Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 23:49:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Od 1. maja skuplji telefonski razgovori  (Pročitano 6470 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 6120c
fuck... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Meni licno odgovara sto su razgovori sa inostranstvom pojeftinili 54%, ali u lokalu....jebiga....da li je istina to za 042? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Bolje tiho nestati nego glasno umreti

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 5110

I sta? To je opravdanje?

Eh, da, zaboravio si verovatno da kazes da su se i plate povecale 90%...'bem ti drzavu i ko je izmisli!

Smile Smile Smile Smile
 Smile Telekom Smile
 Smile Smile Smile Smile

ljudi mene ce ovde sad da bude mnogo manje zbog ovoga
@Crowz
dovlaci mi SBB u PA inace te  :icon_pistoles: :chainsaw: :chainsaw:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Meni Crowz dovuko SBB, malo pre mi je stiglo dal ocu da se prijavim! Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Maj 2006, 18:33:03 od kope »
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Apple iPhone 4
Meni licno odgovara sto su razgovori sa inostranstvom pojeftinili 54%, ali u lokalu....jebiga....da li je istina to za 042? Smile
A gde pise da su pozivi za inostranstvo jeftiniji za 54%?
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Vlada Srbije podupire monopolski položaj Javnog preduzeća Telekom Srbija
Kazna za telefoniranje od 100 odsto
Domaći operater za fiksnu telefoniju tražio poskupljenje za telefonske usluge po dva osnova, izmene tarifnog sistema i cene impulsa

BEOGRAD - Novi tarifni sistem za fiksnu telefoniju, koji važi od 1. maja, olakšaće džepove građana koji telefoniraju u lokalnom saobraćaju za oko 100 odsto jer je smanjeno trajanje impulsa. To znači da će računi za te usluge, koje su dominatnije u odnosu na međumesni telefonski saobraćaj, biti udvostručeni, a da će telefoniranje u međumesnom saobraćaju nešto pojeftiniti. Telekom je navodno mislio na socijalno ugrožene, pa oni koji potroše do 150 impulsa mesečno platiće samo pretplatu, a građanima koji prekorače tu kvotu naplaćivaće se i pretplata i potrošeni impulsi. Telekom slabe matematičare pokušava da ubedi da je telefoniranje poskupelo u proseku za deset odsto.

Predlog da se izmeni tarifni sistem na insistiranje te kompanije još pre godinu dana, nedavno je dala Vlada Srbije, a Republička agencija za telekomunikacije je, po svoj prilici samo aminovala, iako je formalno - pravno, prema Zakonu o telekomunikacijama, mogla da odbije da da saglasnost za zaobilazno poskupljenje, u trenutku kada se inflacija otima kontroli i kada osim pojedinačnih, treba imati u vidu i opšte interese.

MOGLO JE I GORE

Agencija je doduše odbila da ispuni zahtev Telekomu da pored tarifnog rebalansa i zaobilaznog povećanja cena poveća još i cenu impulsa. Agencija je u Odluci navela da je odbila da odobri promenu cene impulsa i izjednačavanje pretplate za telefonski priključak za rezidencijalne i biznis-korisnike do dobijanja jasne troškovne analize poslovanja. Tako je sprečeno poskupljenje koje bi sigurno premašilo 100 odsto i kojim bi Telekom građane, na najsuroviji način, podsetio na 1993. godinu.

