše Jugoslavije, u nedelju uveče je na prvom programu Bi-Bi-Sija gledalo više od 7,5 miliona Britanaca.

Po navodima lista „Gardijan“, Pelinov serijal „Nova Evropa“ je prošle nedelje bila najgledanija emisija na Bi-Bi-Siju. U svom putopisnom dnevniku Majkl Pelin opisuje dvodnevni boravak u Beogradu, druženje sa Bracom Petrovićem i Rambom Amadeusom...

Prvi dan u Beogradu
Pelin je ovako opisao svoj prvi dan boravka u Beogradu...
„Prilazim Dunavu u automobilu koji je star koliko i ja. Pored mene vozi Braca Petrović, rođen u Beogradu 1948, staložen čovek, sa kratkom sedom kosom. Pomalo nervozno gledam u njega, jer sada smo samo pola metra od sive reke, a on ne koči. Nisam stigao bilo šta da mu kažem a on je stisnuo usne, čvrsto zgrabio volan i uleteo u Dunav. Dok se voda pela oko kola, Braca je neverovatno opušteno skrenuo desno i uputio se ka suprotnoj obali. Srećom, naš automobil je pravljen za ovakve stvari. Dizajnirao ga je Ferdinand Porše za nemačku invaziju na Rusiju 1941. Upravlja se pomoću zadnjeg propelera, a kroz vodu može da ide brzinom od 13 kilometara na čas, a na kopnu 80 kilometara na čas. ‘Schwimmwagen’, kako su ga zvali, korišćen je za prelaženje Volge. Međutim, ovi automobili su bili veoma ranjivi, napravljeno je 15.000 komada, pretrpeli su ogromne gubitke, a samo kod Staljingrada je potonulo 200 kola. Naš automobil, četvorosed bez krova, ruska armija je izvadila iz Volge, ofarbala u crveno, i dovezla na Dunav 1944. Braca ga je kupio, restaurirao, i veoma je ponosan što je njegov automobil jedini koji i dalje može da se vozi u vodi i na kopnu. Kao i svi Srbi, i Braca je zaluđenik za mehaniku. Kasnije otkrivam da on vodi porodični kafe, lutkarsko pozorište, a bavi se i pozorišnom produkcijom. Prvi put sam se s njim sreo jutros u staroj garaži koja se nalazi preko puta policijske stanice u centru Beograda. Skoro stidljivo, pokazao mi je svoju kolekciju automobila. Posebno je ponosan na svoj ‘mercedes 300’ iz 1955. koji je nazvan po Konradu Adenaueru, nemačkom kancelaru koji je bio sinonim za posleratnu obnovu Nemačke.
- Sa ovim automobilom, Nemci su ostatku sveta poručili: ‘Mi smo se vratili’ - priča Braca. Da ga slučajno ne bih preozbiljno shvatio, on mi pokazuju dve lutke u kolima, zavaljen na zadnjem sedištu je Tito, a na mestu vozača nalazi se Slobodan Milošević.“

Rambo kao domaćin
Drugog dana, Pelinov domaćin bio je muzičar Rambo Amadeus...
„Nakon dogovora sa Rambom Amadeusom, veći deo dana smo proveli u jedrenju Dunavom. Po hladnom vetru trkali smo se sa ostalim brodovima iz jaht-kluba u Zemunu. Moj kapetan je sebi dao ime Rambo Amadeus. Veliki čovek, veliko ime. On se naginje prema meni i bezobrazno mi namiguje, tako da do kraja nisam bio siguran da li mogu da mu poverujem u sve što priča. Rambo tvrdi da je izmislio termin ‘turbo folk’, bučnu, kičersku plesnu muziku, koju moj današnji vodič opisuje kao ‘Balkanski gangsterski rep, samo bez repa’. Isključiv je i u drugim svojim zapažanjima.
- Televizija je glupa, internet je kul - kaže on. Ukratko, on nije čovek kojeg možete povezati sa jaht-klubom. Ali, on je zabavan i dovoljno dobar jedriličar i ubeđen je da bi pobedio u trci da ga ja sve vreme nisam zamajavao glupim pitanjima. Po njemu, ratovi devedestih su predstavljali nemilosrdan i neizbežan proces u kojem su veliki delovi nacionalnih ekonomija bili uključeni u pripreme za napad ili odbranu u ratu. On kaže da je situacija u Beogradu krajem devedestih bila veoma loša. ‘Da bacite svoj televizor kroz prozor, niko ne bi primetio’, kaže Rambo, ali, brzo se predomislio: ‘U stvari, niko nije bacao televizor kroz prozor’.
- Previše su bili dragoceni? - pitam ja, a on mi odgovara: - Baš tako.“

Rambo razočaran
- Gledao sam tu epizodu, i ostao mi je gorak ukus u ustima, jer ispod moje izjave je stavljen titl sa pogrešnim prevodom. Ja sam rekao da je u Beogradu za vreme rata bilo prilično mirno, jer ako nisi gledao televiziju, nisi mogao ni da znaš da se negde vodi rat. Međutim, ispalo je kao da sam ja izjavio da je u Beogradu bio haos... Razočaran sam jer sam mislio da je Bi-Bi-Si profesionalna televizija, ali, očigledno sam se prevario. Što se Pelina tiče, on je bio prilično rezervisan, usrdesređen na svoj zadatak. Toliko sam se radovao susretu s njim, a nisam dobio ništa - ogorčeno za „Blic“ priča Rambo Amadeus.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Nisam nesto pazljivo cit'o ali tesko mi je da protumacim uklapanje Ramba i Pajtonovaca u ovu zensku korupciju...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 16:41:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.