IN < - Nepriznato liberalno-demokratsko krilo optužuje matičnu DS - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Nepriznato liberalno-demokratsko krilo optužuje matičnu Demokratsku stranku
Demokrate sve više
liče na frakciju DSS
Branislav Lečić, bivši ministar kulture, tvrdi da rukovodstvo DS-a uzurpira stranku "praveći distancu u odnosu na članstvo i sve stvari koje je DS uradio, počevši od 5. oktobra"

BEOGRAD - Članovi rukovodstava nepriznate liberalno - demokratske frakcije DS-a od juče su krenuli u rušenje Republičke vlade, a od Glavog odbora DS-a traže raspravu o stanju u partiji i poriču da će osnovati novu stranku.

Srećko Pecikoza, jedan od predvodnika frakcije, rekao je da oni ne prihvataju isključenje Čedomira Jovanovića iz DS-a uoči njegovog svedočenja u Specijalnom sudu, a da istovremeno u stranci ostaju ljudi "koji objavljuju romane gospodina Ulemeka". On je zatražio od čelnika DS-a da napuste politički marketing kao oblik delovanja i "da ponude program rešenja probleme u srpskom društvu, a ne da komentariše te probleme".

- Neko mora nedvosmisleno da kaže da saradnja sa Haškim tribunalom podrazumeva isporučenja zločinaca. Tražimo da DS-a jasno kaže da li ruši vladu ili je konstruktivna opozicija vladi koja nema svoj jedinstven politički cilj. Ta vlada je skup ministara koji ostvaruju lične, a ne državne interese. DS može da ponudi ili rešenje problema ili da, kao svi ostali, ponudi moleban za srpski narod, pa šta nam Bog da - rekao je Pecikoza.

Branislav Lečić, bivši ministar kulture, tvrdi da rukovodstvo DS-a uzurpira stranku "praveći distancu u odnosu na članstvo i distancu u odnosu na sve stvari koje je DS uradio, počevši od 5. oktobra".

- DS danas sve više liči na frakciju Koštuničine partije. Ti petominutni naleti bunta i opozicionog političkog dejstva liče na kamenčiće bačene u žabokrečinu. Ništa se živo ne pomera ili se čini da se samo Borisu i njegovoj ekipi nešto pomerilo. S vremena na vreme mi se čini da je Boris Tadić čovek koji je nasledio veliko imanje, a onda vremenom rastroćkava to bogatstvo i na kraju se čudi što nema ni dinara i za to krivi svoga tatu.

Sinovi su krivi, a ne tata. Ne može se, Borise, politika voditi folirantski i na fore - poručio je Lečić, naglašavajući da je predsednik Srbije odgovoran za stvaranje političke klime u "kojoj su mogući neki novi ratni sukobi i neke nove mobilizacije na nacionalno-patriotskoj osnovi".
U. Kandić
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo