Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:31:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ni Kosovo ni Evropa  (Pročitano 14880 puta)
Hronicar svakodnevice

Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung 
http://sh.wikipedia.org/wiki/Kosovo

Naravno nije wiki sto odsto istinit ali bih rekao da je priblizan u ovom slucaju
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 11:24:16 od G_n_e_f_c_z »
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung 
па и сад има шиптара по свим градовима,па ајде да им дамо све јер како ти кажеш нема силе којом ми то можемо да вратимо  Smile

Ima ih ali ne u odnosu 92% na prema 5%
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Mac OS X v: 10.6.7
Browser
Safari 533.21.1
ako uzmemo u obzir oko 200 000 prognanih srba i jedno 80 000 na sjeveru i jugu isto oko 80 900 000 koliko kazu da ih ima ispada da cak i da je cifra 2.1 milion istina da ostalih ima oko 1.6 onda uzmimo cigane i druge ne albance kojih sigurno ima oko 100 000 i vise hiljada plus onih siptara koji su napustili kosovo i koji i dalje idu glavu dajem da ih nema sad na njemu ni 1.3 1.4 000 000 ...
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Qtek 小米
G_n_e_f_c_z колико ти имаш година кад наседаш на провокације и подметачине ових европејаца ? Признањем Косова би се само приближили ЕУ и западним силама, хтели ми или не то је сасвим природно, а удаљили би се од Русије и осталих земаља које бране суверенитет Србије.

Да је овај кретен написао у блогу да је паметно да одржавамо Тадићев статус кво т.ј. да их формално не признамо и да уједно одјебемо ЕУ са чиме се једино слажем то би имало више логике, али овако то је обична подметачина и вређање интелигенције просечног Србина.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Izvor: Tržišno rešenje

Smile  Smile  Smile

Citat
Mnogo važnije od toga, Albanci na Kosovu nikada neće hteti da budu deo srpske države, a oni čine skoro 95% stanovništva na Kosovu. Šta je srpski nacionalni interes na Kosovu? Da se pravi neka nova balvan revolucija i postavljaju barikade od kojih će neku štetu imati jedino lokalni Srbi i niko više? Da li je srpski nacionalni interes da Srbija ima 2 miliona ljudi koji ne priznaju državu? S druge strane, da li srpski patrioti i veliki branioci Kosova zaista žele dvojezičnu i dvonacionalnu državu Srbiju? I Albanca za premijera ili spikera u Skupštini? Kako bi to izgledalo? A dvojezični saobraćajni znaci i državna televizija? Ili se oni možda još uvek nadaju da će uspeti da ostvare Slobin propali projekat jurenja Albanaca sa Kosova i zadržavanja samo teritorije, a bez stanovništva?

Ovo su mi omiljeni argumenti forumskih teletabisa Smile , gde teletabisi kao hoce da kazu:" Ma jeste to nepravda i krsenje medjunarodnog prava, ali sta da radimo kad je realnost takva da 92% ljudi sa Kosova, ne samo da ne zele da zive u Srbiji, vec mrze sve sto ima predznak Srpsko - to je ralnost koja se ne moze promeniti"
...i to je OK.

Ali kad ih pitas - a kakav je tvoj stav po pitanju cinjenice da 100% Srba u RS ne zeli da zivi u Bosni i da mrzi sve sto ima predznak Bosanskog i da imaju vec, maltene, nezavisnu drzavu, i da vec 20 godina sve ukazuje na to da Bosna nikako ne moze da funkcionise i da je to nepromenjiva realnost?

Tu vec neces da naidjes na ovakav stav" Pa da, realnost je da Srbi ne zele da zive u Bosni i da treba prihvatiti realnost"...tu vec imaju potpuno drugaciji stav  Smile

Jebeni licemeri bez morala!

Kao u interesu je Sbije da ostaen bez Kosova sa jedne strane i u interesu je Srbije da se RS utopi u unitarnu Bosansku dzamahiriju.

Jebeni licemeri bez morala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Бора Ђорђевић: Срби више нису своји…

2 Votes

Милан БАБОВИЋ | 17. септембар 2011. 20:54 | Новости

Bora Čorba Музичар и песник говори за „Новости“: Спрема се отцепљење „Горње“ и „Доње Војводине“, „Чарапаније“, „Републике Златибор“. Бићемо нуклеарно сметлиште Европе…

РЕПОРТЕРИ у паници, кажу пожар на граници. Окривљују хулигане који своју земљу бране. Не би се Шиптари борили, него их мангупи наговорили. Можеш да се к….. Тачи, с туђом војском јеси јачи.

