Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova teorija o nevidljivim Komančima, "najstrašnijim ratnicima u istoriji"  (Pročitano 41345 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Da...to je to...jbt...ogromna brojka... Smile

Stavljaj ti sta se desava po amerikama...znamo mi da citamo taj engleski... Smile

Gde da stavljam? Gore na Drustvene teme ili dole na politiku?

Dobar predlog. Stavljaj na zanimljivosti.  Smile

Inace, sve ovo sto si napisao kao beneficije Indijancima samo dokazuje koliko je njima zemlje oduzeto i koliko su istrebljeni da ce im USA do kraja sveta i veka, placati to sto sada placa. Zar ne?

Ja ne kazem da nisu propatili, jesu, ali najgore je sto ne zele pomoci sebi, jer sta ce biti kada bude prestala sva ta pomoc? Oni ne misle o tome i ne grade sebi bolju buducnost ni svojoj deci.  Nije briga vise ni za svoju kulturu. Nivo poznavanja kulture u indijanskim zajednicama nikada nije bio manji. Decu ne interesuje jezik, pismo a ni predanja, jer su i oni izgubili da covek nazove "normalnu" porodicu.  Prosecna indijanka ima izmedju 1-5 dece, i to sve sa razlicitim osobama, tako da deca ne odrastaju u toplom okruzenju porodice, jer se ni porodice medjusobno ne podnose.  Ja sam rekao, da su svi krenuli putem gospodina Sove  to jest Owl Goingback-a, bilo bi bolje i za njih i za sve ostale, to je moja poenta. Neka rade sta hoce, ali za mene te price o tome koliko su oni casni, posteni i sve to, su odavno mrtve price.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pitanje je koliko oni imaju od tih indijanaca...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Pitanje je koliko oni imaju od tih indijanaca...
U kom smislu? Monetarno ili na nesto drugo ciljas? Sto se tice poreza, ja mislim da ga ne placaju.  Jedini doprinos je americkom sistemu zatvora. jer kao i crnci, indijanci su hapseni svakodnevno, i moraju da se placaju kaucije i kazne, to je otprilike doprinos.   Sto se tice doprinosa od indijanaca za indijance, oni nemaju vise poglavice tipa Bik Koji Sedi, Ludi Konj i tako to, to je stvar proslosti.  Koliko god oni mrzeli belce, opet oberucke preuzimaju stvari koje se nalaze u kapitalistickom drustvu.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Ne mislim koliko su oni ostali indijanci...ipak je mnogo godina proslo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ne cekaj...da batalimo pricu na nacionalnoj osnovi, ostaje onaj ekonomski deo.

Zar im nisu uzurpirali enormna prostranstva zemlje?

Pa zaboga, kada nekom uzmes posed od par hektara i napravis na njemu profitabinu strukturu, zar taj neko ne zasluzuje procenat? Ajmo realno....

To sto Indijanci negoduju, jasno je zasto negoduju. Dobili su mrvice sa stola i logicno je da su besni. I taj bes se provlaci kroz generacije. Tu dileme nema....

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Besni jesu, i to svako moze da razume, ali ne gasis vatru tako sto ces da sedis i crtas linije u pesku, zar ne?  Da su pametni oni bi se svi edukovali, i posle jebali ovima mater, ali nisu, to je problem, i na kraju postaju teret sami sebi.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Дали им казина, боли их дупе  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
To stoji, ali koliko ce dugo da traje? Vreme kazina u USA prolazi. Ja radim u kazinu i vidim koliko se promenilo za 7 godina.  Meni je to pokazatelj kolika je kriza i u USA.  Secam se pre 3 godine cak, jedva si mogao da prodjes bilo koga dana u nedelji sa jedne strane kazina do druge, sada, su samo Subota i mozda retko kada Petak dani kada je kazino pun.  Neka od plemena su se vec opametila, pa su krenuli u drugacijim pravcima, jer tehnicki taj zakon da samo indijanci mog imati kazine u gotovo svim drzavama izuzev Nevade, je nezakonit, pa se ceka vreme kada ce biti oboren.  Sto se mene tice nije me briga za njih.  Imali su toliko godine da zive ko bogovi, da budu obezbedjeni za buducnost ali nece, tako da mogu da krive sami sebe.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Koja su im to kazina dali? Daj mi jedan kazino ciji je vlasnik Indijanac. Lupanje gluposti....

To stoji, ali koliko ce dugo da traje? Vreme kazina u USA prolazi. Ja radim u kazinu i vidim koliko se promenilo za 7 godina.  Meni je to pokazatelj kolika je kriza i u USA.  Secam se pre 3 godine cak, jedva si mogao da prodjes bilo koga dana u nedelji sa jedne strane kazina do druge, sada, su samo Subota i mozda retko kada Petak dani kada je kazino pun.  Neka od plemena su se vec opametila, pa su krenuli u drugacijim pravcima, jer tehnicki taj zakon da samo indijanci mog imati kazine u gotovo svim drzavama izuzev Nevade, je nezakonit, pa se ceka vreme kada ce biti oboren.  Sto se mene tice nije me briga za njih.  Imali su toliko godine da zive ko bogovi, da budu obezbedjeni za buducnost ali nece, tako da mogu da krive sami sebe.

Znaju oni odlicno da su izgubili bitku. Mozda ne i rat ali bitku jesu pa su se predali.
Naravno da dalje zavisi od njih.
Sa gamadijom sa kojom imaju posla tri trecine sveta ne moze da izadje na kraj a ne oni, sacica jada....
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
mob
Nokia 950
Ma izginuli su zbog parceta "svete" zemlje  i nije istina da im nisu ponudjene opcije , oni koji su pregovaili a ne borili spasli su i to malo sto je od Indijanaca ostalo.

Vaznost borbe za zemlju izmislio je onaj koji je zeleo da oduzme istu , pregovori nikad nesmeju da stanu mada imamo primer iz nase bliske istorije kao i mnogo primera iz ranije istorije.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.