Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 14:14:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Obmanjivanje  (Pročitano 3759 puta)
22. Avg 2010, 03:23:59
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.10
mob
Apple iPhone 6s
Obmanjivanje - Deset marketinških principa za legalno laganje

1.  Jer ti to zaslužuješ - slogani koji govore da si dostigao nivo da koristiš baš taj proizvod
2.  Premijum, ekstra, deluks - ako se na običan proizvod stavi etiketa kojom se govori da je to nešto posebno
3.  Belje od belog - izmišljanje epiteta koji fasciniraju potrošače
4.  Prodaja zdravlja i sreće - razne reklame za slatkiše, sokove, toalet papir nude nam sliku boljeg života, iako proizvod nema nikakve veze sa reklamom
5.  Igra reči i brojeva - mleko od 1,5 odsto masti, veća hidratantnost za 80 odsto, skidamo perut i do 100 odsto, proširujemo volumen trepavica i do 60 odsto
6.  Patriotizam - ako popiješ naše pivo bićeš patriota. Jer samo se sa našim pivom navija za reprezentaciju
7.  Konkurencija bez lica - „naš proizvod je bolji od običnog"
8.  Senzacionalna sniženja - kupi nešto samo za „onoliko koliko vredi"; ili sniženja u kojima jedan odsto artikala ima sniženu cenu
9.  Status - da li je kafa najbolja samo zato što je iz Brazila ili testenina zato što ima nacrtanu italijansku zastavu?
10.  Hoću da pijem isto što i Čola - da li je proizvod najbolji samo zato što ga koristi poznata ličnost?

Ceo tekst: Press

Vešta ograđivanja - „Uklanja i do 100 odsto peruti" - znači može da otkloni i nula
Jedna od prevara koja je najviše uzdrmala marketinški svet je reklama za maskaru kuće „Loreal" - glumica Penelope Kruz je obećavala 60 odsto duže trepavice dok je na sebi imala veštačke. Tokom istrage pomenuta francuska kompanija je priznala grešku, uz obrazloženje da je „uobičajena praksa da se koriste veštačke trepavice kako bi se šminka održala tokom snimanja". A od tada je na reklami morala da navede da se u reklami koriste veštačke trepavice. Slične probleme je imala i kompanija „Rimel" sa Kejt Mos u glavnoj ulozi.
Vremenom su se marketinški stručnjaci toliko izveštili da raznim ogradama obezbeđuju legalnost svoje reklame, a postižu sličan efekat kao i direktna laž. Jedno vreme je reklama za šampon protiv peruti poručivala da zauvek uklanja 100 odsto peruti, a zatim je poruka glasila da uklanja „do 100 odsto peruti", što je na sudu neoboriva tvrdnja, jer se jednako odnosi i na nula i na sto odsto. Zato većina reklama danas sadrži neku vrstu ograda: na primer, reklame koje nude cene avionskih karata „već od dvadesetak evra". Naravno, ispostavlja se da je reč o ceni samo za jednu destinaciju, a i ona je sa dodatnim taksama višestruko veća.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
topla preporuka za literaturu: "Kako ovladati vestinom prodaje", ubedljivo najbolje stivo za prodajne tehnike po mom misljenju ikada napisano. Sveobuhvatna manipulacija i izazivanje emocije kod klijenta, vizuelizacija (primena NLP-a) i zakljucivanje.
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ja se uopšte ne primam na reklame.Imam teoriju da proizvodu koji se mnnogo reklamira, zapravo nešto fali.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
6.  Patriotizam - ako popiješ naše pivo bićeš patriota. Jer samo se sa našim pivom navija za reprezentaciju
Smile Smile

Sve dok postoje "marketinski strucnjaci" i ljudi koji su "povodljivi" za kupovinu tih "reklamnih" proizvoda industrija ce "cvetati"
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N97
Ja se chesto zapitam zashto iko placa te struchnjake.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kako zasto?

apsolutno imaju svoju svrhu...

cinjenica da i najvece smece,ukoliko ima dobru reklamu i slogan koji je sto stupidniji,odlicno prolazi kroz potrosaca...

i cesto ne mora nuzno da ima veze sa istinom...
hiljadu puta ponovljenja laz...postaje istina...

osim toga,ukoliko se cesto neki proizvod reklamira...vrlo sugestivno djeluje na nas...
prosto...nesvjesno posezemo rukom za necim sto ne silazi sa bilborda ili televizije...

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N97
da, samo za spamovanje detrdzentom nije potrebno biti nikakav struchnjak.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Nemoj tako, Ariel i Ace otklanjaju sve mrlje  Smile

Moc tih reklama je tolika da mi je moj sestric jednom na pitanje sta da mu kupim za rodjendan odgovorio: "Kupi mi "Ace" " Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2010, 14:21:02 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S7
Citat
Senzacionalna sniženja - kupi nešto samo za „onoliko koliko vredi"; ili sniženja u kojima jedan odsto artikala ima sniženu cenu

Ovoga svuda ima.......ali svuda.Kad mi napise "samo" .......dodjemi da ga gadjam Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2010, 14:32:30 od Herros »
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da, samo za spamovanje detrdzentom nije potrebno biti nikakav struchnjak. Smile

a,pa ne znam...

meni da drzis pistolj prislonjen na celo,ne bih mogla da smislim ni priblizno "dobar" slogan za deterdzent...tacnije,sumnjam da bih uspjela da ih potucem u stupidnosti trenutno...a da je i efektna...

cijenim da se mora biti strucnjak i krajnje inspirativan Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2010, 21:48:19 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 14:14:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: nlp

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.