Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Jun 2025, 20:58:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nil Armstrong progovorio o spuštanju na Mesec  (Pročitano 10598 puta)
25. Maj 2012, 18:15:29
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Svet će sigurno još dugo pamtiti Nila Armstronga kao prvog čoveka koji se prošetao površinom Meseca. Takođe je dobro poznata činjenica da američki astronaut vrlo retko govori o legendarnom 'velikom koraku za čovečanstvo'.

Zato je poduthvat Alexa Malleyja, koji je nedavno uspeo da dobije jednosatni intervju sa Armstrongom, veliko i prijatno iznenađenje za sve fanove svemirskih istraživanja.

Armstrong kaže da je još kao učenik osnovne škole postao fasciniran svetom letenja i odlučio da će nekako biti uključen u isti. Prošao je školu za pilota, a potom je služio u Korejskom ratu.

Osam godina po njegovu završetku, 1961. godine, SAD je uspeo da pošalje Alana Sheparda na visinu od 187 km u letu koji je trajao 20-ak minuta. Te godine predsednik J. F. Kennedy je pred Kongresom, a 1962. hrabro objavio: da je odlučeno da se ide na Mesec.

Jaz između leta od 20 minuta, ističe Armstrong, i odlaska na Mesec bio je tehnički nepojmljiv, međutim u narednih 10-ak godina NASA-ine misije Apollo testirale su različite delove tehnologije pogona, navigacije i komunikacije potrebne za veliko putovanje.

'Mesec dana pre lansiranja Apolla 11 odlučili smo da je vreme da pokušamo da sletemo na površinu. Mislio sam da je verovatnost da se sa tog leta vratimo na Zemlju oko 90 posto, ali i da je šansa da uspemo da sletimo iz prvog pokušaja samo 50 posto', rekao je Armstrong.

Kada su Armstrong i Buzz Aldrin u modulu Eagle silazili prema površini Meseca, računar je za sletanje odabrao obronke ogromnog kratera prepune velikih stena.

'To nikako nije dobro mesto', rekao je tada Armstrong i odlučio ručno da skrene letelicu prema zapadu, do ravnijeg područja u kojem nije bilo toliko kamenja. 'Preostalo nam je goriva za samo 20-ak sekundi leta', prisetio se Armstrong za CPA Australia.

Kada su konačno sleteli i on izgovorio svoju slavnu rečenicu o 'malom-velikom koraku', na Mesecu ih je čekalo toliko puno posla, da nije bilo vremena za neko duže mozganje o tome gde se zapravo nalaze.

Teorije zavere

Armstrong se u intervjuu osvrnuo i na teorije zavere prema kojima čovek nikada nije bio na Mesecu, prenosi tportal.

'Ljudi vole teorije zavere. One su vrlo privlačne. Međutim, mene one nikada nisu zabrinjavale jer sam znao da će jednoga dana neko ponovno otići tamo i naći kameru koju sam ostavio', rekao je slavni astronaut.

Smedia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Samsung GT-S7580
Teorije zavere prema kojima čovek nikada nije bio na Mesecu.

Обожавам теорије завере, супер звучи..  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Baš lepo, lepo je kad se čovek seća svih detalja od pre 40 i kusur godina.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Znam babu koja se do najsitnijih detalja seća svog venčanja pre pedeset godina.
Važni događaji se čoveku zauvek urežu u sećanje.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
Međutim, mene one nikada nisu zabrinjavale jer sam znao da će jednoga dana neko ponovno otići tamo i naći kameru koju sam ostavio', rekao je slavni astronaut.
Није лако наћи је у пустињама Неваде.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Citat
Međutim, mene one nikada nisu zabrinjavale jer sam znao da će jednoga dana neko ponovno otići tamo i naći kameru koju sam ostavio', rekao je slavni astronaut.

Smile

Je l' ste čuli priču da je na jednoj zabavi kada su ga upitali kako se osećaju noge koje su hodale po Mesecu, on je samo pogledao u noge i plačući otišao sa zabave?

A Clockwork Orange tretman vršen na njemu? Kjubrik bio reditelj prevare? Zašto Kjubrik u filmu The Shining prikazuje malog Dannyja kako se igra sa loptom u džemperu Apolo 11 i kada teniska loptica dođe do njega on polako ustaje, dok se tačno vidi kako raketa uzleće. Da podestim, Odiseja 2001 je snimljena 1967 a sletanje na Mesec 1969. Kjubrik je posle filma Lolita otišao u GB. To je bila 1962. godina, ista ona u kojoj je Kenedi najavio da će čovek putovati na Mesec.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ja bi se secala za 3 zivota.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Linux
Browser
Chrome 17.0.963.33
Citat

Smile

Je l' ste čuli priču da je na jednoj zabavi kada su ga upitali kako se osećaju noge koje su hodale po Mesecu, on je samo pogledao u noge i plačući otišao sa zabave?

A Clockwork Orange tretman vršen na njemu? Kjubrik bio reditelj prevare? Zašto Kjubrik u filmu The Shining prikazuje malog Dannyja kako se igra sa loptom u džemperu Apolo 11 i kada teniska loptica dođe do njega on polako ustaje, dok se tačno vidi kako raketa uzleće. Da podestim, Odiseja 2001 je snimljena 1967 a sletanje na Mesec 1969. Kjubrik je posle filma Lolita otišao u GB. To je bila 1962. godina, ista ona u kojoj je Kenedi najavio da će čovek putovati na Mesec.  Smile

ma kako da nismo culi junace? licno ja pita Nila posle dese't piva i on zaplaka i pobjeze!

ehhhh ali si mu ga sukno' :-) Imas njuha za detalje nema sta? mis'm Kjubrik i zavjera sletanja na mjesec. A cekaj malo to je bila godina posle Praskog proljeca i ostalih protesta...hmmm nesto mi je to sumnjivao...a ko li je bio prvak svijeta te godine u bacanju loptica? aaa?
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 17:58:43 od najvise88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Tri bambija za tebe!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Koja fora, seca se kad je krocio na mesec a to nije uradio, koji bedak....  Smile
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Jun 2025, 20:58:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.