Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odlaskom Dinkića u opoziciju okončana petooktobarska epoha  (Pročitano 4588 puta)
09. Avg 2013, 08:50:30
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Odlaskom Dinkića u opoziciju okončana petooktobarska epoha

ODLAZAK Mlađana Dinkića u opoziciju predstavlja definitivan poraz političkih snaga koje su pobedile Slobodana Miloševića 2000. godine. Tako je i u simboličnom smislu okončana petooktobarska epoha.

Praktično, od lidera DOS, u vlasti su još jedino Velimir Ilić i Rasim Ljajić, ali u ulozi manjih koalicionih partnera. Posle rekonstrukcije ministarskog kabineta okosnicu vladajućeg bloka činiće naprednjaci i socijalisti.

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić danas su nosioci evropskih integracija, koji najavljuju ubrzanu modernizaciju Srbije, a njihovi politički rivali iz devedesetih razjedinjeni su u opoziciji ili su digli ruke od politike. Nema nade ni da će Dinkićev silazak s vlasti biti faktor neke nove opozicione mobilizacije.

Žarko Korać, lider SDU, smatra da je zaista paradoks da su srpski političari, 13 godina posle petog oktobra, ponovo zamenili mesta:

- Na vlasti su reformisani bivši radikali i socijalisti koji su pokazali da su kako-tako naučili lekcije iz devedesetih. A, opozicionari iz vremena Miloševićevog režima su se ili povukli iz politike ili se nameću kao potencijalni saveznici naprednjacima. Više ne predstavljaju ozbiljnu alternativu za vlast.

Bivši funkcioner DS i osnivač Nove stranke Zoran Živković primećuje da su stranke DOS ogadile građanima demokratiju, reforme, tranziciju, kapitalizam:

- Svi ti pojmovi ovde su se pretvorili u svoju suprotnost i sve stranke DOS morale su da plate političku cenu. Sada je na delu “prostitucija”, pa i mnogi opozicionari pokušavaju da se dodvore SNS i socijalistima. Zato ja želim ukrupnjavanje demokratskih snaga, novih ljudi, intelektualaca, udruženja, poslodavaca, sindikata ali to neće biti nikakav novi DOS.

Jožef Kasa, nekadašnji lider SVM, smatra da se već posle pogibije Zorana Đinđića pokazalo da nema više kohezione sile koja bi stranke nekadašnjeg DOS održala na okupu:

- Svi su krenuli dalje pojedinačno za nekim svojim ciljem i interesom. To što se DOS tako brzo raspao ne znači da nije postojala ideologija, ali je nestao lider. Ja sam, hvala bogu, na vreme napustio politiku.

BEZ JASNOG CILJA DINKIĆ je zaista jedini čovek iz bivšeg DOS koji je preživeo i politički i biološki. Velimir Ilić odavno nema snagu kakvu je imao 2000. godine, i od lidera DOS postao je “mladi partner” u naprednjačkoj koaliciji. A snaga Rasima Ljajića ni tada, ni sada, nije prevelika. Istina, on svakoj koaliciji donosi nekoliko mandata i zato je rado prihvaćen, navodi Marko Blagojević, programski direktor CeSID. Prema njegovim rečima, u Srbiji više ništa nije crno-belo i zato je ujedinjenje opozicije gotovo nemoguć poduhvat: - I u vreme DOS, kad je cilj bio jasan i “neprijatelj” veoma vidljiv, opoziciju je bilo veoma teško okupiti.

Preuzeto sa ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Frizider
Pa nije dugo trebalo, 13 godina.

I da dodam da je Zoran Zivkovic kreten. Ako on treba da skuplja i ujedinjuje opoziciju onda nam je bolje i bez iste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ne znam ko je gori. Sam glodar Dinkić ili ovi kretenski novinari koji mu još uvek pridaju pažnju.

Ko ga je*e bre. Meni je samo bitno da se ne vrati. Sve drugo me ne zanima.

Btw,jel se zna više ko će doći na njegovo mesto,i još bitnije - kada, ili će pajserčine isto kao i posle izbora, 6 meseci da se reorganizuju i konsoliduju?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 7534.48.3
mob
SonyEricsson 
Ne znam ko je gori. Sam glodar Dinkić ili ovi kretenski novinari koji mu još uvek pridaju pažnju.

Ko ga je*e bre. Meni je samo bitno da se ne vrati. Sve drugo me ne zanima.

Btw,jel se zna više ko će doći na njegovo mesto,i još bitnije - kada, ili će pajserčine isto kao i posle izbora, 6 meseci da se reorganizuju i konsoliduju?  Smile
Mene interesuje Dinkic...narocito onaj deo o njegovoj odgovornosti u nekim mutnim radnjama...kao npr  nije nasao novac u kiparske bankove, pa hypo adria banka, itd...
I da...verovatno bice 6 meseci reorganizacije i konsolidacije,i onda dolazi Dinkic drugi sa svojim savetnicima: surjaci, komsije i sestre...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
A gde je to Dinkic otisao? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple iPhone 6S
Sto bi rekao Ajnstajn "nisam siguran cime ce se voditi Treci svetski rat, ali sam siguran da ce Dinkic posle toga biti ministar finansija".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Ja jedva cekam zdruzenu ostru twitter kampanju ova dva brilijantna mozga...

Ima on cime da se igra... Eto... Privredna banka koju su kupili njegovi drugari... ups... to je javna tajna..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Mene interesuje Dinkic...narocito onaj deo o njegovoj odgovornosti u nekim mutnim radnjama...kao npr  nije nasao novac u kiparske bankove, pa hypo adria banka, itd...
I da...verovatno bice 6 meseci reorganizacije i konsolidacije,i onda dolazi Dinkic drugi sa svojim savetnicima: surjaci, komsije i sestre...

Prvo - teško da će se to desiti.  Smile 13 godina on mulja i krade,pa mu ništa nisu mogli. Ili ako i bude nečeg, biće kao Mišković,izvući će se nekako.
Drugo - e,baš divno. Jebo im pas mater svima.  Smile

Sto bi rekao Ajnstajn "nisam siguran cime ce se voditi Treci svetski rat, ali sam siguran da ce Dinkic posle toga biti ministar finansija".

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Pa covek mozda ide da prebrojava ono sta "zaradio".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Pa verovatno.

Da zna koliko ima,pa da posle može što efikasnije da nabije sve to u dupe.  Smile

Jer,to je najveće zadovoljstvo svim tim alavim spodobama,jelte...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.