Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 18:29:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nije život jedna žena..  (Pročitano 4932 puta)
26. Jul 2011, 12:37:57
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
(malo Ilića Smile)

nego,tema.

Полигамија (грч. πoλυ, γαμoσ - више бракова) је брачна веза једног мушкарца са више жена или обрнуто. Постоје три специфична вида полигамије: полиандрија (када жена има више од једног мужа) и полигинија (када мушкарац има више од једне супруге), и групни брак (нека комбинација полиандрије и полигиније). Супротност полигамији је моногамија.

Полигинија је најчешћи вид полигамије. У традиционалном смислу се и данас практикује у многим афричким културама, укључујући јужну Африку, и већи део јужне и централне Африке.

Братска полиандрија се традиционално практиковала међу номадским тибетанским племенима, као и у Непалу, и деловима Кине. Ова врста полиандрије значи да два или више браће деле једну жену, и имају једнак сексуални приступ према њој.

ovo me zanima,zanemarimo kako to doživljava okolina. Voljela bih da mi učinite uslugu i iskreno zamislite sebe u svim ovim situacijama( u nekoj već jeste,ako ste u braku,ali me zanima kako lično doživljavate zajednicu sa više muškaraca i jednom ženom,više žena i jednim muškarcem..kako se ,po vašem mišljenju ,osjećaju ti muškarci/žene u datim situacijama?

kao inspiracija mi je služila i sledeća emisija

http://en.wikipedia.org/wiki/Sister_Wives

bili su i kod Opre,pričali o medjuljudskim odnosima..tu ne može da se prikrije potištenost,nelagoda..njima je kao lijepo,to su željeli,on ima ljubavi za sve...ali bio je isječak iz neke od ranijih emisija gdje on i prva žena slave 20 godina braka. ona njega pita-a  da ja imam još jednog muža,kako bi se ti osjećao?
on je zgadjeno gleda i kaže-tako vulgarnu ideju,vulgarnu situaciju tebe sa više muškaraca ili ljubavnika..ne mogu da zamislim. to je protiv Boga i svega u šta vjerujem.
na tu scenu mnogi su se smijali u čudu.

nadam se da sam jasno forsmulisala temu,čisto me zanima vaš stav o ovome,zamislite sebe i partnera u takvoj situaciji
« Poslednja izmena: 26. Jul 2011, 12:39:06 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
nije to za ovaj nivo svesti.

over & out.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Apple 15
Uuuu... tesko pitanje.... koje se svodi na dve stvari - dogovor i sujetu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Cist dogovor i prihvatanja nekih stvari...

Najvise zavisi i od kulture. Muslimanima uspeva poligamija jer im je takva kultura i navikli su na to kao nesto normalno. Druga stvar je: muslimanske zene(u nekim slucajevima) nemaju bas neka prava kao zene u braku i ne bune se previse kada muz uzme drugu zenu. Drugo je ona serija "Zade", ona je malo protkana zapadnijim uticajima.  Smile

Kod nas nikada ne bi uspelo jer nemamo takvu kulturu. Cak i kada bi uspeli da prodjemo drustvenu osudu i uopste se ne obaziremo na nju, ne mogu da zamislim slucaj gde se te 2-3 zene(ili 2-3 muza) ne bi pobili u rekordnom roku jer vecina nema takav sklop licnosti da bi mogla da prihvati da deli svog supruznika u braku(to je ova sujeta sto je Anea pominjala)

Sledeca stvar je: To izgleda mnogo lepo "na papiru. Imas 3 zene(ili 3 muza), svi znaju jedan za drugog, ne bune se, jedna/an ce da kuva, druga/i da cisti kucu, treca/treci (ili u najboljem slucaju svi zajedno Smile ) je za krevetne aktivnosti.  Smile Realnost je malo drugacija pa bi se to neko "slaganje" svodilo na to da se njih tri/trojica ili toliko gloze da se biju izmedju sebe na dnevnoj bazi ili toliko slazu da bi ostavili vas kuci a oni otisli u soping ili kafanu.  Smile

