Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Od gnjide pa do vaške (najlepše je đačko doba)  (Pročitano 713 puta)
18. Jul 2005, 02:46:10
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Life is peachy...

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 631
Zastava Zemun
mob
Samsung E730
Glava me malo svrbi
Pedikulus humanis kapitis

"Vraćam se iz grada i stojim u troli. Držim se levom rukom, jer mi se desna zalepila za telo zbog znoja. Razmišljam o iznenadnom kočenju, kao što je sugerisano. Razmišljanje mi povremeno prekida jedino tužan bol iznad levog jajeta. I glava me malo svrbi. Izgleda da sam opet dobio vaške. To su one životinjice što žive na glavi i sisaju mozak, i tako ga podstiču da stalno raste. Zbog toga svi veliki naučnici imaju vaške, i na pauzama između sastanaka se često međusobno bište i tako obezbeđuju užinu. Poznato je, takođe, da studenti pred ispitne rokove gaje vaške na glavi da bi bolje spremili ispite. Roditelji stavljaju vaške maloj deci iz dva razloga: 1) da bi im se mozak bolje razvio
2) da bi se navikla na nežno golicanje po glavi od malih nogu i tako naučila na život sa njima.
U prirodi skoro sve životinje imaju vaške. Na primer slonovi. Oni imaju i dugačku surlu i velika jaja. Je*ote, koliku slinu ima slon? Sigurno ogromnu. Možda je ime "slon" nastalo od “slin”? Kako mi to nikad do sad nije palo na pamet? Baš sam odlutao u mislima, a u troli postaje zanimljivo. Neka svađa je u toku kod zadnjih vrata. Do jaja! Dve tetke sa velikim dupetima sede zajedno i međusobno se optužuju da su istim jedna drugoj zauzele najveći deo sedišta. Ajde udari je više, silazim na sledećoj. Je*iga, ništa od tuče. Sišao. Bacam pogled poslednji put u pravcu zadnjeg dela trole nadajući se da će krv prsnuti po staklu, ali ništa. Tužan odlazim kući."

Sve što ste želeli da znate o vaškama, a niste smeli da pitate

"Pedikulus humanis kapitis"
Razvoj vaške (Pedikulus humanis kapitis) traje oko tri nedelje. Na temperaturi od oko 31 stepen izlegne se posle sedam dana iz larve. Larva guta vazduh, pa ga izbaci kroz čmar i megaprdežom se katapultira iz jajeta. Posle deset dana dostiže maksimalnu veličinu i polnu zrelost. Dva dana nakon toga ženka počinje da proizvodi jajašca. Živi četiri nedelje i položi do devet jaja dnevno. Gornja usna vaške u obliku kupe joj služi kao surla kojom probada lobanju i sisa mozak. Svaka dva sata potreban joj je novi obrok mozga - obrok može da traje i 30 minuta.

preuzeto sa www.manjekenj.com

« Poslednja izmena: 18. Jul 2005, 02:52:06 od breskva »
IP sačuvana
social share

"It has been said that something small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
mob
Nokia N70,6303,K610...
 Smile
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Superstar foruma

Званични Лоодак ::Бурек:: Форума

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 78747
Zastava Beograd
mob
SonyEricsson k800i
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.