Рок легенда, поета, бивши голман, идеолог Партије обичних пијанаца или краће Бора Чорба, из своје свеске нам казује нове сочне стихове, док једним ухом ослушкујемо вести о драми на сверу Косова.

Стрепи, каже, да нека варница опет не упали буре барута. Подсећа нас на то да је административну линију пет пута „пробијао“ са својим бајкерима носећи хуманитарну помоћ. Искрено нам признаје да га је страх за многобројне пријатеље које доле има.

Давно сам упозоравао да моћници желе да нам ампутирају Косово. Његова продаја почела је давно, али је своју ескалацију доживела довођењем ове срамне екипе зване Еулекс. Ми ту не можемо много да урадимо. Можемо само да тврдоглаво бранимо да је Косово део Србије и да никада не одустанемо од тог става, ма колико то била утопија. Вреди се понекад борити и за нешто што је унапред изгубљено. Неправда коју нам наносе је очигледна, али од борбе против ње не смемо да одустанемо.

“ВИКИЛИКС“ * Пратите ли „Викиликс“? Шта вам говоре депеше Американаца о нашим лидерима? – Није то ништа ново. Немачке окупационе власти су јавно замолиле Србе да толико не „друкају“ једни друге. Нису могли сиромаси да похватају све те наше пакости и нечовештва.

* Како ми мали да се изборимо против те неправде и голе силе које су постале погонско гориво новог планетарног поретка?

- То су, нажалост, неизбежне честице и има их у сваком џепу глобалних господара, па све до месне заједнице. Мене тренутно брине наша драма и немам куд него да закључим: Србија стоји на рубу амбиса, мудро вођена од телетабиса. А, на глобалном плану је ова слика: Свеједно Србија, Авганистан, Либија, моћни хоће мртво, неће ништа живо, свеједно Тора, Куран ил Библија, то су измишљотине и безвредно штиво.

* Има ли ишта лепо да види анђео из ваше песме у овом нашем дому?

- Анђео има шта да види, али можда види горе него у време када је настао 1985. године. На неки начин, та песма је предсказала ово што нам се дешава. Имам утисак да је сада још горе.

* Шта више боли: колективна летаргија или све празнији стомаци?

- Највише пече та апатија. Осећање немоћи да се ствари промене набоље. Срби више нису своји. Утапамо се полако у мочвару новог светског поретка. То ми никако не одговара. Људи су безвољни, боре се за пуки опстанак. Ретко се осмехују. Можда је и то највећи пораз у овом свеопштем пропадању. Кад боље погледам човечанство, онда ми дође да напустим чланство. Јер се данас људска бића зову људска без покрића.

* Има ли наш безалтернативни пут у Европу некакво покриће?

- Не знам зашто би ме примали у Европу, када сам Европљанин по месту рођења. Та ЕУ је једна неоколонијалистичка творевина. Тетка мог другара Багзија 20 година ради у Салцбургу у фабрици текстила, и пре неки дан су јој рекли да може да задржи посао ако оде да ради и живи у Румунији. Ето, то бисмо и ми били за ЕУ. Само јефтина радна снага и нуклеарно ђубриште Европе. Ваљда је јасно да нам је присела, помоћ г….. из Хага и Брисела.

* Где је онда наш пут? Куда да кренемо да не бисмо остали изоловани?

- Ма колико да сам био против Тита, морам да му скинем капу за успешно балансирање између Истока и Запада. Што се мене тиче, ево предлога: Руска се база зове „Годзила“, гради се негде око Рашке, много је већа од „Бондстила“, нека се у…. од страха вашке. Кад смо већ полигон, онда хајде да будемо полигон и даље. Шта више да причамо, када смо скоро све минералне изворе продали странцима. Смешно ми је и тужно када сам недавно видео ово (показује етикету на немачком језику за минералну воду која се зове „Карађорђе“). Још „Телеком“ кад оде, више ништа нећемо имати.

* Ко је крив за ту распродају: историјске околности, политичка елита или сви ми помало?