Licno, jedna zena(u smisli braka) je sasvim dovoljna. Od dve bih vec imao neverovatnu dozu stresa a od tri vec ubilacke ili samoubilacke tendencije tako da se ni jedno ni drugo ne isplati.  Smile
« Poslednja izmena: 26. Jul 2011, 14:36:21 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Samsung 111111
Da se upisem..trebace mi smeh ovih dana  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
kako se zove britanska glumica, dobitnica oskara, specificnog izgleda koja je u braku i ima dvoje djece, ali vec godinama sa njima zivi i njen ljubavnik...sto izaziva zgrazavanje puritanaca, a dojmi se da oni funkcionisu dobro Smile

znam da ljudski odnosi uvijek podrazumjevaju odredjenu tezinu, pa cak i kada se cini da su laki...da izmedju dvoje ljudi ( bilo da se radi o ljubavnicima, prijateljstvu, porodicni odnosi...) tece lagano...to uvijek podrazumjeva odredjeni napor...da funkcionise, da se odrzi...

gdje su emocije...tu je i prilika da se se zagovna...

sto sam starija sve vise vjerujem da je umjece kontrole emocija, pravilno imenovanje istih, prepoznavanje kod sebe citavog spektra osjecaja koje znaju da mute i pomute pravilno sagledavanje i odnosa i svijeta oko nas...tu je i prilika da volite na nacin koji nije destruktivan....ni po vas, a ni po ljude oko vas.

licno, u biti sam monogamista, ideja i mogucnost da volim i da pripadam jednom muskarcu citavog zivota meni ne izgleda zastrasujuce...

zato sto mi se dopada stvar dogovora izmedju dvoje ljudi koji se vole, a dogovor i ideja o vjernosti nema nuzno i iskljucivo veze sa fizickom prevarom, koliko sa idejom odanosti...pripadnosti...jednoj ideji i zajednistvu koje podrazumjeva zajednicku pricu, hodanje kroz zivot, specificni odnos prijateljstva kroz dobro i zlo...razumjevanje...podrzati...dozvoliti da sazrijevamo zajedno...dozvoliti nekome da te upozna do srzi i da postuje to sto vidi kod tebe...

meni se svidja kod ljubavi onaj dio koji se ne vidi na prvi pogled, ono sto zna da izroni poslije velikih strasti , (kako vec znaju odnosi da pocnu), ona dubina i kompleksnost izmedju dvoje ljudi, kad znas da vidis i osjetis vrijednost osobe sa kojom si dugo i sa kojom si prosao toliko toga mimo orgazma i strasti, pa da uspijes bez vecih problema reci ne izazovu drugog tijela i onoga sto te vuce tom nekom drugom...

postovanje je meni...najveci odraz ljubavi koje mogu da imam prema nekome.

sa druge strane, vidim i znam, da i ljudski odnosi neminovno evoluiraju, a nikada i nisu podrazumjevale sablon...
ljubav i odnosi izmedju dvoje koje se vole...uzasno su kompleksni...

pocinjem da se ne cudim  raznim dogovorima koje ljudi umiju i mogu da donesu izmedju sebe.
i sada i oduvjek.
prosto...razliciti smo...razlicite nam stvari trebaju...

ako vidim i osjecam da to izmedju njih funkcionise i da oboje nalaze zadovoljenje u tome, bez obzira sto je mozda meni strano...mogu da kazem samo " bravo!"...  Smile

bitno je da ljubav nije mucenje i robija i da je dusa neostecena...
bitno je da nista nije gluma, a ni napor...pa ni vjernost...ili nemogucnost da se zivi monogamija.
bitno je i naci osobu koja razumije i zeli isto sto i ti.

onda je i misljenje ostatka svijeta...potpuno nebitno.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2011, 15:11:19 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
kako se zove britanska glumica, dobitnica oskara, specificnog izgleda koja je u braku i ima dvoje djece, ali vec godinama sa njima zivi i njen ljubavnik...sto izaziva zgrazavanje puritanaca, a dojmi se da oni funkcionisu dobro Smile

Tilda Swinton
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
krsh.

kako je ta nasla dvojcu da je tovare?

jbt moram da nabavim pare. sa parama su cuda zaista moguca... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Apple 15
menage a trois..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 18:29:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.