Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 16:43:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li postoje pare?  (Pročitano 2071 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
neka nevidljiva sila jel? dal pricamo o veri illi o novcu sad vec?
ili je to povezano pa si ubo sustinu. ljudi veruju da ima vrednost.
nema.
casna rec... Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2015, 10:21:03 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ljudi veruju u silu i moc Americke drzave. To je zapravo jedino zbog cega dolar jeste najbitnija, najjaca svetska faluta.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Obožavam te priče nekih modernih ekonomista i njihovih istomišljenika. To je takvo prodavanje magle, takvo proseravanje, takvo sranje po svemu logičnom i normalnom... da može maltene da se smatra umetnošću. Par primera, odnosno bisera :

''Ljudi, manite se zlata i zlatne podloge, koji će vam to... u papir i virtuelno bogatstvo we trust'' A za to vreme svaka velika banka, korporacija i moćnik puni trezor upravo zlatom. A ne usranim papirima i plastikama. Znači to je kao kada bih ja nekoga savetovao da jede pomije, a ja jedem šnicle od engleskih krava, vino iz Francuske i povrće iz Indokine. I ne, to nije licemerje. To je ekonomska mudrost. Ja se u stvari žrtvujem, da drugi ne bi morali da jedu odvratne šnicle, povrće i vina...  Smile

Pre krize - ''Ljudi, samo opušteno, ima para, ima rada, samo vi trošite i zadužujte se i biće sve ok''. Rokne kriza, ode sve u božju mater - ''E jbg ljudi mnogo ste se raspustili, a lepo smo vam rekli da pazite. Sad moramo da stegnemo kaiš'' I tako dok jedni stežu kaiš i spavaju ispod mosta, od te krize naovamo, broj milijardera se udvostručio a broj milionera upetostručio.

''Propisana minimalna plata je najveći problem današnje svetske ekonomije''. Reče u nekoliko navrata čuveni ekspert i sveznajući bog, cenjeni gospodin (usput i ješa, ko bi reko...) dr. Milton Fridman, koji, naravno, rad za minimalac, dugove i rmbačenje od jutra do sutra nikada u životu nije ni okusio, pa je zato i lupao takve gluposti.

''Pa šta ako Ford ugrađuje rezervoare koji ga koštaju 10 centi manje po komadu ali eskplodiraju kad dođe do sudara otpozadi? Šta je tu loše?'' Opet reče cenjeni gospodin Fridman, koji gle čuda, u Ford nikada nije ni seo nego se vozio u tenku od Cadillaca. Isto važi i za sve ostale proizvode ili stvari koje je branio.

Da ne pričam o tome da je ekonomija jedina nauka gde možeš da budeš neko ekspertsko mudo i da lupetaš i lupetaš ko Maksim po diviziji i kad ispadne da si lagao i/ili lupio, ti samo kažeš da je došlo do nepredviđenih okolnosti i sve ti je oprošteno. Čak i ako si uništio celu jednu zemlju, slao ljude ispod mosta, ili čak i u kovčege, sjebao planetu i izazvao ratove i krize... Nema veze, sve je ok. Što svakome s tri grama mozga govori ili 1) da tu zaista niko nema blagog pojma kako sve to funkcioniše i da svet leži u rukama prevaranata i idiota... ili 2) da imaju pojma ali svesno dovode celu planetu u zabludu i pljačku. Što znači da svet leži u rukama psihopata i bolesnika. Jedno od ta dva mora da je.
U svakom slučaju, nauka gde kad nešto ukakaš, samo kažeš ''a jbg, nepredviđene okolnosti, evo i grafikon kaže'' i kao da se ništa nije desilo. Wow! Logika, razum, i mudrost na delu.

To je otprilike kao kada bi 20 najboljih svetskih građevinaca u periodu od par decenija, gradili brane po svetu koje se stalno ruše, stalno ubijaju ljude i stalno prave ogromne štete... i svaki jebeni put kad se brana sruši, građevinac kaže - ''A jebi ga, došlo je do nepredviđenih okolnosti, zajebala me gravitacija, a i beton se nije ponašao onako kako su naše čisto-teorijske pretpostavke predvidele''... ili kada bi pre krize građevinac govorio ''to bre ljudi, ajmo što više i što veće!!!'' a kad se desi rušenje, onda kaže ''ma ja sam im govorio da ne preteruju, ali nisu hteli da me slušaju''...
I pogine par stotina hiljada ljudi, izgubi se bog te pita koliko miliona dolara, i tako po pedeset puta... ali hej, sve je u redu, jer eto, niko ne zna kako će se beton ponašati. Ili je uvek neko drugi kriv. Verovatno oni radnici što za minimalac rade šta im se kaže, ah pička im materina alava...  Smile

I tako, mislim ovo je svega par primera koji su mi odmah pali na pamet. Verujem da kad bih prelistao novine da bih za 20 minuta našao još 20 novih primera, odnosno debilizama od tih čuvenih ekonomista i sličnih.
« Poslednja izmena: 11. Nov 2015, 12:31:31 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80

dr. Milton Fridman

koliko god generalno bio u pravu, fridman nije jedini ekonomista na svetu i ne postoji samo jedna ekonomska skola.

gotovo sve devijacije ili problemi o kojima govoris poticu od toga sto nije moguce razdvojiti ekonomiju i politiku.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Maaa krivi su gravitacija, nepredvidivi beton i radnici na skeli...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
Najisplativija je štednja u zlatu,i svi pametni,a bogati ljudi štede u zlatu.

Američke rezerve čak 79% čini zlato.

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jun 2025, 16:43:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.