Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:34:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NVO - rad nevladinih organizacija !?!  (Pročitano 8362 puta)
15. Jun 2007, 16:52:04
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Predstavnici NVO: Permanentna perfidna kampanja protiv NVO !!!

Protiv nevladinih organizacija (NVO) vodi se "permanentna perfidna kampanja u provladinim medijima", a njihovi aktivisti su izloženi medijskim i fizičkim napadima, istakli su danas predstavnici više NVO na okruglom stolu "Ko, kako i zašto stvara lošu sliku o NVO u Srbiji - slučaj zarada aktivista NVO".

"U Srbiji se vodi velika verbalna borba protiv takozvanog komunizma, a u toj velikoj borbi nasleđena je 60-godišnja averzija od građanskog samoorganizovanja", rekao je Vojin Ditrijević iz Beogradskog centra za ljudska prava na skupu koji su u Medija centru organizovale Građanske inicijative.

Skup je organizovan povodom teksta koji je 26. maja objavljen u listu "Politika" pod naslovom "Bankari kaskaju za NVO sektorom" i u kojem se navodi da je prosečna aprilska neto plata zaposlenih u NVO iznosila 74.500 dinara.

Miljenko Dereta iz Građanskih inicijativa rekao je da to "jednostavno nije tačno" i da je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna aprilska neto pata u delatnosti u koju spadaju i zaposleni u NVO iznosila 46.985 dinara.

Dereta je agenciji Beta rekao da je 74.500 dinara zapravo prosečna plata zaposlenih u delatnosti "organizacija na bazi učlanjenja", u koja spadaju i poslovna udruženja koja podižu prosek zarada, a da se zaposleni u NVO vode kao delatnost "nepomenutih organizacija na bazi učlanjenja" i da je u toj grupi prosečna zarada 46.985 dinara.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna aprilska neto plata u sektoru finansijskog posredovanja, u koji spadaju i zaposleni u bankama, iznosila je nešto više od 63.000 dinara.

Borka Pavićević iz Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) istakla je da "NVO rade enorman posao", i upitala "ima li kulturnog centra koji je obavio posao kao CZKD".

"Šta su uradili Komisija za istinu i pomirenje i Institut za genocid u poređenju sa Fondom za humanitarno pravo, Jukomom i Helsinškim odborom za ljudska prava u Srbiji? Koliko ljudi dobija platu iz budžeta u komisiji i insitutu", upitala je Borka Pavićević.

Biljana Kovačević Vučo iz Jukoma rekla je da je "finansiranje NVO najtransparentije moguće, jer ide preko žiro računa kao i za ostala pravna lica".

Tamara Lukšić Orlandić iz Fonda za otvoreno društvo rekla je da su naknade tog fonda za projekte NVO "često neprimerene uloženom znanju i trudu", jer su sredstva ograničena, i istakla da mnoge NVO "i po šest meseci nemaju nijedan projekt i rade 'na leru'".

Izabela Kisić iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji podsetila je da su u medijima objavljene privatne adrese "aktera NVO", koji su posle toga izloženi linču na ulici, i izrazila očekivanje da će mediji pomoći NVO.

Savetnik predsednika Srbije za saradnju sa civilnim društvom Zoran Lutovac zauzeo se za donošenje zakona o NVO, kako ne bi bilo "kalkulisanja i politizacije uloge NVO sektora u društvu".

Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Bas su ugrozeni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Čini mi se da su se NVO brzo oglasile povodom "Politikinog" priloga o platama u Srbiji, jer je to ono što ih odavno boli !!!

Javna je tajna, o čemu su neki i glasno govorili, da su oktobarskim promenama 2000. godine dobrim delom presahle donacije nevladinim organizacijama u Srbiji, da su se mnogi u NVO  dobro "oparili" boreći se protiv Miloševićevog režima !!!

Niko razuman u Srbiji nije protiv gradjanskog samoorganizovanja, ali jeste protiv onih NVO koje čini šačica istomišljenika koje finansiraju stranci da bi radili protiv Srba i Srbije, da bi doprinosili satanizaciji našeg naroda u svetu. Da NVO imaju više sluha u prepoznavanju tema koje muče običan narod, da su više okrenute ka iniciranju rešenja za takva pitanja, a ne blađenju srpskog naroda, verujem da bi i javnost drugačije, pozitivno, gledala na NVO i ne bi im smetale enormne zarade !!!

