Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Николић за СРБИЈУ!  (Pročitano 789 puta)
15. Jun 2004, 23:53:39
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
уторак 15.06.2004.

Томислав Николић: Даме и господо новинари, јуче су медији извештавали о седници министара земаља Европске уније и о саопштењу које је тим поводом издала Кристина Гаљак.

Иако се очекивало саопштење министара, они то саопштење нису издали, такод а постоји само саопштење портпарола Високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност, Кристине Гаљак. У том саопштењу госпођа Гаљак каже да се Европска унија нада да ће народ Србије још једном јасно рећи не стагнацији и изолацији из прошлости и гласати за европску будућност своје земље. "Сви демократски лидери Србије треба да раде заједно како би остварили тај циљ", каже се у писаном саопштењу портпарола Хавијера Солане.

Ја сам данас упутио писмо министрима иностраних послова земаља Европске уније, у коме сам цитирао тај део саопштења Кристине Гаљак. Добићете касније овај текст, али могу само део да вам прочитам: "Поштовани господине министре, обавештавам вас да сам апсолутно против сваке врсте стагнације моје Србије и изолације из прошлости, а посебно против сваке врсте политичког и економског назадовања којим је Србија била изложена претходних година. Не знам ни на кога ни на шта сте мислили, али сам уверен да нисте мислили да је глас за европску будућност глас за уништење политичких институција Србије са којим смо се суочавали за време бившег режима који представља мој противкандидат. Уверен сам да сте против сваковрсне корупције у врховима власти, а сигуран сам да не подржавати ни мафијашко деловање режима, као ни ону врсту сарадње са Европском унијом која се састоји у државној акцији препродаје хероина и кокаина деци са Запада. Такође, надам се да демократским лидерима не називате оне који су изумели гласање у Народној скупштини даљинским путем из летовалишта у Турској и Грчкој, као ни оне који су подваљивали Европској унији и произвели шећерну аферу, или оне који су у поступку приватизације "Сартида" опљачкали немачку банку.

Истовремено, сигуран сам да никада нећете подржати даље уништавање српских фабрика и производних погона, већ да реформаторимна називате оне који би Србију да покрену из жабокречине криминала, корупције, неспособности и неодговорности. Користим ову прилику да вас уверим да ћу као председник Републике Србије своју дужност обављати у интересу грађана Србије и да ћу земљу водити у складу са свим прихваћеним међународним стандардима. Такође, желим да вас уверим да ћу водити политику мира и да ћу штитити права сваког грађанина Србије, без обзира на његову етничку, верску или политичку припадност, јер то је моја политика и политика странке којој припадам.

Спреман сам да сарађујем са свим земљама у свету, у циљу остварења демократских начела, као што сам спреман и да се одлучно супротставим сваком виду криминала у Србији. На крају, господине министре, желим да вас уверим да ћу супротно тврдњама политичких противника промовисати инвестирање страних компанија у Србији, и да ћу бити гарант правне сигурности иностране имовине и капитала у мојој земљи".

И још да искористим прилику да вам саопштим да ће слоган за други круг председничких избора, мој слоган бити "Николић за Србију". Ја мислим да кандидат за председника дугује Србији а не Србија њему. Ако имате неко питање, изволите.

Новинар: О чему сте јуче разговарали са премијером Војиславом Коштуницом?

Томислав Николић: Па, ја сам видео да сте и ви покушали од њега да добијете неку информацију, па нисте добро прошли. Ја сам јуче учинио оно што ћу учинити и 28. јуна. Позвао сам као победник на председничким изборима председника Владе да решавамо кризу која настаје у земљи. Њему су у току прекјучерашњег дана из Владе побегли сви коалициони партнери. Он је остао сам у тој Влади. Та Влада би требало да држи седнице Народне скупштине а има упориште у бирачком телу од једва 13%. За мене је то велика криза, ја желим да помогнем тако што ће бирачи, моји бирачи и бирачи Српске радикалне странке, добити од мене инструкције како да се понашају ако неко понови немиле догађаје из прошлих времена. Овде се власт увек отимала. Хтео сам да питам председника Владе шта он намерава да учини у идућа два дана, шта намерава да предложи. Србија то од њега очекује. И он је рекао да му треба једно два дана да обави консултације, и видим да обавља интензивно консултације у својој странци.

Ништа друго, ја никакав предлог нисам дао, али не могу да замислим да од момента расписивања ванредних парламентарних избора до конституисања нове Владе да они који су сада у Влади остану у Влади. Ако се већ Србија дели на криминалце и оне друге, и Влада мора тако да се подели. Рекао сам му ако га криминалци напуштају, да се онда и он изјасни, је ли иде са њима или његова странка остаје сама.

Новинар: Хоћете ли учествовати на овом ТВ дуелу са Борисом Тадићем у Хајату?

