Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:46:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Set pravih pitanja  (Pročitano 560 puta)
02. Mar 2011, 17:42:13
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
Set pravih pitanja

Neki ljudi od malih nogu znaju što žele. Moguće je da su bili upali u bačvu Čudomiksovog napitka ili ih je pogodila munja jasnoće. A nama preostaje istraživanje. Predlažemo gomilu zanimljivih, rasvjetljavajućih, i pomalo neugodnih pitanja.

Preuzeta su, uz malo prilagodbe, iz knjige Jacka Canfielda i D. D. Watkins Ključ za primjenu Zakona privlačnosti.

Zakone i amandmane ostavite sa strane i pozabavite se odgovorima na pitanja. Proces iskapanja može potrajati i nekoliko tjedana, ali lista dobivenih odgovora je dragocjena. Probajte!

POPIS

1) Trenuci kad sam se osjećao/osjećala ispunjen životom i radošću.

* miminalno 15 trenutaka ili situacija

Kad završiš, pažljivo pogledaj popis i zapitaj se što je zajedničko svim tim iskustvima. Zabilježi o čemu je riječ.

Taj je zajednički element pokazatelj onoga što ti donosi radost, a ono što te raduje pokazatelj je životne svrhe.

PITANJA ZA RAZMIŠLJANJE

1) Za što sam prirodno nadaren/nadarena?

* miminalno 10 odgovora

2) Koje su moje vještine i talenti?

* miminalno 10 odgovora

3) Što volim raditi?

* miminalno 10 odgovora

4) Kad se osjećam najviše ispunjen/ispunjena životom?

* miminalno 10 odgovora

5) Prema čemu osjećam strast?

* miminalno 10 odgovora

6) Što mi u životu donosi najveću radost?

* miminalno 10 odgovora

7) Kad se osjećam najbolje u vezi samog/same sebe?

* miminalno 10 odgovora

Smile Koje su moje osobne pozitivne strane i karakteristike?

* miminalno 10 odgovora

9) Za što drugi ljudi uvijek govore da dobro radim?

* miminalno 10 odgovora

10) U kakvim odnosima s ljudima najviše uživam?

* miminalno 10 odgovora

11) Što bih promijenio/promijenila u svijetu kada bih mogao/mogla?

* miminalno 10 odgovora

Koje su zajedničke značajke odgovora na sva ova pitanja? Što je zajedničko tim odgovorima s prethodnim popisom?

U meditaciji zamoli za jasnoću, vodstvo i nadahnuće. Zamoli da vam se pokaže na koji način najbolje možeš iskoristiti svoju nadarenost i radost, ne samo da bih zarađivao/zarađivala za život, nego i da bih doprinjeo/doprinjela zajednici i svijetu.

Odgovore na ova pitanja i svoj popis poveži u dvije-tri rečenice. Ovo je proces definiranja životne svrhe - osobna izjava o misiji koja se temelji na onome što uistinu jesi, na tvojim jedinstvenim interesima, nadarenostima, talentima i strastima.

* dvije-tri ključne rečenice

SEDAM PODRUČJA

Za svako od sedam područja napiši što ne želiš i što želiš. Na primjer:

Što ne želim                                                  Što želim

Kronični nered na pisaćem stolu              Radni prostor u kojem se osjećam ugodno i nesputano

Ispuštati dušu hodajući stepenicama     Biti zdrav, snažan i u dobroj kondiciji

1. Osobni ciljevi

Što ne želim       Što želim

* minimalno 20 odgovora

2. Odnosi

* minimalno 20 odgovora

3. Zdravlje i tijelo

* minimalno 20 odgovora

4. Karijera i obrazovanje

* minimalno 20 odgovora

5. Rekreacija

* minimalno 20 odgovora

6. Financije

* minimalno 20 odgovora

7. Doprinos društvu

* minimalno 20 odgovora

POPIS SNOVA

Kad završiš ispunjavanje svih 7 "ne želim/želim" područja, vrati se na početak i prekriži sve "ne želim" izjave. Usredotoči se na ono što želiš i i prouči koji su zajednički nazivi svim željama. Popis svega što želiš sažmi u jedan popis - popis snova. Svoje snove ispiši cijelim rečenicama i ostavi malo mjesta za dodatke.

PITANJA ZA RAZMIŠLJANJE

• Koja je moja životna svrha?

• Koji su moji snovi?

• Koji su moji ciljevi?

• Na čemu sam zahvalan/zahvalna?

• Što me raduje?

• Kako bih želio/željela rasti u osobnom smislu?

• Kako bih želio/željela rasti u duhovnom smislu?

• Kako bi izgledao moj savršen odnos?

• Od čega bi se trebao sastojati moj idealan obiteljski život?

• Što sam oduvijek želio/željela raditi?

• Čega bih u ovom životu želio/željela imati više?

• Što bi više želio/željela raditi u svom životu?

• Kamo bih želio/željela putovati?

• Gdje bih želio/željela živjeti?

• Kako bi trebala izgledati moja kuća iz snova?

• Kakvu bih idealnu karijeru odabrao/odabrala ili osmislio/osmislila za sebe?

• Koji su moji financijski ciljevi?

• Kako mogu uzvratiti zajednici u kojoj živim?

• U koje bih se plemenite ciljeve ili karitativne djelatnosti želio/željela više uključiti?

• Kada bih mogao/mogla promijeniti svijet, kako bih ga promijenil/promijenila?

Ova pitanja mogla bi te nadahnuti i pomoći da utvrdiš dodatne snove i želje. Ostavi si dovoljno vremena, ozbiljno razmisli o tim pitanjima i svaki odgovor dodaj popisu snova.

POPIS 101 CILJA

Sanjaj u velikom stilu. Ne cenzuriraj svoje snove ramišljajući što bi bilo praktično i vjerojatno. Ne moraš znati svaki pojedini korak potreban za ostvarivanje ciljeva. Samo odluči što želiš. Zapisuj dok ne zapišeš 101 cilj.

I zapisani ciljevi te mogu inspirirati da jasnije oblikuješ što doista želiš. Ponovno razmotri sto i jedan cilj, razmisli o njima i najvažnije dodaj popisu snova.

Izvor
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:46:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.