Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Cena RS-MMC kartica  (Pročitano 4038 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2178
mob
Nokia N85
Sto se kartice tice, isao sam u Uridijum, covek mi je rekao da je kartica bila pravljena kao dual voltage, ali da nije prosla na testiranju, ali odlicno radi kao single voltage, i a su drugu nalepnicu nalepili proizvodjaci - oni u fabrici ! Takodje je rekao da nema potrebe da brinem, da ce ona odlicno raditi kao single voltage.
zadjwhite sto se tice memorije kartice - njena memorija u stvari jeste 489MB, takodje mi je pokazivao karticu na kojoj pise 256MB, ubacim je u telefon - ono 245MB. Sad ti vidi 245MB x 2 = 490MB (489) sto je u stvari moja kartica ! - Kapirash ! Ni jedan hard disk nije tacan - npr. hard disk od 40MB moze biti npr. 39564MB. Tako isto i kartica.
To je zato sto 1MB=1024kb, a ne 1000kb - da je tako onda bi sve bilo OK !
Sto se tice Allocation unit size, znaci ne moze !
U svakom slucaju - veliko hvala djwhite !! Smile

Cekaj,cekaj da ne mijesas zabe i babe.Kada "nesto" ima 512MB to je 512MB i ta prica o 1KB=1024B nema veze s mozgom.Znaci ako je "nesto" 512MB to je 512MB ali je i takodje 500000KB (a ne 512000KB jer je 1KB=1024B).Sto se tice HDD ista je prica ako je HDD 40GB onda je on 40GB (a ne 36GB ili slicno).Ali isto kao kod memorije tako i kod HDD-ova samo formatiranje a pogotovo particionisanje "zauzima prostor" pa zato ti nemas nikada 100% "korisnog" prostora (jer je dio prostora na HDD-u rezervisan samim formatiranjem i particionisanjem_pa sta mislis gdje su podaci o file tajpu HDD-a i "tabeli" upisa,ispisa i "zapisi" o broju,velicini i vrsti "napravljenih" particija  :[115]Smiley.Zato pravljenje particija i formatiranje nije tako laicki posao kao sto se cini (broj i velicina particija kao i nacin formatiranja uveliko uticu na rad HDD-a a de ne govorim o tome da "glupo" particionisanje moze da ti "oduzme i do 20% "korisnog" kapaciteta HDD-a).

PS.Ako ti MMC ne da da je formatiras s zeljenim allocation unit size to je to tj. tako ti je kako ti je sto znaci da na toj MMC imas max. korisnog prostora 489MB i to je to.
IP sačuvana
social share

Ne koristi "kaps".Koristi "bold" kada hoćes nešto da naglasis.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
1kg=1000g a ne 1024kg. Uzgred, koliko kosta rs mmc dual voltage?
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
mob
Samsung S7
Auuu bre odakle vam tolike cene,,,,hmm mozda sam ja imao vise srece
Ne znam telefon ali evo info:
MMC 256 MB 1900 Din .........(I to je cena od pre 5 meseci kadsam je ja kupio)
Radnja se zove "Alo Alo" nalazi se u trznom centru na Vidikovcu(Pored Meka)
Kneza Viseslava neki broj

...Mada evo ja nisam u Srbiji vec mesec dana ....da nisu mozda u medjuvremenu poskupele ??
Da moram da se ogradim ja sam je kupio kad sam kupovao i telefon ....pa sam mozda i imao neki poupust da ga jebem ...
Mada proverite ....bas i mene interesuje sad

Pozdrav!!
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

sta reci

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3045
mob
HTC wildfire
dobices cenu  privatno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko odustaje zaslužuje neuspeh!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 867
Zastava Beograd
mob
Apple iPhone 3G

1kg jeste 1000g, ali 1KB je 1024B (citaj bajtova), zato sto se u racunarskoj tehnici a i sire (u elektronici) koristi binarni sistem (2^n), a ne dekadni (10^n), onda su ti svi umnosci stepena 2, a ne 10, kao sto je 1000=10^3, tako je 1024=2^10. Iz istog razloga su kapaciteti npa. memorija stepena 2: 64, 128, 256, 512...

zato se uvode npr. 2 oznake za "kilo", sa malim i sa velikim k, da bi se znalo da li se radi o 1024 ili 1000
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Pa Mus ono za 1024B je bilo zezanje, no dobro nema veze Smile Smile. Inače bavim se programiranjem jedno dvaest godina, a 12 živim dosta dobro od toga!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko odustaje zaslužuje neuspeh!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 867
Zastava Beograd
mob
Apple iPhone 3G
 Smile Smile
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2178
mob
Nokia N85
Nasmijaste me vas dvojica  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Ne koristi "kaps".Koristi "bold" kada hoćes nešto da naglasis.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Između ostalog svrha foruma je i da se razgali presvetli moderator Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.