- Знам да ја и овај добри народ нисмо криви. Криви су ови који наопако воде земљу.

* Значи, не гине нам она крушка под коју нас гура сурово предсказање?

- Боље да будемо под шљивом. Направио сам још пре неколико година мапу Србије која је претворена у 36 независних држава. Ту имамо „Краљевину Горњу Шумадију“ под династијом Карађорђевића, а „Доњом“ ће да владају Обреновићи. Поред је „Чачанија“ под управом великог кнеза Велимира Првог. Затим „Горња Војводина“ коју ће да води велики благајник Јозеф. Одмах до ње је „Доња Војводина“ са њеним неприкосновеним сувереном Ненадом Личким. Златибор ће да буде „Социјалистичка Република, Лозница“ бесцаринска зона, а седиште „Ромске Краљевине“ биће Владичин Хан. Велесила ће да буде и „Чарапанија“.

* Како објашњавате парадокс да свет иде ка глобализацији, ми се делимо на најситније атоме?

- Ми смо покусни кунићи. Нас је најбоље посвађати, а после завладати.

* Из те свађе већ је изронила подела на две Србије. Прихватате ли је?

- Никако. Покушавам да ујединим Србе и у пракси. Имам четири личне карте. Једна је издата у Книну, друга у Бањалуци, трећа на Палама и четврта у Београду. Понекад помислим да се узалуд трудим када видим да неки плиткоумни покушавају да нас разделе на „елитистичку“ и народну Србију.

* Нисте ни ви баш цвећка. Тим елитистима стално гурате прст у око песмама о Младићу и Караџићу. Чините ли то из ината или стварно мислите да су они хероји?

- Ти самозвани апостоли демократије малтене су ме оптужили да сам изазвао рат. Они не могу да се начуде како сам могао да кажем: „Више волим Младића од Бориса Тадића“. Ето, лепо, волим. Такви се чуде и како сам се дрзнуо да у рату будем на страни свог народа. За њих је патриотизам нешто врло срамотно.

* Многе сада хвата носталигија за Милошевићевом епохом. Јесте ли се покајали што сте били у маси 5. октобра?

- Никада се нисам покајао што сам умногоме допринео да Милошевић буде оборен и што сам написао „Баба Јулу“. Данас, додуше, нема Баба Јуле, али видим неке друге који краду и безочно уништавају Србију. Не вуците ме за језик.

* У Партији обичних пијанаца само сте члан, али нас занима када ћете више да се активирате у Главном одбору ДСС?

- Кад год могу одем на састанке ГО. Време је да кренемо са агресивнијом кампањом, иако имамо податке да нам скаче рејтинг.

* Али аналитичари вас виде на граници цензуса. Има ли због тога и Коштуничине кривице, кога стално описују као неактивног и затвореног?

- Нека пишу шта год хоће. Знам да се партија очистила од полтрона и каријериста када смо отишли у опозицију. Једини смо у идеји чисти и поштени. Са Коштуницом се редовно виђам. И увек му кажем: Војо, одлично је кад ти замерају само на мачкама, јер ништа друго не могу да то нађу. Доследнијег и поштенијег политичара од њега у Србији нема. Али ми нисмо навикли на то.

* Зашто?

- Зато што је Србији потребан диктатор. Карађорђе је молио да га не бирају за вожда, јер им је рекао да је веома прек. Изабрали су га. Велики Милош Обреновић у крви је гушио сваку буну. Александар Карађорђевић је увео шестојануарску диктатуру. После смо били 40 година под Титом, и десет под Слобом. А онда је дошао нормалан човек на власт и сви су рекли: „Не ваља Коштуница, благ је. Није он за то“. Трпите онда ове што ваљају.

* Ако је све црно и ништа не ваља, да ли је овде сувишна прича о љубави, која обично удави?

- Никада. Љубав је најважнија. То је највећа покретачка снага. Из ове колективне хипнозе можемо да се тргнемо само љубављу.

ОТВОРИЋУ СЕ “НОВОСТИМА“

* ХОЋЕТЕ ли успети да завршите вашу аутобиографију до Сајма књига, коју ексклузивно објављују „Новости“?

- Пишем као луд. Завршићу сигурно. Али неће то бити класична аутобиографија, нити желим себи за живота да подижем надгробни споменик. Штиво ће сигурно да буде занимљиво и биће догађаја и доживљаја о којима ћу први пут да проговорим.

