Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 03:00:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: nevidljiv tenk....  (Pročitano 3029 puta)
01. Nov 2007, 15:28:42
Svakodnevni prolaznik

Lead me, follow me, or get out of my way

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava unknown
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio
mob
SonyEricsson 
http://www.dailymail.co.uk/pages/liv...n_page_id=1811

Army tests James Bond style tank that is 'invisible'

New technology that can make tanks invisible has been unveiled by the Ministry of Defence.

In secret trials last week, the Army said it had made a vehicle completely disappear and predicted that an invisible tank would be ready for service by 2012.

The new technology uses cameras and projectors to beam images of the surrounding landscape onto a tank.

The result is that anyone looking in the direction of the vehicle only sees what is beyond it and not the tank itself.

A soldier, who was at the trials, said: "This technology is incredible. If I hadn't been present I wouldn't have believed it. I looked across the fields and just saw grass and trees - but in reality I was staring down the barrel of a tank gun."

How the technology works in a combat situation is very sensitive, but the MoD is believed to be testing a military jacket that works on the same principles.

It is the type of innovation normally associated with James Bond, and the brains behind the latest technology is the MoD's very own "Q" - Professor Sir John Pendry, of Imperial College London.

He said the only drawback was the reliability of the cameras and projectors.

But he added: "The next stage is to make the tank invisible without them - which is intricate and complicated, but possible."

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

DisappearTankLL_468x182.jpg
(29.17 KB, 468x182)
IP sačuvana
social share
No bastard ever won a war by dying for his country.
He won it by making the other poor dumb bastard die for his country.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ludnica. Smile E pa onda ce morati da se otkrivaju zvucno i termalno! Smile
Osim toga plamen i dim od pucnja su vidljivi. U svakom slucaju, svasta se sprema, a verovatno i svasta kontra toga. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Genije

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3556
Zastava Podgorica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
ko je ovo radio???

ovo bi ja bolje napravio u photoshopu
IP sačuvana
social share
Jedite govna. Nemoguće je da se milioni muva varaju.
Prva noć na vješalima je najgora
* * * * * * *
Ulazi Perica u kuću...
• Gde si, deda... šta to srmdi, je li deda... deda... deda... deeeedaaaaa, deeedaaaa bre...
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Knowledge is a deadly friend,when noone sets rules

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ssanjko ovo ti je samo animacija a ne pravi nevidljivi tenk. Koliko sam ja shvatio sve je jos uvek pod velom tajne i niko nije smeo to da uslika. Sto se tice principa na kome radi vrlo mi se svidja,mnogo jednostavno resenje,neuobicajno za amere,samo jos da radi.
Hm,zamislite scenu bitke 2 frakcije koje obe imaju ovakvu tehnologiju nevidljivih tenkova i vonika...nigde nicega i odjednom krecu da lete rakete i granate niodkuda,naravno obe strane bi morale prvo da detektuju neprijatelja nekim kopnenim radarom ili necim slicnim.
@Papalu ne mora ni dim da se vidi,zavisi koliki domet imaju projektori.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Narode- 2012 godine ce vecinu borbi vec da vode mini automati pa ako mi ljudi ne vidimo u nasem talsnom opsegu ima ko ce da ih vidi  Smile

Znate kako- F-117 je naglo prekinut sa izradom nakon 56 primerka. Laju oni razne razloge al jedan je pravi- radar na MiG-31 ga otkriva na 90 km a vec prati radi presretanja na 70 km. Tako ce i ovi da prodju. Te nevidljive tehnologije su stranputica u razvoju, nesto kao trokrilci u prvom svetskom ratu. Probali, malo krenulo i stalo. Nema se gde.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa F-117 i nije neka super nevidljiva tehnologija. Novi radari rade na frekvencijskom opsegu koji apsorbuje materijal od koga su napravljeni a i dimenzije su takve da se talasi, koji odbitkom od aviona treba da dodju do radara i detektuju ga,se odbija,ako posle apsorpcije ostane ista od njega,u potpuno drugom pravcu. Dok stariji radari, neki su i kod nas za vreme 1999. korisceni, rade pod drugom frekvencijom i oni ga razotkrivaju,pa je tako jedan oboren i valjda 2 ostecena bila 1999.
IP sačuvana
social share
Sebe vidim kao demona koji je dosao da promeni svoju okolinu,koristeci se sredstvima koje je savremeni covek odbacio.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

F.K. je baraba

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 557
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
SonyEricsson k750i
ko je ovo radio???

ovo bi ja bolje napravio u photoshopu
Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sta ovde treba da pise???Marko Lucic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@Papalu ne mora ni dim da se vidi,zavisi koliki domet imaju projektori.
Kapiram;zanimljivo! A ja sam negde procitao o vojnickim odelima koja na sebi imaju, ajde da kazemo da su sama odela neka vrsta ekrana na kojoj se generise slika pozadine iza vojnika, tako da se on onda "ne vidi", ali sada me zbunjujes kada pricas o dometu rojekcije. Ok! Ali na cemu se projekcija vidi, vazduhu, prasini???. Hologramska u punom realnom koloru??? Smile Ok, sve je moguce. Svi znamo da se nove stvari drze u tajnosti sto je moguce duze. Ali cim se ovako prica, stvari su svakako odmakle.
Sto kaze pilot od 2012 ce ratovati roboti, dronovi itd... (majku mu stalno, ali u mnogo slucajeva, se spominje ta simtomaticna 2012 - a po Tarabicima, nas tu nema - pa DA!!! mi necemo stici da napravimo robote, pa ce budemo nezanimljivi - nevidljivi. Pazi - najbolja nevidljivost je kada te neprijatelj ne vidi kao neprijatelja - trt! Smile - ja sam za ultra ultra modernu, ali istovremeno najtezu varijantu - goli blatom namazani ratnici koji rade samo rukama i organskim materijama - nema metala, nema plastike - kontrolisu temperaturu -joga -izdrzljivi na glad zedj itd. Ultra ultra u odnosu na bilo koje specijalce, a poznaju tehnologiju. Iscupaju srce robotu i chiao. Ufff!)
Hvata mene ovako ponekad, znate! Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 01. Nov 2007, 21:29:50 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Znam Smile. Ali kako da iscupaju robotu srce. Aj da si rekao da mu iscupaju neku diodu,pa da nema pojacanja struje gde treba ili neki MOS FET tranzistor,pa da nema vise prekidackog kola i da robot vise ne moze da funkcionise Smile. Pa ako sam ja dobro procitao u gore paste-ovanom tekstu pise da ti tenkovi rade na principu kamera i projektora i da je sledeci korak pravljenje odela koji rade na slicnom principu (o cemu si ti verovatno citao). Tako da kamere snimaju okolinu tenka,a projektori verovatno prave neku vrstu holograma ili kao sto kazes se to vidi na prasini,mada mi je to manje verovatno,jer za takvo nesto nisam cuo a hologrami postoje. To vec ne znam, verovatno su oni na to potrosili mnogo para i vremena i angazovali najbolje i elektro i razne druge inzinjere koje su mogli da nadju da bi realizovali vec taj hardware i sve sto ide uz to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma znaju oni sta rade. A "srce" robota - naravno  da je to baterija ili neka vazna komponenta. Samo treba znati gde je i kako se najbrze do nje dolazi ( to ti je isto kao da poznajes kako funkcionise gomila oruxja itd). Mislim da to sto ja "fantaziram" sigurno u nekim papirima na nekimtajnim mestim postoji, makar kao mogucnost. Zvuci neverovatno, ali ne bi ja takve ideje tek tako odbacivao. Smile Videce se! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 03:00:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.