Vladi, koja u poslednjih deset godina, uglavnom diktira cene telefonskih usluga preko Telekoma, koji ni pre ukidanja Mobtela nije imao neku konkurenciju, a sada je samo pojačao monopolski položaj, očito je ponestalo para, pa je uprkos rastu inflacije htela da pojača dividende koje, kao najveći vlasnik, crpi iz poslovanja ovog operatera. U obrazloženju Odluke o davanju saglasnosti RATEL je navela da se izmenom tarifnog sistema Telekomu omogućava da uvede savremen sistem tarifiranja i da bude konkurentan na evropskom tržištu. Šta građanima to znači teško bi verovatno racionalno objasnili i oni koji su u ovome učestvovali, ali u Zakonu o telekomunikacijama piše da Agencija utvrđuje tarife kako bi operateru, u ovom slučaju Telekomu, omogućila da bude konkurentan na evropskom tržištu, što je u najmanju ruku smešno jer se izmena tarifa tiče domaćih korisnika. Agencija je svoju odluku obrazložila i tvrdnjom da se rebalansom tarifa omogućava da Telekom "povrati opravdane troškove za efikasno pružanje usluga kao i ulaganja u podizanje kvaliteta usluga".

Da li je vlada, ili RATEL, imala uvid u troškove i planove za investicije i poboljšanje usluga teško je pretpostaviti jer Jovan Radunović, direktor Agencije, juče nije želeo da komentariše pošto, kako je rekao, još nije u celini počela da se primenjuje Odluka o izmeni sistema tarifiranja.

Slobodan Marković, predsednik Centra za razvoj Interneta kaže da u svetu postoje regulatorna tela, kao što bi trebalo da je srpski RATEL, koja brinu o tome kako da se pojača konkurencija i spreči monopolsko krojenje cena. "Da li su ove cene tržišne niko ne zna, možda i jesu, ali pošto nema konkurencije teško se može oceniti. Poslednja decenija u telekomunikacijama pamti se po tome da su cene impulsa određivane po nečijem osećaju. Ako se cene impulsa porede sa zemljama u okruženju može se reći da nisu najviše, ali su na primer Internet usluge nekoliko puta skuplje. Činjenica je međutim da građani, a ni Agencija za poslednjih desetak godina ne znaju kakva je struktura troškova u Telekomu i na osnovu kojih parametara se utvrđuju cene", kaže Marković.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Apple iPhone 4
O kakvom to oni kvalitetu usluga pricaju... pa pola Srbije ako ne i vise ima centrale koje je Hitler ostavio za vreme rata... o cemu mi pricamo...

Evo jedan primer... Nemacka - Srbija, minut razgovora kosta 2 centa (uz odgovarajuci predbroj koji dobijas direktno od fiksnog operatera, znaci ne koristis neki VoIP servis), dok Srbija - Nemacka iznosi 0.23 eur... sto je samo 10 puta skuplje...

E sad ako bih ja koristio Skype, onda bi mi cena bila ista ali sta kad ja imam dialup na kome on lepo ne moze da radi... a nemam uslove za bilo koji brzi internet, pa sam samim tim osudjen da placam mnogo vise nego sto neko ko ima bolje uslove placa... a za te uslove... jesam li ja kriv sto placam sve redovno i onoliko koliko mi se trazi i opet imam staru centralu i da ne pricam dalje...?
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 420
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Evo jedan primer... Nemacka - Srbija, minut razgovora kosta 2 centa (uz odgovarajuci predbroj koji dobijas direktno od fiksnog operatera, znaci ne koristis neki VoIP servis), dok Srbija - Nemacka iznosi 0.23 eur... sto je samo 10 puta skuplje...

pa to je VoIP...samo na drugi nacin... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Apple iPhone 4
Jeste ali kvalitet zvuka je i bolji nego kad me zove 'normalnim' putem... ali bez obzira na to, mi to ovde od Telekoma nikada necemo dobiti...
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1487
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0a1
Ma vidim ja da ćemo polako svi mi na Skype! Kupiš jedan VoiP telefon za 100 € (manje će da platiš nego sada račun) i pričaš k'o na staroj centrali, uz konstantno krčanje i šuštanje! Pa nek vide oni šta će! Smile
Pu crkli, da bog da! U inostranstvu cene impulsa padaju, a kod nas na 200%! Smile
Srbijo, Srbijo... :drunk: :srbija: :drunk:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 23:49:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.