Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova istorija ~ Okupacija Crne Gore 1918-2006.  (Pročitano 10279 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 88
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Tреба одвојити жито од кукоља. Нису сви у ЦГ Дукљани, а у Србији када би сви Црногорци се изјаснили да су припадници те нове Милове нације, било би око 700.000 Срба мање.
Meni je samo zao tih normalnih ljudi iz Crne Gore. U nekom delovima CG se srpstvo postuje vise nego u samoj Srbiji.

Pa tako je bilo uvek u okupiranim krajevima...

U nekoj perspektivi ovo nama mozda i odgovara u smislu jacanja i jos veceg povecavanja jedinstva srpskog naroda... Sto veci budu pritisci narod ce biti jaci i slozniji, jer ovo je 21. vek, pa ne mozes ljude pod pretnjama ubistvom da prevodis u svoju naciju, veru i sta ti ja znam sve...

Ne bi me cudilo da u skorije vreme dodje do pokusaja nametanja i nove vere, katolicke, obzirom na zblizavanja Vatikana i Podgorice... Mogli bi progurati neku Grkokatolicku religiju ili sta ti ja znam...

Ali dobro, na nama je da podrzimo svoju bracu dole koliko mozemo... Istorija pokazuje mnogo stvari, i zato ne brinem ja za srpski narod u buducnosti sto se tice tih granica... Ujedinicemo se mi svi Srbi u jednu drzavu na ovim balkanskim prostorima, kad za to dodje trenutak...

A sto se tice tih ujedinjenja, saveza ili cega vec drzava u regionu, koje pominje mirjanammm, od toga nema nista, mada ce doci do rasta saradnje drzava, odnosno nacija, u regionu u nekim stvarima jer smo sudbinski i po polozaju upuceni jedni na druge, a znacajnija saradnja ce se mozda ostvariti kada sve drzave budu teritorijalno zaokruzene, pre svega u etnickom pogledu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
nije im lako.

ni sami ne vjeruju u ono sto rade i govore...mlada drzava im nema ni reda u istoriji i kulturi, a da nema tjesne veze sa Srbijom.

ako izbrisemo Srbiju iz istorije i nacionalne svjesti...sta ostaje?
jednorozi, troglave azdaje i crnogorski vitezovi okruglog stola koji se hrabro borise za cast djeve...

to su ogromni kompleksi...
treba izmisliti citavu jednu istoriju i kulturu...a iz cega?
a pri tom im u samoj drzavi zivi ne mali broj ljudi koji se deklarise kao Srbi ( to im je rak rana)...pa im smetaju da budu etnicki cisti kao susjedi im...Hrvati.
kojima pocinju neki ozbiljno da se dive.

a onda, obican gradjanin mlade drzave koji nije zadojen fasistickim rezonom, zna odlicno da je to samo saka izroda iz garniture sa vlasti...koja je zasjela na tronu, pokupila kajmak u mutnim godinama, pa sad gamize po nacionalnoj televiziji i bavi se kulturom...izmisljanjem iste...a sve placaju iz dzepa...i te navodne istine i jezik...sve crni oni kupuju...

a imaju da kupe...jer su obicni kriminalci i ratni profiteri.

pa su kupili i neke glave iz redova Hrvata i muslimana iz Crne Gore- lingvisticari i nazovimo ih istoricari ( valjda da im sve to bude vjerodostojnije)...koji su jedva docekali da popljuju sve sto ima veze sa Srbijom...samo uludo bacaju pare...ovi bi radili to i za dzabe...

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Očekivano je da jedna mlada država radi sve na jačanju nacionalne svesti, pa i falsifikuje istoriju. Kad to rade svi što bi CG bila izuzetak?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.3
mob
Alcatel 
Ne brinite vi za Crnogorce, snaći će se oni i bez nas Srba. Uostalom danas nije popolarno niti poželjno biti Srbin, a zašto? Pa Tadić, Jovanović, Nikolić, Vučić, Dinkić, Dačić, Koštunica i da ne nabrajam druge "razloge".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
znajuci svoje zemljake i " svoju" mladu drzavicu...nisam ni ocekivala da ce preskociti budalastine...

u tu balegu...ovi koji je vode...sa obije noge su uskocili.

toliko predvidljivo...da nije bilo interesantno ni kladiti se.

ali narod i drzava koja svoje temelje gradi na lazima i mrznji....tesko da ima svijetlu buducnost.
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.3
mob
Alcatel 
Uostalom zašto je to toliko strašno, ako Srbe smatraju okupatorima? Šta onda da kažu Englezi, okupirali su ceo svet pa se toga ne stide?
« Poslednja izmena: 08. Maj 2011, 11:56:33 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Skoro sve države na svetu su manje-više izmenile svoju istoriju. Naročito deo o nastanku kako bi se opravdali razni postupci. Pa eto ne propadaju sve od reda.

Ne radi se sve to iz neke mržnje prema srbima, ovde je reč o ljubavi prema vlasti i težnji da se obezbedi opstanak države na duže vreme.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Apple 15
Strasno? Ne...
Smesno? Pomalo...

Da li me je briga? Apsolutno nije...

Da li je briga one koji su iz tih krajeva? Verovatno jeste...
Da li ih je sramota? Pa, oni ne mogu da promene vlast... to je ocigledno... razni kriminalci vode drzavu i dok ne zavrse na asfaltu, niko ne moze da ih smeni.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.3
mob
Alcatel 
Većinom ljudi nemaju dovoljno vremena da se bave ovakvim stvarima. Prosečni građani i kod nas i kod njih nemaju  blage veze šta se dešava. To je bitno za vladajuću elitu koja sebi nalazi što bolje mesto u istoriji. Inače da nije tako i da je sve pošteno Istorija bi uvek bila jasna i nedvosmislena. Ne bi trebalo da se skuplja građa, istražuje, ispituje i dokazuje. Danas nismo sigurni šta se desilo pre deset godina, a kamoli pre 1000. Svi akteri ulepšavaju menjaju i prilagođavaju dešavanja , kako bi oni bili što veći u pobedi, ili porazu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
meni je svaka laz strasna i potencijalno opasna.

osim toga, moji preci se sa tom istorijom nikako ne bi slozili...ali mrtvi su...nebitno.

u te jame i na ta mjesta i ratista gdje su pojedini ostavili svoje kosti...nisu tjerani da odu...borili su se iz uvjerenja.
niti su bili okupirani od strane Srba...

vjerovali su u tu zajednicku drzavu.
zeljeli su je.
borili su se za nju.
i umirali su za nju.

jesu li bili u zabludi ili ne...prica je na neku drugu temu.
i ta prica vec nije istorija.
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.