У ХРВАТСКУ СА ТЕТОВАЖОМ
* КАД видите ова помирења на државном нивоу, остајете ли одлучни да не гостујете у Хрватској?

- Остајем. А, ако икада одем у Хрватску, учинићу то као председник Србије (показује истетовиран српски грб на надлактици). Мада, знам да много људи у Хрватској цени нашу музику. Има један пар из Сплита који на рукама има истетовиран знак „Рибље чорбе“ и прате нас свуда на турнејама.

ЗВЕЗДА СИГУРНО ШАМПИОН

* ЈЕДНО време „Лавови“ су били ваша друга кућа. Идете ли још у кладионицу?

- Не. Сви муљају и намештају утакмице. Португалци, Шпанци и Италијани су прави махери. Мада никада нећу заборавити када су Македонци изгубили од Андоре, а пре тога се сви играчи кладили против своје екипе. И то су тикете упалћивали у тренеркама на којима је писало Македонија. Када су их збуњени благајници питали јесу ли фудбалери, они одговорили: „Ма, јок. Планинари. Дошли смо на припреме“.

* Смете ли да се кладите да ће Звезда ове године прекунити шампионски низ Партизана.

- Хоће, сто посто.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung 
G_n_e_f_c_z колико ти имаш година кад наседаш на провокације и подметачине ових европејаца ? Признањем Косова би се само приближили ЕУ и западним силама, хтели ми или не то је сасвим природно, а удаљили би се од Русије и осталих земаља које бране суверенитет Србије.

Да је овај кретен написао у блогу да је паметно да одржавамо Тадићев статус кво т.ј. да их формално не признамо и да уједно одјебемо ЕУ са чиме се једино слажем то би имало више логике, али овако то је обична подметачина и вређање интелигенције просечног Србина.

Imam dovoljno godina da umem svojom glavom da razmisljam Smile

Sto se tice Rusije, jbg prihvati da dobar deo Srbije smatra da je buducnost u EU...Ti smatras da je bolje sa Rusijom a ja da je sa EU...ko je u pravu pokazace vreme i put kojim Srbija bude izabrala da krene...kroz celu istoriju mi smo sa bracom Rusima pa ja ne videh da smo imali koristi od toga...nece ni sa EU biti mozda mnogo bolje al ja sam spreman da probam...i zasto je tesko da prihvatis misljenje drugih ma koliko god ono bilo pogresno? Mozda ljudi koji su za EU grese ali niko od njih ne zeli zlo Srbiji...samim tim je njihovo misljenje vredno koliko i tvoje...

Sto se Kosova tice, mi samo odlazemo ono sto ce neumitno da se desi tj sto je vec realnost a to je da KiM vise nije nase, niti vise ikad moze da bude...svi vicu Kosovo je Srbija i pljuju se zuti jer su prodali Kosovo a kad pitas iste a kako bi vi to resili samo slegnu ramenima jer nacina nema...kao kad bi dosli Toma i co na vlast oni bi to resili...pffff nije nego...umesto sto se zavlacimo oko teritorije i gubimo energije, vreme i pare bolje da se koncentrisemo da tim 100k ljudi koji su ostali dole da zive obezbedimo sto bolje uslove da kosovske vlasti im daju slobodu i prava, da ne brinu jel ce da im neko prosvira metak kroz glavu...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 2610
Ni KIM, ni EU,ni Sandžaka, Južne Srbije, Vojvodine .......možda NATO i Srbija u granicama manjim od nekadašnjeg BEogradskog pašaluka.

Sjebali su nas. Moj poptpis
D
O
L
E
na dnu mojih postova govori sve o tome šta mislim i šta je stvarnost u Srbiji.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Mac OS X v: 10.6.7
Browser
Safari 533.21.1
e pa zato treba da posebno proradimo na natalitetu u ovim djelovima srbije i kad dodjemo na jedno 90% niko nece moci da ti ga uzme
a cak i da uzme imaces odlicne sanse da ga vratis prvom prilikom...
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Kroejša
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sagem jeftini
Zakaj vi Srbi pošto ste veliki rusofili i smatrate ih svojom braćom ne tražite ulazak u Rusku federaciju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 19:31:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.