Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li će ljudi u budućnosti živeti i u gradovima po vodom?  (Pročitano 8115 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@papalu-ok,mislim,ko sto i rekoh vec-ja sebe ne smatram kredibilnim da sad tu pricam ko je sta radio,kako,i zasto.To sto sam reko je samo moje misljenje.I naravno da ne nameravam sad da drzim tu slovo,a kamoli da ti se mesam u profesiju.A ne znam dal si primetio,a ako nisi,da ti kazem-da ja uvek kada pogresim,i priznam svoju gresku(sto je,iz nekog razloga,u danasnja vremena gotovo iscezla pojava...  Smile ljudi se plasiti da ce ih progutati zemlja ako kazu da su pogresili,ili sta vec...  Smile ).Te ako gresim i ovde,ili ako mislis da je moj stav pogresan,uvazicu to.

No...ono sto je meni smetalo kod njega,i sto nema veze toliko bas sa arhitekturom,i o cemu mogu mozda maaalo da pricam,je ta njegova iskljucivost.Kao sto sam reko-covek je bio ekstremista u svom poslu,a pritom iskljuciv.To je najgora moguca kombinacija.Smatrao je da ceo svet treba da slusa njega i njegove projekte,i da su svi koji to ne shvataju,koji ne zele da zive kao pcele u kosnici,ludi.

To ne treba i ne sme tako.Zivotno iskustvo je cak i mene,sa ovih svega dve i kusur decenije zivota,naucilo da je filozofija "zlatne sredine" najbolja za skoro sve stvari u zivotu.E,isto mislim i ovde.Naravno da treba ici napred,ali treba ici umereno,i razumno.Ja mislim da sam ja medju retkim mladim ljudima koji shvataju znacaj tradicionalnosti(naravno,umerene-i tu mora "zlatna sredina").Jer,iako nauka ide napred,i oni pre nas znaju nesto.da nije tako,ne bi danas stajao Kineski zid,Piramide,Koloseum...ne bi najbolja hrana i pica bila ona koja se prave po starim metodama,ne bi najbolji satovi bili oni stariji,ne bi najkvalitetnije zgrade bile one od cigle,itd,itd...

Dakle-umerenost je kljuc uspeha u 90% stvari u zivotu,pa tako,ja bih reko, i ovde.Tj. kombinovanje i modernog,i tradicionalnog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@papalu-ok,mislim,ko sto i rekoh vec-ja sebe ne smatram kredibilnim da sad tu pricam ko je sta radio,kako,i zasto.To sto sam reko je samo moje misljenje.I naravno da ne nameravam sad da drzim tu slovo,a kamoli da ti se mesam u profesiju.A ne znam dal si primetio,a ako nisi,da ti kazem-da ja uvek kada pogresim,i priznam svoju gresku(sto je,iz nekog razloga,u danasnja vremena gotovo iscezla pojava...  Smile ljudi se plasiti da ce ih progutati zemlja ako kazu da su pogresili,ili sta vec...  Smile ).Te ako gresim i ovde,ili ako mislis da je moj stav pogresan,uvazicu to.

No...ono sto je meni smetalo kod njega,i sto nema veze toliko bas sa arhitekturom,i o cemu mogu mozda maaalo da pricam,je ta njegova iskljucivost.Kao sto sam reko-covek je bio ekstremista u svom poslu,a pritom iskljuciv.To je najgora moguca kombinacija.Smatrao je da ceo svet treba da slusa njega i njegove projekte,i da su svi koji to ne shvataju,koji ne zele da zive kao pcele u kosnici,ludi.

To ne treba i ne sme tako.Zivotno iskustvo je cak i mene,sa ovih svega dve i kusur decenije zivota,naucilo da je filozofija "zlatne sredine" najbolja za skoro sve stvari u zivotu.E,isto mislim i ovde.Naravno da treba ici napred,ali treba ici umereno,i razumno.Ja mislim da sam ja medju retkim mladim ljudima koji shvataju znacaj tradicionalnosti(naravno,umerene-i tu mora "zlatna sredina").Jer,iako nauka ide napred,i oni pre nas znaju nesto.da nije tako,ne bi danas stajao Kineski zid,Piramide,Koloseum...ne bi najbolja hrana i pica bila ona koja se prave po starim metodama,ne bi najbolji satovi bili oni stariji,ne bi najkvalitetnije zgrade bile one od cigle,itd,itd...