Mislim da su sada NVO povodom "Politikinog" izveštaja o platama u Srbiji postupile kao nekada komunistički Politbiroi Centralnog Komiteta !!! 

Iluzorno je bilo i očekivati drugačiju reakciju !!! Oni su, ipak, samo nusprodukt jednog poglavlja u istoriji na ovim prostorima, a jako ih boli kada im neko zaviruje u novčanik !!! Oni to pošteno zaradjuju, jer za tako male pare na Zapadu, a velike u Srbiji, nije baš lako naći one koji će konstantno i organizopvano blatiti gradjane Srbije i Srbe na ex yu prostorima !!!

Putin je genijalac. Zabranio je finansiranje NVO iz inostranstva !!! Alal mu vera !!!

Da se pitam, i ja bih ovim našim uskratio strane donacije, pa bi samo valjanim projektima i aktivnostima mogli da konkurišu za narodne pare iz državnog budžeta !!!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Treab uvesti red u ovom sektoru. Svako moze otvoriti i osnovati NVO-za ovo ili ono.
Sto vise pljujes po Srbiji i Srbima onda ces i dobiti i pare iz inostranstva.
Neka vlada i opstine izadju sa ciframa o velicini donacija NVO sektoru iz budzeta.
        Videcete da ce ispasti -  H R A N I  K U C E  D A  T E   U J E D E !!!!
Ovako oni ce i dalje zapomagati o njihovoj ugrozenosti i slicnim budalastinama.
Bas bih voleo da se u Srbiji pocnemo odnositi kao Putin u Rusiji i da im se zabrani rad.
Ionako prvo one i njihovi finansijeri stalno ponavljaju da je stepen demokratije u Srbiji veoma nizak.
pa neka bude i nizak ali da ne finansiramo NVO koje laju protiv Srbije a primaju i pare iz budzeta Srbije i pojedinih opstina.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
ne treba im dati ni zute banke(ne mislim na one nvo tipa zastitimo zivotinje,biljke,biciklove ovo, ono nego mislim na kandicku,biserko,liht...)

treba ih zestoko oporezovati i uciniti im rad nemogucim ali sve da bude po propisima
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia E
ja sam za ruski model resavanja odnosa drzava-nvo Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Neka gospodje Kandic i Biserko "transparentno" kazu koliko dobijaju po "glavi" muslimana u vezi kog vode neki od mnogobrojnih procesa.
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
Resenje je jednostavno.Oni koji deluju nezakonito treba pohapsiti.  Smile Drugi veliki problem je sto svi mediji daju njima puno prostora.  Smile To  nije samo b92  Smile Kad god se pojavi u nekoj emisiji neki pametan covek(mislim da je ne stranacka licnost) odma uleti i Biserko.Ta Biserko ne zna da sastavi 2 prosto prosirene recenice.Jednom je u emisiji krenula da objasnjava profesoru medjunarodnog prava kako to funkcionise  Smile Ja nisam mogao da verujem  Smile To je kao kad bi ja profi sa mog faxa objasnjavao sta treba da predaje.  Smile A i koji su njih 3 k.. pa da stalno budu u emisijama? Ja nisam da ih proterujem niti likvidaram  Smile Ali moraju da se pregledaju sve te "nevladine organizacije"Ako rade po zakonu OK a ako ne rade onda pravac CZ.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Mislim da u danasnjoj srbiji ima najvise nevladinih organizacija koje se ne bave politikom i pravima coveka vec drugim pitanjima kao sto su zdravlje, ekologija itd. i dobijaju poprilicne svote za promociju borbe protiv side i drugih kriticnih pitanja, problem je sto su kod nas jos uvek najglasniji oni kojima se fotelje najvise tresu, kandicka i slicni ljigavci, ali to samo znaci da se blizi kraj njihovom pose*avanju po nama.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Putin je carski odradio
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:34:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.