Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:51:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nove biometrijske dozvole  (Pročitano 17276 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19

Zna se i to da je moguce prisluskivati mobilni telefon i ako je iskljucen.

Za ovo sam cuo, navodno neki modeli emituju i kad je mobilni iskljucen. Sada, ne znam dal je merodavan test ako stoji pored zvucnika pa se cuje signal  Smile

mobilni telefoni imaju u sebi dodatnu malu bateriju koja sluzi da se ne poremeti vreme i datum kada se glavna baterija istrosi.
ne znam koliki treba da budes glupson pa da ti komentar bude : " Smile  Smile  Smile "  (ne ti maradicu).
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Dobro, recimo onda u Subotici mora da kontrolisu svaki mobilni ili imaju neki filter  Smile
...to sa prisluskivanjem u pogranicnim podrucijima,radi vojna obavestajna familija,a i BIA.za tu svrhu postoji softver,koji pocinje snimanje razgovora na odredjene pojmove,koji su vezani za sverc droge,ljudi,oruzija....,koji pocinje snimanje na boju glasa(postoji baza glasova operativno zanimljivih lica,kao baza otisaka,tako,da u tom slucaju mozes da menjas i kartice i telefone,ne pomaze,kljuc je u boji tvog glasa)za to moras biti BAS operativno interesantan,dakle mora bas da te rade odredjene sluzbe,pa se tvoje kretanje bas opservira.
...snimanje preko mob.tel pocinje sa prvim zvonom telefona.u pozadini se moze cuti razgovor lica iz tel.zvona telefona koji se slusa.npr.ja te zovem telefonom @Maradicu,da mi vratis pare,koje dugujes a pravis se lud i ne vracas.ti pogledas i vidis moj broj telefona,i dok se jos nisi javio,prokomentarises na glas:...¨znas kad cu da ti vratim pare ,NIKAD!¨ i ono kao javis se ...¨o gde si OMBRE,evo bas razmisljam o tebi ,da te zovnem,oko onih para......bla,bla,bla....posto ti se slusa telefon,ja imam snimak od prvog zvonjenja tvog telefona,i onaj deo kada ¨najiskrenije¨ razmisljas o svojoj obavezi.
...ako imas paranoju,da te neko slusa,najbolje je ne koristiti mob.tel i pesaka na razgovor.sad ako si toliko zanimljiv sluzbama,nije bezbedno ni da pricas oci u oci sa svojim sagovornikom.jer postoji mogucnost slusanja razgovora putem odbijanja tonova o povrsinu prozorskog stakla ili slusanjem zida iza kojeg si sa svojim sagovornikom.
dakle ako sumnjas da te neko slusa,najbolje je da cutis i jedes govna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
.jer postoji mogucnost slusanja razgovora putem odbijanja tonova o povrsinu prozorskog stakla

Ukoliko ne stavis generator shuma na prozor i ukoliko je mirna ulica, ukoliko imas dobar saobracaj, teze ili nikako...

cutis i jedes govna.

Ne mozes omiljeno da ne ispustis iz usta  Smile

i slusanjem zida iza kojeg si sa svojim sagovornikom.

Ili ugradjivanje uticnica sa mikrofonom a signal ide preko elektricne mreze, ili ti se nakaci na komp pa koristi mikrofon i kameru ugradjenu na skoro svakom lap topu i slicno...

...ako imas paranoju,da te neko slusa,najbolje je ne koristiti mob.tel i pesaka na razgovor.

Sada, nemam paranoju  Smile

Pa ja bas juce pricao sa nekim ljudima na tu temu. Kazu da vidli neke "poznate face" kako sedaju u restoranu i vade mobilne i iz njih kartice i baterije da ne bi mogli da ih prisluskuju dok pricaju. Ni ja nisam znao da je uopste moguce, mislio sam da je dovoljno da ugasis telefon  Smile

Haknu ti telefon, funkciju da zavara telefon da se nalazi u kucistu u automobilu i da je prikljucen head set a iskljuce zvonjavu i vibracioni, tako, kad nazovu, ne moras da dizes slusalicu, telefon odmah uzima vezu ali ne zvoni nit vibrira.

Марадићу, није поента да ли они сада тебе прате већ шта ће бити у будућности када ти се не буду свиђали потези неке власти, националне или наднационалне...