Томислав Николић: Ја сам у четвртак прочитао у новинама да је неко заказао телевизијски дуел Томиславу Николићу и Борису Тадићу у Кристалној сали хотела Хајат, за уторак у 12 часова, иако је био тек први круг председничких избора и није се знало ко ће ући у други круг. Зачудило ме је, али сам видео да је у питању нека ујдурма. Јуче у 11,59 минута и 24 секунде добио сам факс којим ме Удружење Савез страних инвеститора позива на некакав ТВ дуел, и очекује од мене одговор до петка, 11. јуна. Јуче је био понедељак, 14. јун, и то имате овде на факсу који сам добио од "Маја Гедошев". Ја сам добио 14. јуна факс да се изјасним до 11. јуна да ли ћу да учествујем на некаквом скупу. Е, то вам личи на кампању Бориса Тадића.

Ја сам понудио државној телевизији, ради се о кандидатима за председника Републике, та телевизија је ваљда још увек државна, и извињавам се другим телевизијама које не ценим мање од државне телевизије, али сматрам да је ово прилика да државна телевизија организује ТВ дуел председничких кандидата. Ако бдуу ћутали још неко време понудићу некој другој телевизији. Јесам по важности у држави, али не то по мојим мерилима, то за мене није најважнија телевизија и није најобјективнија, али желим да покажем колико ценим државне институције.

Новинар: У Хајат не идете?

Томислав Николић: Не, идем у Вршац данас, у кућу једног домаћина. Ја настављам кампању. У Хајату сам био само кад амбасаде неких земаља одржавају пријеме.

Новинар: Са Коштуницом сте рекли да сте јуче разговарали и да је рекао да му треба два-три дана да размисли. Имате ли представу о чему размишља?

Томислав Николић: О томе што сам ја њему изложио као проблем ситуације у земљи. Па, можда ви не схватате, за вас је све ово игра, али ситуација у земљи је јако сложена, изузетно сложена. Влада је у децембру формирана противно вољи грађана. Влада нема председника, тамо је сваки председник странке који учествује у Влади уједно и председник Владе. Кад он каже својим посланицима: "Не улазите на седницу Скупштине", тог дана Скупштина не ради, тог дана иду код Војислава Коштунице и износе му уцену. Војислав Коштуница је председник Владе под уценама коалиционих партнера. Њему је Велимир Илић у кампањи рекао да ће да гласа за Карића, њему је Г17 плус рекао да ће да изађе из Владе ако ја победим. Ја сам победио, Г 17 плус је у току вечери отишао код Тадића и изразио своју подршку Борису Тадићу. Те Владе више нема, Србија нема Владу, Скупштина је у ванредном заседању. Можда ви нисте забринути за судбину земље, ја јесам, веома.

Новинар: Шта је за вас решење, нови избори или можда да формирате нову Владу?

Томислав Николић: Војислав Коштуница нас је неколико пута окупио. Радило се о Косову и Метохији, радило се о припремама за израду Устава, али је успевао да окупи све представнике парламентарних политичких странака. Једини прави пут је да нас поново окупи и да разговарамо отворено о свему. Ми морамо да имамо ванредне парламентарне изборе одмах, јер Владино упориште је 13 процената бирачког тела. Формира се нови ДОС, Тадић, оздравели Лабус, Велимир Илић. Очигледно, формира се нови ДОС. Тај ДОС тренутно има више бирача него Војислав Коштуница. Па, не може на власти да буде онај ко нема већину бирача. Нема ни већину посланика сада. Председник Владе мора да предложи решења, а ми с тим да се сложимо или не, и да се то спроведе преко Народне скупштине. Да се натера председник Народне скупштине да поштује то, ако неће он, изабраћемо новог председника ад хок, на два дана. Али, ја мислим да сада и Г17 плус жели нове изборе. Ја мислим да сад само Борис Тадић не жели нове изборе. Припада јако лошој странци.

Можда нисте обавештени да су Русија и Стејт депармент дали истоветне изјаве, да су избори унутрашња ствар Србије. Да су нешто друго рекли, данас би освануле новине.

Ми настављамо кампању, мало другачију него до сада. Много људи нас је видело сад, сад ћемо имати прилоге за телевизију углавном. Стићи ћемо где нисам стигао у ових месец дана. Ви ћете добити сада ово писмо, а ми нећемо имати ових ванредних конференција за штампу, ово је ипак било нешто о чему сам морао да вас обавестим, али редовне конференције ће бити четвртком у 13 часова. Хвала вам.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Nemam protiv Tome Nikolica nista mislim da bi bilo fer od Kostunice da ako vec oce da formira koncentracionu vladu da ustupi Radikalima nekoliko resora to bi bilo fer  Smile Zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Хехе јок, у тој чорби радикала бити неће, ту ћете ви сви остали да се кувате, али без нас  Smile .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Kako god okrenemo, neka corba nam ne manjka. Ili su tu SPS i pratece mu stranke, ili DOS corba (da ne kazemo buckuris) ili DSS i ostale stranke... A cela nam se nacija lepo kuva i krcka i umire od gladi...
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Хехе него оно наше није било чорба, за чорбу треба више састојака (на пример 18 Smiley), оно наше је пре било као месо и пржени кромпирићи Smile.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.