Dakle-umerenost je kljuc uspeha u 90% stvari u zivotu,pa tako,ja bih reko, i ovde.Tj. kombinovanje i modernog,i tradicionalnog.

Kako kompleksan odgovor, i to sve zbog grada pod vodom.  Smile
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Za iskompleksiranog pekinezera je sve kompleksan odgovor.  Smile

I pre nego sto te pitam sta se ti koj moj mesas u nesto o cemu pricam sa @Papaluom,kad s tobom ionako vise niko ne prica(desava se to kad se covek ponasa kao napaljena kucka koja kevce na sve okolo i sve smatra inferiornim),da te pitam nesto drugo - sta koj k.... ti oces od mene?  Smile
« Poslednja izmena: 23. Feb 2011, 01:57:21 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Hkj, Korbizje je ziveo u takvom vremenu. On je razbio neke ustogljene stvari, verovatno ga je to potpuno obuzelo pa je bio uveren da je sto na sto u pravu. Naravno posle su se ispostavile, greske i mane, no on je jedan od vrhunskih svetskih arhitekata moderne arhitekture. Ko radi taj i gresi, tako to ide. Smile

I, nemojte svadju, molim vas...
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
ne vjerujem
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Kako kompleksan odgovor, i to sve zbog grada pod vodom.

Aj idi zapisavaj neke druge teme ako nemas nista pametno da kazes...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Za iskompleksiranog pekinezera je sve kompleksan odgovor.  Smile

I pre nego sto te pitam sta se ti koj moj mesas u nesto o cemu pricam sa @Papaluom,kad s tobom ionako vise niko ne prica(desava se to kad se covek ponasa kao napaljena kucka koja kevce na sve okolo i sve smatra inferiornim),da te pitam nesto drugo - sta koj k.... ti oces od mene?  Smile

Nisi razumeo, ja te podrzava.  Smile

Ne znam zasto se uzbudjujes?
« Poslednja izmena: 23. Feb 2011, 11:57:00 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nisi razumeo, ja te podrzava.  Smile

Ne znam zasto se uzbudjujes?

kad udare hormoni u glavu...  Smile

Hkj, Korbizje je ziveo u takvom vremenu. On je razbio neke ustogljene stvari, verovatno ga je to potpuno obuzelo pa je bio uveren da je sto na sto u pravu. Naravno posle su se ispostavile, greske i mane, no on je jedan od vrhunskih svetskih arhitekata moderne arhitekture. Ko radi taj i gresi, tako to ide. Smile
ok.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pade mi na pamet - mozda neke naseobine u vidu obrnutih konusa koje su utemeljene na dno i tako tvore jedan depresioni levak. Tu ne bi bilo problema sa pritiskom obzirom da bi ljudi ziveli u uslovima slicnim kao kod Mrtviog mora ili Galilejskog jezera - samo je veci vazdusni pritisak. To bi makar malo pomoglo u smanjenu dimenzija izvesnih elemenata koji trpe vodeni pritisak. Pitanje je do koje dubine je to izvodivo i smisleno, ali u plitkim vodama, sto da ne. Prakticno se sagradi novo ostrvo ali se dobija prostor zahvaljujuci smaknutim etazama.

Druga skica je merodavnija (u foto shopu sam isekao, u stvari treba da je veci precnik dna konusa, tj. zarubljenog konusa), na prvoj nisam imao mesta, niti sam mislio, samo sam zabelezio ideju. Sigurno je vec neko to razradjivao, samo treba naci.
Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

VodeniGrad-ObrnutiKonus 1s.jpg
(364.38 KB, 967x1024)
VodeniGrad-ObrnutiKonus 1s v.jpg
(144.87 KB, 1024x517)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.163 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.