Pa sada, ako mi se ne svidjaju neki potezi vlasti, mogu da se uclanim u neku partiju, mogu da psujem i slicno. Ukoliko kuci pocnem da kuvam nesto bombasticno ili pocnem ambicionirano da slazem kolekciju oruzja, e, onda ce sigurno da me prate...
U doba SFRJ je bilo: uf, znam dobar politicki vic.-  Pa ajde ispricaj? - Ispricaj ti!
Hebi ga, ako sumnjaju da si utajio porez, svercovo ili nesto drugo, ali ti ne mogu nista, ali zato kazu u toj i toj kafani si pricao vic o Titu. Pa onda se nagodis sa njima jer te je tada odkuco bas onaj sto je sedeo pored tebe, bez mobilnog.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 14:00:46 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...@Maradicu,
ljudi,koji su optereceni idejom,da ih neko ¨radi¨(inace zargon,kada je neko pod kriminalistickom obradom),a u pitanju su ozbiljni igraci.njima ne mozes,da se nakacic ni na sta osim na .... kapiras?
slusanje zida je stari termin,koji se nekad radio ali bukvalno stetoskopima.pravi igraci,razgovore vode u ¨hodu¨,kako opservator ne bi imao priliku,da se pripremi za slusanje.dakle stalno se seta,a najcesce u pitanju su mesta gde je frekvencija ljudi velika.medjutim,tehnoloskim napretkom audio i video opreme i to se izbegava,jer danasnji sistemi nadzora,imaju mogusnost izdvajanja i separatnog snimanja grupe ili pojedinca.te sisteme nadzora u civilnij upotrebi razvili su i uvek su spremni da plate vlasnici Cazina.dakle,mogucnosti su ogromne sto se tehnologije tice.medjutim pravi likovi,koriste primitivne oblike komunikacije.imaju proverene kurire,koji poruku nose,cekaju da se procita i licno je spale,a u medjusobnoj komunikaciji,koriste ili pisanje izmedju sagovornika,sa blagim pisanjem po hartiji u ruci,kasnije se taj papir spaljuje ili slozenim manuelnim znakovima ili tonovima zvizdanja i cvrcenja(komunikacija vjetnamaca u prasumama,jer su ameri imali puno izdajnika u svojim komunikacionim formacijama,koje su prevodile komunikaciju vjetnamaca).
......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Рецимо чип који данас имаш у личној може да се чита на метар раздаљине а да ти то не знаш...
Objasni kako. Ja prvi put cujem za ovo.

Moguce je. Slicno kao sto mogu da ti izvale PIN kreditne kartice dok dizes pare sa bankomata na vise nacina. Najobicniji citac kreditnih kartica moze da se iskoristi da skine bukvalno sve podatke sa biometrijske licne karte i to sa aplikacijom koju mozes da skines na sajtu MUP-a. Smiley
Ti govoris o fizickom pristupu dok Feanor govori o ocitavanju sa 1 metra razdaljine. Sto se tice fizickog pristupa potpuno je svejedno dal' imas nove ili stare dokumente jer je potpuno nebitno da li ti je ime i prezime ispisano na papiru ili komadu plastike.
Elem, novi dokumenti su uvedeni radi lakseg koriscena. Ja ne vidim da drzava moze da sprovede vecu kontrolu sa novim dokumentima nego sto je to u slucaju sa starim dokumentima. Ako neko zna nesto vise neka detaljno objasni na koji nacin je moguce da drzava ostvari vecu kontrolu sa novim dokumentima.
BTW stavlanje cipa u nova dokumenta je DOBROVOLJNO. I taj cip sadrzi samo osnovne podatke koji vec pisu na dokumentima a ne GPS, bateriju, backdoor pristup iz headquarter-a nacionalne sluzbe.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 15:13:52 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ogorčeni protivniici čipa, da bi se na drugoj temi foruma pohvalili performansama svog mobilnog, SMS, govor, prelazak u susednu zemlju, foto snimak, video snimak, omiljene posete na Netu, imenik, proušteni pozivi, šifra melodije (druže Djuro, ovako zvrči njegov mobilni...) ma sve na tacni...  i sve to na izvolte bilo kome ko je elektronski dovoljno opremljen. Ali eto mali čip u saobraćajnoj dozvoli sa minimalnim podatcima, to nikako.

I ko je onda čuvena žaba koju su skuvali?

A opet danas u ovo vreme ko nema mobilni, i ko se tome protivi, smatraju ga za "pećinara" "vidi čobana bez mobilnog" "pozovite krišom psihijatra da ga pogleda" znači mobilni su nam definitivno uvaljeni, baba ima "staru ciglu" nasledjenu od unuka koji je kupio najnoviji mob itd. Garavi sokak nemaju struju i vodu ali mobilni imaju.

Možda treba skrenuti pažnju sa mobilnih i kompjutera na famozne čipove, eto ti čipovi su jedina mogućnost da nas špijuniraju!

IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Људи ви не капирате неке ствари... Мобилни и компјутер користиш добровољно... ЛК си законски обавезан...

И наравно да не видите велику контролу данас... А шта ће се десити за 10, 20, 50 година? Није битно?
Тако кратковидо...

О читању чипа са раздаљине гуглај мало...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
И наравно да не видите велику контролу данас... А шта ће се десити за 10, 20, 50 година? Није битно?
Sta ce se desiti za x vremena to niko ne zna. Ne postoji magicna formula koja ce pomocu sadasnjeg stanja stvari predvideti buducnost. 99% prognoza iz proslosti su bile pogresne i nista se od toga nije ostvarilo ili ne na taj nacin na koji je prognoziran.

О читању чипа са раздаљине гуглај мало...
Jel se racuna digitalni andjeo? Evo ako hoces da zaradis pare (ili bilo ko drugi): ako ocitas sadrzaj cipa sa moje licne karte sa jedan metar udaljenosti ja ti/mu dam kljuceve od mog automobila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Jednom recju, tehnika napreduje, kriminal vezan uz tehniku isto, i naravno da policija prati taj trend. Bilo je fazona da sa univerzalnim daljinskim ti otvori auto ili mozes da kupis na nekim stranicama uvek sveze pinove sa brojem racuna, i najgori oblik, salju ti viruse i hakuju ti web stranicu dok ne tiplas reket... Plus razne prevare i slicno. I onda se govori kako je murija glupa pa ne mogu da ih uhvate (mislim, prosecni nisu nesto pametni ali moraju opet da imaju nekoga koji radi tehnologiju).
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
Svako ko zeli... moze da zivi off-the-grid...

http://en.wikipedia.org/wiki/Off-the-grid

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:51:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.