Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Nov 2024, 08:10:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NLO istina ili laz  (Pročitano 13371 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.1
mob
SonyEricsson k-750i
bio sam na Vlasicu...planina u RS...kao nekve male pripreme sa klubom(kung-fu)...bilo je ljeto....noc...bez oblaka....posto na planini nema svjetlosnog zagadjenja(nema nikakvog vjestackog izvora svjetlosti)..koji bi mogao da ometa pogled u nebo...vidjelo se na hiljade zvijezda....ja posto sam vec znao za nlo gledao sam po nebu i gledao...ali nista...samo krhotine koje upadaju u atmosferu i sagorijevaju(zvijezde padalice)...vec sam se bio razocarao da necu nista vidjeti....tako smo pricali svi pod vedrim nebom...dok jedan lik nije rekao ljudi pogledajte ono...mi smo pogledali a prema nama su se priblizavali tri tanjira velicine punog mjeseca zaista veliki...necujno...ko da nepostoje...imao sam kameru..medjutim to je bila nesreca u sreci...jer amaterska kamera ne moze da snimi nista na noncom nebu...(probajte pa cete to vidjeti)....gledali smo tako jedno 4min dok jednostavno ta tri tanjira u formaciji pravouglog trougla (sa znatno vecom hipotenuzom u odnosu na katete)....nisu otisla iza horizonta potpuno bescujno.....nikad to necu zaboraviti i nadam se da cu nesto slicno ponovo doziviti i video-dokumentovati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
bio sam na Vlasicu...planina u RS...kao nekve male pripreme sa klubom(kung-fu)...bilo je ljeto....noc...bez oblaka....posto na planini nema svjetlosnog zagadjenja(nema nikakvog vjestackog izvora svjetlosti)..koji bi mogao da ometa pogled u nebo...vidjelo se na hiljade zvijezda....ja posto sam vec znao za nlo gledao sam po nebu i gledao...ali nista...samo krhotine koje upadaju u atmosferu i sagorijevaju(zvijezde padalice)...vec sam se bio razocarao da necu nista vidjeti....tako smo pricali svi pod vedrim nebom...dok jedan lik nije rekao ljudi pogledajte ono...mi smo pogledali a prema nama su se priblizavali tri tanjira velicine punog mjeseca zaista veliki...necujno...ko da nepostoje...imao sam kameru..medjutim to je bila nesreca u sreci...jer amaterska kamera ne moze da snimi nista na noncom nebu...(probajte pa cete to vidjeti)....gledali smo tako jedno 4min dok jednostavno ta tri tanjira u formaciji pravouglog trougla (sa znatno vecom hipotenuzom u odnosu na katete)....nisu otisla iza horizonta potpuno bescujno.....nikad to necu zaboraviti i nadam se da cu nesto slicno ponovo doziviti i video-dokumentovati

Čekaj, i to je videlo svega vas nekoliko?  Smile Nešto takve veličine bi se videlo kilometrima uokolo.
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC HD2
Zanjimljivo, asimov je rekao da je moguce da postoji mnogo civilizacija da na oko lupetam 3500 planeta postoji zivot, na 100 se razvilo inteligentno bice, na 50 ima svoje pismo, 10 je proslo kroz industrijsku revoluciju, a samo 2 poseduju nuklearno znjanje, takodje ima i formula za izracunavanje na koliko planeta je moguc zivot... videcu da nesto saznam o tome, sutra  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Kako kada se ne zna koliko planeta uopšte postoji. Nije da podcenjujem Asimova, ali...
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.1
mob
SonyEricsson k-750i
nece da mi ucita citiranje pa moram ovako.....to je vidjelo nas dvadesetak.......to je planina..na kojoj malo ko  zivi....sem u selima koja su ratom opustosena.....to se desilo ponoci oko 2h kada domicijelno stanovnistvo spava........a sigurno je taj nlo izgubio vidljivost nakon sto je presao u urbano podrucje.....(takav slican slucaj se desio i u Los angelesu USA....postoji snimak.....za vrijeme drugog svjetskog rata)...ameri su cak pucali u taj NLO...ali nista........prvo su mislili da je invazija Japanaca......zatim pogledaj i svjetla iznad Phoenix-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC HD2
Kako kada se ne zna koliko planeta uopšte postoji. Nije da podcenjujem Asimova, ali...

