Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Млада Холанђанка организује туристичке туре по Београ  (Pročitano 421 puta)
18. Apr 2017, 01:31:18
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Млада Холанђанка организује туристичке туре по Београду

У Србији је први пут била пре десет година када је као студенткиња путовала са колегама. Допао јој се Београд и са 28 година решила је да овде организује туристичке туре и то у југословенском олдтајмеру.

Холанђанка Лизи Меј до 28 године пропутовала је пола света, студирала маркетинг у Риму, а онда одлучила да живи и ради у Србији.

Купила је аутомобил „заставу 1.300“ и уредила га тако да нико не остаје равнодушан кад га угледа. Отворила је фирму, запослила лиценцираног туристичког водича и осмислила јединствене туристичке туре по престоници – краљевску, гангстерску, Земунску, Османску и Комунистичку „Тито туру“.

„Идеју сам добила у Москви на уличним тркама.Тамо је било скупих модерних аутомобила, али је мени привукао пажњу „москвич“. Москва је за мене била далеко. Пре тога сам била у Београду, заволела овај град и сад сам ту“, каже Холанђанка.

Лизи воли вожњу. Од 18. године учествовала је на рели-тркама за жене.

„На тркама сам била једном прва, и у другој трци друга. Имала сам саобраћајну незгоду због које су ми родитељи рекли да бирам између њих и рели-трка. Прва сам жена возач која је возећи 'мини-морис' обишла 49 земаља“, додаје Лизи.

За старији аутомобил се одлучила јер је странцима занимљивији од новијих модела.

„Кад нас виде на улици људи из Србије свирају, машу... Нама је лепо када видимо да је људима лепо и да се радују кад нас виде. Будимо сећања на прошлост“, сматра млада Холанђанка.

Лизи први пут ускршње празнике проводи у Србији, а у посету су јој дошли и родитељи. У београдски начин живота се лако уклопила, јер каже да се овде лако стичу пријатељи а људи су љубазни, гостопримиви и одлично говоре енглески. Лизи говори пет језика. Српски разуме, мада каже да је граматика тешка.

„Долазим из Холандије, живим у Београду, била сам у 49 земаља и волим ћевапчиће“, храбро се опробала Лизи да објасни и на српском језику.

Вожња са стручним објашњавањем траје два сата а у популарни „тристаћ“ најчешће седају парови.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.