Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Образовци" прекинули литургију  (Pročitano 9636 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
Apple 15
Citat
Како год, ово је Србија није Грчка, та унијатска прича неће проћи.

Izvini sto pitam, ali ko si ti da kazes sta je unijata, a ko ne?
Mislim da je upravo zbog stranih elemenata (od udbe do onih koji su se skolovali po Grckoj i Rusiji) nasa crkva na niskim granama...
Свако ко жели уједињење са западним ''хришћанима'' (католицима, протестантима итд) или да литургијски обред приближи њиховим стандардима је отпадник од цркве.
Ништа се не би променило и да све остале Православне цркве сутра признају папу као поглавара, ми бисмо остали доследни правим Хришћанским вредностима ... по цену смрти.

Toliko puno reci i toliko puno besmislica...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Zaista mislis da narod najvise poverenja ima u crkvu? Ja iskreno ne poznajem nikoga ko ima poverenja u ovu crkvu...Ovdasnja crkva nema nikakve veze sa verom...
Упознао си једног...мене. Smile
Има,има,само што ти то не желиш да видиш,тако да си изгледа ипак некако на Гамбинијевој позицији. Извини Гамбино,али није све баш тако како причају и представљају наши ГОХ-овци. Smile

Citat
Mozda kada popovi pocnu da se bave onim cime bi trebali, a ne da voze najnovije bembare...
За "бембаре" и сваку другу раскош се слажем са тобом,али не очекујем,нити сматрам то прикладним и пристојним,ни да се возе "таљигама" и да иду у ритама,прљави и поцепани.Умереност у свему...то је знак пристојности,реалног сагледавања животних потреба,моралне постојаности и,на крају крајева,здравоумља! Smile
« Poslednja izmena: 09. Nov 2008, 17:56:18 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Wildfire S
Zaista mislis da narod najvise poverenja ima u crkvu?

Kol'ko se ja secam po anketi najvise poverenja narod ima u crkvu od bilo koje druge institucije
http://forum.burek.com/index.php/topic,49058.0.html
samo...
Ja iskreno ne poznajem nikoga ko ima poverenja u ovu crkvu..
...sto su vecina tih sto su poklonili svoje poverenje crkvi najobicnije... hipokrite   Smile

Doduse, licno poznajem par istinskih vernika... i postujem ih...  Smile

Mozda kada popovi pocnu da se bave onim cime bi trebali, a ne da voze najnovije bembare.. Ovdasnja crkva nema nikakve veze sa verom..

Jednom da se i ja slozim s tvojim stavovima. Propederisali su se ovi popovi nacisto.
Ovaj moj lokalni popa vozi Golf4, a nece da ti kaze ni "dobar dan" bez 100E...

ми бисмо остали доследни правим Хришћанским вредностима ... по цену смрти.

A maajke ti...  Smile

A kad smo mi to bili, postali... kako vec...  Smile

Умереност у свему...то је знак пристојности,реалног сагледавања животних потреба,моралне постојаности и,на крају крајева,здравоумља! Smile

Priznajem, veoma lepo zvuci na papiru (monitoru  Smile ) ali u praksi je sasvim drugacije...  Smile

"Образовци" прекинули литургију
Недеља, 9. новембар 2008. 15:22    

Педесетак средовечних људи окупило се у недељу испред смедеревске саборне цркве Светог Георгија победоносца делећи материјал организације Образ којим се "брани источни обред литургије".

Они су после почетка литургије ушли у цркву и уз звиждуке довикивали служећим свештеницима да "затворе двери пошто су јеретици, отпадници од вере, зилоти, унијати и католици".

После десетак минута изгредници су бучно изашли из цркве.

"У цркви су данас на литургији били неки људи који су почетком литургије галамили, звиждали и добацивали и показали да не знају ништа од наше православне вере, па ни њену азбуку", рекао је агенцији Бета протојереј ставрофор, архијерејски намесник и старешина Црквене општине Смедерево Добрица Костић.

Костић је проценио да је протест дошао по директиви, "од новокрштених, који мисле да су превелики познаваоци српске вере а да не желе ишта да уче о вери".

Он је додао да је била обавештена полиција јер су се бојали "да свештеницима неће бити дозвољен улазак у цркву".

Костић је навео да се сличан протест непознатих људи догодио 19. октобра на Светог Тому у приградској цркви у насељу Јасенак.

Ovde se ne zna ko je ludji...  Smile

Nego, jel placa neko ove "Obrazovce" za ovo glupiranje ili oni stvarno imaju toliko slobodnog vremena na raspolaganju?   Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Nov 2008, 18:34:13 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Priznajem, veoma lepo zvuci na papiru (monitoru   ) ali u praksi je sasvim drugacije... 
Пракса је увек манифестовање унутарњих тежњи,склоности и животних мерила и не може постојати раскорак између њих,јер се увек покаже,изађе на видело,ако постоји раскорак између њих,и то онда није истинско мерило нормалности живота.Чак и сам тај раскорак необориво нагони човека,показује му да мора и да је неопходно усаглашење његових мисли и дела,на један или други начин...зависи шта човек жели и у чему је његово срце.Зар се свако од нас не показује у свом правом светлу на делу? Све зависи од настројења наше душе,наше воље и чврстине.Тако да је у стварности могуће бити нормалних животних стремљења и њихових практичних манифестација...или желиш да кажеш да је то немогуће? Да ли слабост,безверје,малодушност,мржња и похлепа неприкосновено владају људским душама,или има и оних који живе суштински другачије? Негирање тога је просто неистина! Ако,на пример,свештеник живи у нескладу са својим назначењем,тј.позивом,тешко њему! Лакше би му било да је узео "воденични точак око врата и бацио се у реку",него што ће му бити на Страшном Христовом суду! Али зар онда нису у сагласности његове жеље са делима? Зар се онда не показује каквим јесте? Зар се онда не огољује пред људима у свој својој "складности праксе и теорије"? Узео сам овај негативан пример,да бих тако показао да увек постоји једнодушност између мисли и дела.Како у злу,тако и у добру! Понављам...тако и у добру,истини и правди!
Има безброј дивних свештеника,монаха,владика,мирјана,светионика Христове вере,који живе у складу са сваком речју Његовом и нека нам они буду животна смерница,јер она увек води ка Једном...ка извору сваког добра,истине и живота,ка Богочовеку Христу! На њих се угледајмо,а не на лоше примере. Многи кажу да нема више светлих примера,али ја вам кажем да има и то колико желите! Тражимо и наћи ћемо! Поздрав! Smile
« Poslednja izmena: 09. Nov 2008, 18:57:59 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 16
Zastava Челарево
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia c3
Немогу да верујем, да уопште расправљамо о томе да је нека група или покрет упао у Цркву, Српску Цркву, ма колико били ( мислим на ту групу, организацију ) против начина на који се обавља литургија или оспоравали начин рада појединих свештеника или Владика.
Можда сам имао до овог момента неких симпатија према Образу али кап воде прели све
Постоје ли институције где се то питање покреће, решава или ако незнаш добијеш појашњење, дали вреди уопште што нам стотине младих студира теологију и данас или сутра треба да нам буду "духовни   доктори " ил је довољно да си приступијо некој организацији да поштујеш њена унутрашња правила да од најгрлатијег чујеш поклич и оплети.
Дали има претераности, неукуса у томе ко вози " Бембаре " голфове 4 или слично , ма где то нема кукоља........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Crkva ima svoju strukturu, crkvenu opštinu, vladiku, mitropolita i tako dalje. Ako meštani zbog nečega nisu zadovoljni svojim sveštenikom to svoje nezadovoljstvo treba da iskažu kroz za to postojeće organe. Ovako sa vikanjem i zviždanjem pred Darovima ispali su gori od onog koga su kritikovali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1251
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG G2
Da prostite, ovi "obrazovci" puni sebe k'o da nisu srali 30 dana.... šta oni brane i od koga ?  Gospode Bože ! Smiley 1 Što reče jedan moj drugar... "Niđe mozga, samo usijane glave !"
IP sačuvana
social share

Vojvodini pesmu pevam, punu hleba rujna vina,
sve što imam dala mi je zemlja ova Vojvodina!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
Ometali služenje liturgije

Autor: Beta

Smederevo - Pedesetak sredovečnih ljudi okupilo se juče ispred smederevske saborne crkve Svetog Georgija Pobedonosca deleći materijal organizacije Obraz kojim se „brani istočni obred liturgije“.

Oni su posle početka liturgije ušli u crkvu i uz zvižduke dovikivali služećim sveštenicima da „zatvore dveri pošto su jeretici, otpadnici od vere, ziloti, unijati i katolici“. Posle desetak minuta izgrednici su bučno izašli iz crkve.

- U ckrvi su na liturgiji bili neki ljudi koji su početkom liturgije galamili, zviždali i dobacivali i pokazali da ne znaju ništa od naše pravoslavne vere, pa ni njenu azbuku - rekao je agenciji Beta protojerej stavrofor, arhijerejski namesnik i starešina Crkvene opštine Smederevo Dobrica Kostić.

Kostićje procenio da je protest došao po direktivi, „od novokrštenih, koji misle da su preveliki poznavaoci srpske vere a da ne žele išta da uče o veri“. On je dodao da je bila obaveštena policija jer su se bojali „da sveštenicima neće biti dozvoljen ulazak u crkvu“. Kostićje naveo da se sličan protest nepoznatih ljudi dogodio 19. oktobra na Svetog Tomu u prigradskoj crkvi u naselju Jasenak.

Izvor: Danas

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

My job is my family. It's fuckin' job, Sonny boy!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6409
Zastava Kada saznam, javicu...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Touch
Mozda kada popovi pocnu da se bave onim cime bi trebali, a ne da voze najnovije bembare.. Ovdasnja crkva nema nikakve veze sa verom..

Jednom da se i ja slozim s tvojim stavovima. Propederisali su se ovi popovi nacisto.
Ovaj moj lokalni popa vozi Golf4, a nece da ti kaze ni "dobar dan" bez 100E...

Moram ti priznati da sam u poslednje vreme upoznao nekoliko popova, i sve koje sam upoznao su bili normalni. Cak su dolazili kuci i nisu trazili kintu, opet, to ne znaci da nisu uzeli kada sam im dao, ali je bilo u fazonu: nemojte da dajete ako nemate. Ok, znam da su to njihove fore, ali ipak nisu prvi trazili.

ми бисмо остали доследни правим Хришћанским вредностима ... по цену смрти.

A maajke ti...  Smile

A kad smo mi to bili, postali... kako vec...  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
- 420 miles to Chicago, full tank of gas, half box of cigarettes, it's night and we are wearing sunglasses.
- Let's go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6030
Људи, вас су медији обманули и све што је речено задњих дана о Образу је гнусна лаж! Истина је следећа.

Одакле да почнем? Уфф, заиста мука једна. Данас прелиставам интернет странице.
Тражим да прочитам све у вези скупа Православних Срба у Храму Св. Георгија у центру Смедерева.
Поново се дигао веран народ кога бискуп Игњатијус из Пожаревца не може да превари сладуњавим причицама.

09. новембар 2008. године, наравно по папином календару, у Смедереву.
У 8 сати испред храма је почео да се окупља народ. Одштампане и увећане одлуке Сабора поједини су држали крај улаза у Цркву. Да сви који не знају напокон да сазнају жестоко подривање како Црквеног тако и државног поретка. Када кажем држава Србија мислим и на моје претке који леже у гробовима и на чијим се лешевима градила ова земља овог несретног народа. Били су наши ради на све да пристану, само на једно не. Нису хтели ни да чују за папу и католичку веру. Сада се преврћу по гробовима, поједини србски епископи дижу народ на ноге, боре се, мада у много скромнијем облику, за Православну веру. НЕЋЕ ПАПИСТЕ У СВОЈОЈ ЦРКВИ.
8:30 и народ је већ ушао у Цркву. Почели су да певају србске богомољачке песме. Пристигли и "И падри дела кјеза" у 5 минута до 9. Служба је почела и сви су се умирили. Двери су биле отворене са намером да тако и остану. Народ је то убрзо схватио и почео да добацује да затворе двери. Наравно, паписти ни да чују. Током повлачења народа из Цркве могло се чути: "Паписти", "Издајници", "Католици", "Примили сте беле рукавице, штап и прстен од Папе", "Срамота", "Затварај Двери" ...
Као што се да видети, све се брзо десило и народ је већ негде око 9:15 био напољу и куд који мили моји.
Ах наравно да су сво то време били присутни и наши плави. Око Цркве униформисани а у Цркви у цивилу.
Како је само интересантно било посматрати нашу браћу "милицајце" на свом задатку. Морали су да се стапају у околину.
 Убрзо су схватили да су заиста дошли верници, обични Срби да изразе свој револт према сумњивим свештеницима из чијих џепова вире ценовници за крштења и опела душа за која они несретници верују да је смртна.
И да се вратимо самом почетку текста. И тако ја листам разноразне сајтове неких дневних листова и схватим колико сам ја пара бацао на дневну штампу. Да сам тај новац штедео шта сам све могао себи да приуштим.
Многе неистине шире. Ништа им више не верујем, ама баш ни једној дневној штампи.
Сензација нумеро уно, данашњи наслов чланка на свим обавештајним сајтовима који су углавном у власништву познатих агенција и новина - "Образовци прекинули Литургију". Чиста лаж. Само четири чланова "Образа" су дошли да својим присуством подрже договорени долазак на Свету Литургију у храму у центру Смедерева. Једини њихов потез је био што су делили летке присутном народу у Цркви и ништа више. Били су мирни и мирно посматрали ток догађаја.
Лаж број два је да је "неко прекинуо Литургију". Како могу они себе да сматрају озбиљним новинама и да просипају такву лаж. Служба је имала свој ток и ни једног тренутка није била прекидана. Народ када је увидео да свештеници почињу да служе Литургију по католичко-протестантском, одмах је почео да исправља свештенике да се лепо врате по вековно устаљеној Православној пракси. Зачуло се "ЗАТВАРАЈ ДВЕРИ!!!". Аххх, добри свештеник Добрица Костић је само одврнуо разглас до даске тако да што мање чује већинску безначајну масу тамо негде "доле".
Колико је секунди прошло и народ разочаран је почео да напушта Цркву не желећи са јеретицима заједничку службу.

Некако ми је симпатичан тај добри Добрица Костић. Не знам којим данима има више времена па да тако навратим до њега и уз кафицу и по коју цигарицу да ми .... Молим? .... Шта, јел цигарица? ... Како? Та нисте знали. Ооо, па наш добри Добрица пуши. Па да. Пуши пушка га убила. Пази, архијерејски намесник па пуши. Каже Отац Јоил из манастира Острог да онај свештеник који пуши нема никакву благодат Св. Духа. Ма каки, булазни наш Отац Јоил (Боже ми опрости). Ма шта он зна, мало је књига прочитао за разлику од доброг Добрице. Мора да је Дарвин написао да је дуван добар за "пљућа" па тако добри Добрица "пућка". Он је из оне генерације када су омладинци дуван делили на "Цигаре" и "Цигарилос".
Ове Цигарилос су требале да представљају оне много скупље паклице а цигаре ко цигаре, крџа за народну масу.
И можда је наш добри Добрица негде пронашао у Дарвиновим књигама како су само Цигарилос добре за "пљућа" те их он радо конзумира. Шта ћеш, напада он данас Србске вернике у новинама. Вели да су то они "новокрштени који мисле да су превелики познаваоци српске вере а да не желе ишта да уче о вери".

srbskimirjanin.mojblog.rs/p-2...--/143975.html  Smile
« Poslednja izmena: 10. Nov 2008, 19:04:29 od vozi-misko »
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.386 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.