U pravu si ako mislis na formulu, ali danas cu vam reci precizno iz knjige o NLO precizno i napisacu formulu!

Izmena : Evo pogledajte malo ove linkove

Bitka nad LA u WW2:

http://www.rense.com/ufo/battleofla.htm

Informacije o WW2 Nacistickim letecim tanjirima:

http://forum.burek.com/index.php?topic=177282
« Poslednja izmena: 28. Feb 2007, 08:53:37 od Dr.Lift »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC HD2
U prilog postojanja zivota na drugim planetama govori i racun verovatnosti.Polazeci od racuna verovatnosti Asimov kaze da u nasoj galaksiji ima oko 300 milijardi zvezda.Zvezda slicnih nasem suncu , dakle  planetarnih sistema na kojima se mogao razviti zivotima oko 2.6 milijardi.Cetvrtina tog broja ima uslove za zivot.
Zivot na planetama traje oko 12 milijardi godina.Prva razumna bica su se pojavila 4.6 milijardi godina racunajuci od pojave zivota.Ta razumna bica kaze Asimov, grade civilizaciju oko 600.000 godina.Zatim unistavaju planetu I civilizaciju tako da je obnova zivota na toj planeti nemoguca.Postojanje homo sapiensa po Asimovu je moguce na 32.520 planeta.Od tog broja na njih zive 540 inteligentna bica.I to uglavnom ili u gradovima ili se bave poljoprivredom.Od njih 270 je stvorilo pismo, 20 znanost, 10 je proslo industrijsku revoluciju a samo dve misli Asimov poznaju nuklearnu energiju.

Koliko je mogucnost postojanja vanzemaljskih civilizacija, trebala bi pokazati takozvana Drakeova formula.Ona glasi:

N = n x P1 x P2 x P3 x P4 x t/T (Pa izracunajte, ko dobije tacan rezultat neka se javi  Smile)

Evo sta znace navedeni znaci u formuli: N je broj visoko razvijenih civilizacija koje postoje u Mlecnom putu istovremeno kad i nasa, n je ukupan broj zvezda u nasoj galaksiji, P1 verovatnoca da zvezde imaju solarni system, P2 je verovatnost nastanka zivota na nekoj planeti, P3 je verovatnoca da se razvije inteligentni zivot, P4 je verovatnost da taj zivot dosegne tehnoloski nivo, t je srednja vrednost trajanja tehnoloske ere i T je starost galaksije.

Sa obzirom da je nemoguce tu formulu resiti do kraja sa proverenim podacima to su i njeni rezultati u oblasti nekakve statisticke vrednosti.No koliko god formula pouzdana bila  statisticka vrednost za zakljucivanje, moze se videti iz ovog primera : covek moze da igra loto ceo zivot a da ne dobije svih sedam brojeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.1
mob
SonyEricsson k-750i
to je formula koja se odnosi samo na mlijecni put...koliko sam razumio.....a u univerzumu ima jos 300milijardi galaksija kao sto je mlijecni put...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
laz naravno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

blaaaaaaaaaaaaa

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
SonyEricsson 
Pa lepo,mada ja mislim da iako smo skloni samounistenju da nasa rasa predstavlja poseban oblik zivota koji ,po meni,ce da prezivi sve svetske okrsaje(koji su potrebni da bi se smanjila populacija_zakon prirode) i da za ne tako dug period krene u isisavanje svih zivotnim uslovima plodnim planetama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Nov 2024, 08:10:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.